برگزیدگان دومین جایزه طراحی بِشکو معرفی شدند

دومین جایزه طراحی بِشکو با معرفی برگزیدگان چهارشنبه ۱۲ تیرماه در گالری باروک تهران به کار خود پایان داد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان به نقل از مهر، آیین اختتامیه دومین دوره این رویداد با معرفی برگزیدگان چهارشنبه ۱۲ تیر ماه در گالری باروک تهران در حالی برگزار شد که ۷۸۰ طرح به […]


دومین جایزه طراحی بِشکو با معرفی برگزیدگان چهارشنبه ۱۲ تیرماه در گالری باروک تهران به کار خود پایان داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان به نقل از مهر، آیین اختتامیه دومین دوره این رویداد با معرفی برگزیدگان چهارشنبه ۱۲ تیر ماه در گالری باروک تهران در حالی برگزار شد که ۷۸۰ طرح به دبیرخانه این مسابقه رسیده بود.

فاطمه کاتب رئیس هیات داوران مسابقه طراحی کاشی بشکو در این مراسم گفت: این مسابقه طراحی بر اساس الهام از طبیعت بوده است. این حوزه بسیار مهمی در بحث توسعه پایدار است و ما در طول تاریخ هنرهای ایران این نکته را به وضوح می بینیم. ما باید ارزش و عمق هنر خود را درک کنیم.

وی افزود: کاشی‌های اسپانیایی بسیار متاثر از رنگ‌ها و هنرهای اسلامی است که در واقع نظام اسلامی هنر کاشی را در ایران داریم و امیدوارم که با حمایت مدیران و خلاقیت هنرمندان ایده‌هایی سرآمد در جهان داشته باشیم.

رئیس دانشکده هنر دانشگاه الزهرا بیان کرد: برای طراحی کاشی ما باید کاربرد آن را بدانیم. متاسفانه در جامعه ما صنعت از دانشگاه فاصله گرفته است. اما اتفاق‌ها و رویدادهای خلاق می تواند پشتوانه خوبی برای صنعت باشد. این ارتباط باید در همه رشته‌ها با فضای اقتصادی پیش بیاید. به نظرم بشکو یک شروع و یک نقطه حرکت است. امیدوارم برای سال آینده سهم دانشگاه در این رویداد بیشتر شود.

شیما خسروی دبیر اجرایی دومین جایزه طراحی بشکو با تاکید بر رویکرد این مسابقه اظهار کرد: بسیاری از آثار ارسالی الهام گرفته از تصاویر اینترنتی بودند اما نکات مد نظر داوران این جایزه که باید در طراحی کاشی رعایت کنیم این است که باید طرح در مرحله تولید از نظر اقتصادی به صرفه باشد و در سلیقه جامعه وسیعی از مصرف کنندگان قرار بگیرد. اکثر آثار می‌توانستند به صورت سفارشی عرضه شوند. ما در داوری، آثاری را انتخاب کرده ایم که قابلیت تولید داشته و در بازار اقتصادی و رقابتی دوام بیاورند.

محمدرضا گلکاری حق مدیرعامل گلدیس کاشی در این مراسم عنوان کرد: معماران و طراحان به عنوان جامعه ای که ارتباط مستقیم با صنعت کاشی دارند باید در خلق و به وجود آمدن این محصول نقش داشته باشند. در فضای اقتصادی باید به این باور رسید که پوشش تنها یک کاربرد از کاشی است و مسئله زیبایی با توجه به موقعیت بناها نکته ای مهم است که می‌تواند خط تولید این صنعت را رونق بدهد.

هیات داوران مسابقه بشکو متشکل از دکتر فاطمه کاتب، دکتر بهزاد سلیمانی، دکتر سجاد محمد یارزاده، شیما خسروی و فرشاد گلکاری حق از بین ۷۸۰ اثر رسیده، ۱۸۶ اثر را حائز شرایط حضور در مرحله پایانی دانست و در نهایت ۳ اثر را با رویکرد «الهام از طبیعت» حائز امتیاز لازم، جهت دریافت جایزه نقدی، دیپلم افتخار و نشان زرین دانستند که اسامی آنها عبارت است از:

رتبه اول: حمید ابوالفتحی‌نژاد

رتبه دوم: عرفان سرحدی

رتبه سوم: زهره عباس پور

هیات داوران همچنین هفت اثر دیگر را به شرح ذیل حائز امتیاز لازم، جهت دریافت لوح تقدیر و نشان سیمین دانست که عبارتند از:

رتبه چهارم: مرجان رفیعی

رتبه پنجم: علیرضا تقوی

رتبه ششم: سارا هاشمی

رتبه هفتم: ابراهیم اسدی گلمایی

رتبه هشتم: کلثوم لطفی الوار

رتبه نهم: محیا مقیمی نژاد

رتبه دهم: مهدیه رخشان

جایزه طراحی بِشکو ۲، با رویکرد استفاده از پَتِرن‌های مدرن الهام گرفته شده از طبیعت برگزار شد. این مسابقه با هدف شکوفایی ذوق و هنر طراحان ایرانی برگزار شد تا در ارتباطی تعاملی با صنعت، بتوانند اندیشه خود را در قالب طرح‌ها بیان کرده و گامی برای تجاری سازی ایده‌های خود بردارند.