سومین روز برگزاری سلسله نشستهای آسیب شناسی جشنواره بینالمللی تئاتر فجر عصر شنبه ۲۱ اردیبهشت با حضور دبیر این رویداد در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد. به گزارش سینما خراسان، سومین نشست از سلسله نشستهای آسیب شناسی جشنواره بینالمللی تئاتر فجر عصر شنبه ۲۱ اردیبهشت با حضور مهرداد رایانی مخصوص، شهرام کرمی رئیس […]
سومین روز برگزاری سلسله نشستهای آسیب شناسی جشنواره بینالمللی تئاتر فجر عصر شنبه ۲۱ اردیبهشت با حضور دبیر این رویداد در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
به گزارش سینما خراسان، سومین نشست از سلسله نشستهای آسیب شناسی جشنواره بینالمللی تئاتر فجر عصر شنبه ۲۱ اردیبهشت با حضور مهرداد رایانی مخصوص، شهرام کرمی رئیس و نادر برهانیمرند دبیر جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی در ابتدای این نشست اظهار کرد: اگر از جشنواره تئاتر فجر مطالبه وجود دارد مربوط به بلوغ جشنواره میشود. تدوین آییننامه جشنواره یکی از اولین اقدامات من در ادارهکل هنرهای نمایشی بود.
وی یادآور شد: نادر برهانیمرند یکسال تجربه دبیری جشنواره را داشت و از این رو میخواستم که با این تجربه دوره سی و هشتم نیز دبیر باشد.
در ادامه نادر برهانی مرند دبیر جشنواره سی و هفتم و سی و هشتم تئاتر فجر نیز به ایراد سخنانی پرداخت و گفت: آییننامه جشنواره کامل نبود و به واقعیت امروز واقف نبود و همان موقع به دوستان شورای سیاستگذاری گفتم که برای دوره سی و هشتم ایراداتش را برطرف کنیم. سال پیش دست من بسته بود و کارهایی را باید انجام میدادم که از پیش تعیین شده بود ولی امسال اینگونه نیست.
وی اظهار کرد: امیدوارم که بتوانیم با تغییراتی که باید بدهیم جشنواره کنشگر و پویا داشته باشیم.
کرمی در بخش دیگری از این نشست تأکید کرد: جشنواره تئاتر فجر نباید بار تمام تئاتر ایران را به دوش بکشد و توقع این را داشته باشیم که تمام کاستیهای تئاتر ما را برطرف کند. جشنواره تئاتر فجر یک جشنواره دولتی است و بر اساس اهداف و چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.
وی افزود: جشنواره تئاتر فجر نیاز به یک پوستاندازی کرد در حالی که که هر سال بخشهای آن متنوع میشود. باید به گونهای برنامه ریزی کنیم که جشنواره بینالمللی تماشاگر و مخاطب بینالمللی هم داشته باشد.
سپس برهانی مرند نیز درباره نوع توقعی که از جریانسازی جشنواره تئاتر فجر وجود دارد، تصریح کرد: وقتی جشنواره تئاتر فجر به صورت دولتی برگزار میشود تکلیف ما در خصوص جریانسازی مشخص میکند. هویت سازی و جریان سازی از طریق جشنواره تئاتر فجر اتفاق نمیافتد و توقعات کلان از جشنواره داشتن باعث شده تا شبیه به همیشه چیز باشد به جز یک جشنواره صرف.
کرمی در بخش پایانی سخنان خود بیان کرد: توقع من از نادر برهانی مرند این است که با توجه به ظرفیت و توانی که وجود دارد یک بازنگری و تحول در جشنواره ایجاد کند. البته تحول باید گام به گام باشد، تمایل من به غیر رقابتی برگزار شدن جشنواره است.
Δ