تخصیص ۵۰ درصد بودجه تئاتر به استان‌ها

اختصاص ۵۰ درصد بودجه تئاتر کشور برای تولید آثار نمایشی در استان‌ها، میزبانی یزد از افتتاحیه چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر برای نخستین بار و سفر زمستانی تماشاخانه سیار کانون از مهمترین تیتر اخبار حوزه هنرهای نمایشی طی این روزها بودند.

به گزارش روز سه شنبه سینما خراسان به نقل از ایرنا، پشت سرگذاشتن هفته نخست آذر ماه ۱۴۰۰ برای خانواده تئاتر به ویژه دوستداران نمایش‌های آیینی و سنتی نوید دهنده نزدیک شدن به ایام برگزاری جشنواره‌های تئاتری کشور است. جشنواره‌هایی که بعد از دو سال وقفه به سبب شیوع کرونا با آرام‌تر شدن شرایط بار دیگر امید می‌رود تا با همان شور و حال سابق برگزار شوند.

در این میان تلاش مسئولان و متولیان تئاتر کشور جهت افزایش بودجه این هنر در راستای تحقق عدالت فرهنگی و افزایش دامنه و ضریب نفوذ این هنر جریان‌ساز میان عموم مردن به ویژه در استان‌ها و شهرستان‌ها از دیگر دغدغه‌هایی است که به جد توسط مدیران فرهنگ و هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت امور هنری وزارتخانه در دست پیگیری است و طی همین ایام اخبار خوش از طریق فضای رسانه‌ای به گوش هنرمندان و اهالی این هنر رسیده است.

همچنین بنا بر اجرایی کردن محور عدالت فرهنگی و تلاش برای افزایش ضریب نفوذ تئاتر در سراسر کشور و به ویژه مناطق کم‌برخوردار از ظرفیت زیرساخت‌های تئاتری، تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان در سایه روند تسریع واکسیناسیون و گام برداشتن کشور به سمت ایمنی نسبی، بنا دارد تا سفر زمستانه خود را برای اجرای آثار تئاتری در مناطقی که از نعمت سالن تئاتری بی بهره هستند آغاز کند.

بر همین اساس از مهم‌ترین تیتر اخبار حوزه هنرهای نمایشی از پنجم تا هشتم آذر ماه می‌توان به اختصاص ۵۰ درصد بودجه برای تولید آثار نمایشی در استان‌ها، حمایت تمام قد از تولید نمایشنامه حتی به قیمت تعطیلی تمام جشنواره‌ها، میزبانی یزد از افتتاحیه چهلمین جشنواره بین‌المللی فجر، شعر محکم و فن اجرا ملاک انتخاب آثار تعزیه جشنواره امسال، شرط راه‌یابی آثار به جشنواره برخورداری از استانداردهای اولیه، معرفی داوران پنجمین جشنواره ملی تئاتر اروند، معرفی داوران بخش عکس و پوستر نخستین فصل‌واره تئاتر ایثار، اجرای سینمایش رقص پرچم به کارگردانی کوروش زارعی با ۱۵۰ بازیگر و آغاز سفرهای فصل زمستان تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری اشاره کرد.

قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اهمیت نمایشنامه، برحمایت از تولید نمایشنامه هایی با طراز ملی تاکید کرد و از اختصاص ۵۰ درصد از بودجه سال جاری به هزینه تولید آثار نمایشی در استان ها سخن گفت.

وی که در مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره استانی تئاتر خراسان شمالی حضور یافته بود با اشاره به هدف دولت، که توجه به مناطق کم برخوردار و فرهنگ و هویت ایران زمین است، از اختصاص ۵۰ درصد از بودجه سال جاری به هزینه تولید آثار نمایشی در استان ها سخن گفت و اظهار امیدواری کرد تا پایان سال این مبلغ به استان ها اختصاص داده شود.

حمایت تمام قد از تولید نمایشنامه حتی به قیمت تعطیلی تمام جشنواره‌ها

آشنا هم چنین شعار توجه به هویت ایرانی را مورد توجه قرار داد و بر تولید نمایشنامه مبتنی بر فرهنگ و هویت ایرانی توجه به داشته های فراوانی دراین حوزه تاکید کرد و گفت: در نظر داریم تا بدون محدودیت تولید نمایشنامه، از هر تعداد نمایشنامه‌ای که در استان در طراز ملی تولید شود حمایت کنیم.

