ترس از خالی ماندن سالن تئاتر

حامد شیخی کارگردان «برای لیلا» با اشاره به ویژگی‌های این اثر نمایشی عنوان کرد ترس از خالی ماندن سالن‌های تئاتری او و گروهش را وادار کرده تا در طول سال کرونایی نمایش‌های مختلفی را اجرا کنند. حامد شیخی نویسنده و کارگردان نمایش «برای لیلا» که این شب‌ها در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است درباره […]


حامد شیخی کارگردان «برای لیلا» با اشاره به ویژگی‌های این اثر نمایشی عنوان کرد ترس از خالی ماندن سالن‌های تئاتری او و گروهش را وادار کرده تا در طول سال کرونایی نمایش‌های مختلفی را اجرا کنند.

حامد شیخی نویسنده و کارگردان نمایش «برای لیلا» که این شب‌ها در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است درباره این اثر نمایشی به سینما خراسان گفت: نمایش «برای لیلا» تا ۲۸ اسفند ماه در سالن صنوبر پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه خواهد بود و خوشبختانه با وجود شرایط کرونا و نزدیک شدن به تعطیلات نوروز استقبال مخاطبان از نمایش رضایت بخش بوده است. در بازگشایی مجدد سالن‌های تئاتری در دی ماه شاهد استقبال بیشتر مخاطبان نسبت به بازگشایی های قبلی ابتدای سال بودیم و خوشبختانه مردم اعتماد بیشتری پیدا کردند و تصمیم گرفتند به سالن‌های تئاتر بیایند.

وی درباره ویژگی‌ها این اثر نمایشی بیان کرد: این نمایش برگرفته از یک داستان واقعی است که مادربزرگم و قدیمی‌ها برایمان تعریف می‌کردند بر این اساس که زنی یک شب شوهر معتادش را از خانه بیرون می‌کند و مرد براثر سرما در خیابان یخ می‌زند و می‌میرد. زمانی که نمایشنامه «نمی‌دونم فردا چی میشه» تنسی ویلیامز را می‌خواندم یاد این داستان افتادم و تصمیم گرفتم که شخصیت نمایشنامه را همان فرد معتاد ببینم. در ادامه از نمایشنامه «یک بوته گل برای لیلا» نوشته محمد چرمشیر نیز برای آوردن نمایش به فضای سنتی کمک گرفتم. همچنین بخش ابتدایی نمایش را که زن بر اساس فضای ذهنی‌اش می‌خواهد شوهرش را ترسیم کند از مونولوگ خانم شازده در نمایشنامه «افرا» بهرام بیضایی که درباره چلمن میرزا حرف می‌زند، الهام گرفته‌ام. در واقع نمایش «برای لیلا» یک داستان مستقل دارد که برای طراحی و فضاسازی‌اش از سه نمایشنامه شناخته شده وام گرفته‌ام.

شیخی با اشاره به اینکه داستان نمایش به صورت رئالیستی روایت می‌شود درباره مضمون اصلی نمایش توضیح داد: نمایش بیش از هر چیز درباره تنهایی آدم‌هاست که نتیجه صفات و خصوصیات مختلف مثل تجمل‌گرایی و یا برخوردی که با یک فرد معتاد می‌شود و تحقیر آن شخص و … است.

وی که یکی از پرکارترین کارگردانان جوانی است که در دوران کرونا نمایش‌هایی را به صحنه برده در این باره توضیح داد: من تا قبل از بحران کرونا به عنوان بازیگر و فعال در کارهای دیگر هنری کار می‌کردم و کارگردانی تئاتر را تجربه نکرده بودم اما شرایطی که کرونا برای تئاتر به وجود آورد و روی آوردن برخی از هنرمندان به تئاتر آنلاین که آن را اصلاً تئاتر نمی‌دانم، من را ترساند و یکی از دلایلی که به سمت کارگردانی و اجرای تئاتر گرایش پیدا کردم این بود که از خالی ماندن سالن‌های تئاتر و ورشکست شدن تماشاخانه‌ها ترسیدم.

کارگردان نمایش «گرسنه‌ها» در پایان صحبت‌هایش متذکر شد: در همین راستا ما گروهی به نام «تندیس» در همین شرایط کرونا راه اندازی کردیم که از همان ابتدای بازگشایی سالن‌ها تا ۲۸ اسفند ماه ۶ اثر نمایشی را آماده اجرا کردیم. در واقع تلاش کردیم به سهم خودمان نگذاریم سالن‌ها خالی بماند و به محض باز شدن فعالیت‌های تئاتری نمایشی را برای اجرا آماده داشته باشیم.

نمایش «برای لیلا» با بازی حامد شیخی و سمیرا کریمی تا ۲۸ اسفند ماه ساعت ۱۷ در سالن صنوبر پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه خواهد بود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: هر روز که از خواب بیدار می‌شدم به این نیت بودم که زور خودمو بزنم تا این زندگی یه زندگی بشه. اما زور من همیشه از زور این زندگی کمتر بوده…