کارگردان نمایش «در انتظار گودو» اثر برگزیده جشنواره بیست و یکم تئاتر دانشجویی که این روزها در تئاتر شهر اجرا میشود معتقد است «تئاتر دانشجویی» به معنی تئاتر آماتوری نیست. حسام لک کارگردان نمایش «در انتظار گودو» که اثر برگزیده بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران است و این روزها در سالن قشقایی […]
کارگردان نمایش «در انتظار گودو» اثر برگزیده جشنواره بیست و یکم تئاتر دانشجویی که این روزها در تئاتر شهر اجرا میشود معتقد است «تئاتر دانشجویی» به معنی تئاتر آماتوری نیست.
حسام لک کارگردان نمایش «در انتظار گودو» که اثر برگزیده بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران است و این روزها در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر اجرا میشود، درباره وفاداری این اثر به نمایشنامه «در انتظار گودو» اثر ساموئل بکت به سینما خراسان گفت: در کلیت نمایش ما همخوان و منطبق با نمایشنامه «در انتظار گودو» اثر بکت است ولی در فرم خیلی متفاوت از چیزی است که مخاطب انتظار میرود. به لحاظ اجتماعی سعی کردم چیزی ملموستر از «در انتظار گودو» را با شدت و حدت بیشتری به مخاطب ارائه دهم.
وی اظهار کرد: در این نمایش همه تصوراتی که تماشاگر از دیدن اثر ابزورد دارد، مخدوش میشود.
لک درباره چرایی اجرا نکردن «در انتظار گودو» در تالار مولوی بهعنوان مرکز اجرای آثار جشنواره تئاتر دانشگاهی و تولیدات دانشجویی، بیان کرد: قرار بود این نمایش را در تالار مولوی اجرا کنیم و ماهها نیز پیگیر این ماجرا بودیم ولی مدیر تالار مولوی با اجرای این اثر مخالفت کرد. پس از آن با رایزنیها و پیگیریهای کانون تئاتر دانشگاهی، آقای سعید اسدی رئیس مجموعه تئاتر شهر لطف کرد و نوبت اجرایی در سالن قشقایی را به ما داد.
کارگردان اثر برگزیده جشنواره بیست و یکم تئاتر دانشگاهی درباره اینکه آیا از اجرای این نمایش حمایت مالی شده است یا نه، یادآور شد: قولهایی به ما داده شده اما هنوز حمایت مالی از اجرای این اثر نشده است.
وی با بیان اینکه گویا فرصت به صحنه رفتن در یکی از سالنهای نمایشی تنها حمایتی است که از گروههای تئاتر دانشجویی میشود، افزود: من حدود ۴ تا ۵ سال است که در عرصه کارگردانی تئاتر فعالیت میکنم، پیش از این نمایش «ماراساد» را حدود ۱۲ ماه با گروهمان تمرین کردیم ولی در تالار مولوی به ما اجرا داده نشد و تنها ۳ اجرا در رپرتوآر تئاتر تجربه در سالن تئاتر مستقل تهران داشتیم.
لک تصریح کرد: حمایت از تئاتر دانشجویی تنها محدود به اجرا در یک سالن تئاتر آن هم بعد از رفت و آمد بسیار، صحبت و فروپاشی ذهنی میشود. آنقدر گروههای دانشجویی در روند گرفتن سالن اجرا اذیت میشوند که وقتی اثرشان به اجرا میرسد، انگیزه و توان زیادی را از دست دادهاند.
این کارگردان جوان تئاتر در پایان سخنان خود متذکر شد: مرزبندی ایجاد شده با عناوین «تئاتر دانشجویی» و «تئاتر رسمی یا حرفهای» باعث شده که تصور بر این باشد که تئاتر دانشجویی یعنی یک کار آماتوری، در حالیکه اینگونه نیست. حمایت ضعیف و نحیف باعث شده تا تئاتر دانشجویی تنها بهعنوان یک آمار برای ارائه بیلان کاری مدنظر قرار گیرد و این وضعیت اجازه نمیدهد که گروههای جوان و دانشجویی تئاتر بقا داشته باشند.
نمایش «در انتظار گودو» از ۱۸ دی اجرای خود را در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر آغاز کرده و تا ۱۸ بهمن ساعت ۱۷:۳۰ به صحنه میرود.
Δ