در حال حاضر در ۵ سرفصل اقدام به تولید نمایشنامه کردیم و حتی اگر بنا باشد تمامی جشنواره‌ها را تعطیل و تمامی هزینه‌های اجرایی را کاهش دهیم تا به نمایشنامه توجه و پرداخته شود، این کار صورت می گیرد.

میزبانی یزد از افتتاحیه چهلمین جشنواره بین‌المللی فجر

حسین مسافرآستانه دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر گفت: برای نخستین بار افتتاحیه جشنواره بین‌المللی فجر به خارج از تهران می‌رود و شهر جهانی یزد میزبان این رویداد بزرگ هنری خواهد بود.

وی که به عنوان رییس هیات داوران جشنواره ملی تئاتر خیابانی چتر زندگی در مراسم اختتامیه این رویداد در یزد سخن می‌گفت یادآور شد: با همت و همراهی استانداری و سایر مسئولان، همچون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و همه هنرمندان شهر بین‌المللی یزد، مراسم افتتاحیه چهلمین دوره جشنواره بین المللی فجر در این شهر برگزار می‌شود .

در کنار مراسم افتتاحیه، منتخبی از آثار بخش‌های مختلف چهلمین جشنواره بین‌المللی فجر در شهر یزد اجرا می‌شود.

شعر محکم و فن اجرا ملاک انتخاب آثار تعزیه جشنواره امسال

دبیرخانه بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی، ۲۴ آبان ۱۴۰۰ اسامی پنج تعزیه راه یافته به بخش مجالس شبیه‌خوانی (یادواره زنده‌یاد هاشم فیاض) این رویداد مورد تایید هیئت داوران بخش شبیه‌خوانی متشکل از سیدمحسن هاشمی، سیدعظیم موسوی و علی عزیزی را اعلام کرد.

تعدادی از تعزیه‌خوانان و شبیه‌گردانان کشور ۳۰ آبان۱۴۰۰ در واکنش به انتخاب پنج تعزیه جهت حضور در بخش مجالس شبیه‌خوانی بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در گفت‌وگویی به نقد این شیوه انتخاب و آثار راه یافته به جشنواره پرداختند.

نقد آن‌ها بیشتر متمرکز به راهیابی تعزیعه‌خوانان مشخصی بود که طی ادوار قبلی نیز در این رویداد حضور داشتند و با اشاره به این نکته شیوه انتخاب، پذیرش آثار و میزبانی از هنرمندان این شاخه نمایش آیینی و ملی را نقد کردند.

در راستای پیگیری این مسئله و نقد وارده به ساختار داوری و انتخاب آثار متقاضی و در نهایت پذیرفته شده برای حضور در بخش یادواره زنده‌یاد هاشم فیاض در بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی با سیدمحسن هاشمی از اعضای هیات انتخاب این بخش به ایرنا گفت: یکی از نکات مهم در این دوره جشنواره، کیفیت پایین برخی متون بود که در برابر متن های کلاسیک، قوی و نسخه‌های قدیمی حرفی برای گفتن نداشتند.

نوع پرداخت و موضوعات مرتبط با مسائل دراماتیک در کنار متن از اهمیت بالایی در روند تولید آثار شبیه‌خوانی برخوردار است. متن ضعیف در اجرا نیز عملکردی ضعیف خواهد داشت. زیرا توجه به محتوا به ویژه در نمایش‌های شبیه‌خوانی و تعزیه متکی بر شعر، یکی از ابتدایی‌ترین استانداردها در روند تولید این آثار است.

آثار برای راه‌یابی به جشنواره باید از استانداردهای اولیه برخوردار باشند

عضو هیات انتخاب آثار بخش شبیه‌خوانی و تعزیه بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی خاطرشنان کرد: صرف اینکه یک اثر نمایشی جدید باشد و به این دلیل باید به هر طریقی راهی جشنواره شود نه تنها نگاه صحیحی نیست که به صلاح جشنواره هم نخواهد بود و موجب کاهش سطح کیفی این رویداد می‌شود. در نتیجه آثار برای راه‌یابی به جشنواره باید از استانداردهای اولیه برخوردار باشد.

معرفی داوران پنجمین جشنواره ملی تئاتر اروند

طی احکامی از سوی امیرحسین افتخارپذیرائی دبیر پنجمین جشنواره تئاتر ملی اروند دکتر سعید اسدی، فرهاد قائمیان و حسن عابدی به عنوان هیات داوران این جشنواره منصوب شدند.

این هیات طی سه روز (۹ تا ۱۱ آذرماه) هشت اثر نمایشی را در منطقه آزاد اروند ارزیابی خواهند کرد. اختتامیه این جشنواره در ۱۱ آذرماه برگزار خواهد شد و برگزیدگان این جشنواره معرفی خواهند شد.

معرفی داوران بخش عکس و پوستر نخستین فصل‌واره تئاتر ایثار

آمنه ملکی، حمید ساروخانی و مهدی اسدی‌تبار به‌عنوان داوران بخش عکس و پوستر نخستین فصل‌واره فرهنگی و هنری تئاتر ایثار معرفی شدند.

فصل‌واره فرهنگی و هنری تئاتر ایثار به همت اداره کل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران و اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران به دبیری عبدالله مرتضوی از تاریخ اول مهرماه آغاز شده و اختتامیه آن روز ۲۳ آذرماه برگزار می‌شود.

این فصل‌واره برای اولین بار در طول یک فصل به اجرای برنامه‌های متنوع از جمله سرود، تئاتر خیابانی، نمایشگاه پوستر و عکس، مسابقه نمایشنامه‌نویسی صحنه‌ای و خیابانی برگزار می‌شود.

اجرای سینمایش رقص پرچم به کارگردانی کوروش زارعی با ۱۵۰ بازیگر

سینمایش رقص پرچم به نویسندگی سیدمحمدمصطفی موتورچی و کارگردانی کوروش زارعی در شهر ایلام به عنوان یکی از شهرهایی که بیشترین درگیری از سال‌های حماسه‌سازی هشت دفاع مقدس را در حافظه تازیخی و خاطره خود دارد به صحنه رفت.

رقص پرچم که نمایشی مستند از اتفاقات جنگ تحمیلی و روایتگر مقطعی از دفاع مردم ایلام در طول هشت سال دفاع مقدس است، هرشب با مدت زمان دو ساعت‌ و نیم اجرا می‌شود.

این سینمایش که تلفیقی از سینما و تئاتر به شکل مستندگونه است با حضور و نقش‌آفرینی ۱۵۰ بازیگر انجام می‌گیرد و در یک سوله بزرگ به اجرا درمی‌آید. مجموع عوامل و بازیگران این اثر نمایشی که بالغ بر ۲۰۰ نفر هستند، همگی از عوامل حرفه‌ای و شناخته‌شده سینما، تئاتر و تلویزیون کشور هستند.

نمایش رقص پرچم هرشب ساعت ۱۹:۴۵ تا تاریخ ۱۱ آذر ماه در سوله بزرگ نمایشگاه دائمی استان ایلام اجرا خواهد داشت.

آغاز سفرهای فصل زمستان تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اعلام کرد با توجه به برون‌رفت از شرایط بحرانی کرونا، سفرهای فصل زمستان تماشاخانه‌های سیار کانون با در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی و اقلیمی کشورمان، میهمان کودکان و نوجوانان مناطق مختلف و جزایر استان هرمزگان می‌شود. امکان سفر به جزایر جنوبی و مناطق مختلف استان هرمزگان از روز ۱۴ تا ۲۳ آذر ۱۴۰۰ فراهم شده است.

برنامه‌های در نظر گرفته شده برای این مناطق شامل پخش فیلم‌های سینمایی و انیمیشن‌های کانون، اجرای تئاتر و قصه‌گویی می‌شود و روزانه دو تا سه سانس اجرای برنامه در مناطق مختلف پیش‌بینی شده است.

تماشاخانه‌های سیار کانون با هدف تحقق عدالت فرهنگی و کاهش آسیب‌های اجتماعی در سراسر کشور به‌ویژه مناطق کم برخوردار به اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان می‌پردازد.

این تماشاخانه‌ها با برنامه‌ریزی معاونت تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و همکاری اداره‌کل کانون استان هرمزگان، راهی مناطق جنوبی کشور می‌شوند.

نهال