نشست رسانهای دستاندرکاران دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران روز یکشنبه دوازدهم آبان ماه در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از مهر، نشست رسانهای دستاندرکاران دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران روز یکشنبه دوازدهم آبان ماه در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار […]
نشست رسانهای دستاندرکاران دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران روز یکشنبه دوازدهم آبان ماه در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از مهر، نشست رسانهای دستاندرکاران دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران روز یکشنبه دوازدهم آبان ماه در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس جشنواره، محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و احمد صدری دبیر علمی جشنواره ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیتهای دبیرخانه به سئوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیر دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در ابتدای این نشست خبری توضیح داد: جشنواره موسیقی نواحی ایران یکی از سهگانههای ملی دفتر موسیقی در کنار جشنواره موسیقی جوان و جشنواره موسیقی فجر است که موضوع موسیقی نواحی در اولویت این رویداد قرار دارد. به هر حال آن چیزی که لازم میدانم در اینجا به آن اشاره کنم برگزاری جلسات مختلف شورای سیاستگزاری در تهران و کرمان است که واقعا جای قدردانی دارد که استاندار محترم کرمان و معاون هنری وزیر ارشاد حضور بسیار فعالی در این رویداد داشته و دارد.
مطمئن باشید مشکلی در تأمین بودجه نخواهیم داشت
وی ادامه داد: امیدوارم مجموعه زحماتی که دوستان در این دوره کشیدند به توسعه موسیقی نواحی در استانها و توجه به هنرمندان این عرصه کمک کند. قطعاً نگاه ما، نگاه رویدادی به جشنواره موسیقی نواحی نیست و ما مایل هستیم با تشکیل دبیرخانه دائمی این جشنواره، شاهد اتفاقات موثری در عرصه توجه به موسیقی نواحی باشیم. ما امسال شاهد افزایش پنجاه درصدی دستمزد گروههای اجرایی هستیم و با اینکه هنوز ردیف بودجه این دوره تخصیص پیدا نکرده، اما قطعا رایزنیها در این حوزه ادامه دارد و شما مطمئن باشید در حوزه تامین بودجه هیچ مشکلی در این دوره وجود نخواهد داشت.
احمد صدری دبیر علمی دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی هم در این نشست خبری با اشاره به ثمرات برگزاری این رویداد ملی و تأثیر آن در عرصه موسیقی نواحی گفت: دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ۱۶ تا ۱۹ آبان ماه در شهر کرمان برگزار میشود. آن چیزی که در این میان میتوان به آن اشاره کنم بحث حضور مدیران ارشد استانی و وزارت ارشاد است که همین نویددهنده برگزاری هرچه بهتر جشنواره موسیقی نواحی در کرمان است. ما در آذرماه سال گذشته بود که اولین جلسات شورای سیاستگزاری جشنواره موسیقی نواحی آغاز شد. البته ما تصمیم داشتیم در همان ابتدا تغییراتی در محل برگزاری جشنواره اعمال کنیم که در این زمینه هم اقداماتی انجام شد اما با پیگیریهای شدیدی که استاندار کرمان داشت ما قانع شدیم که این دوره باز هم در شهر کرمان برگزار شود.
امید به ورود جدیتر بخش خصوصی به میدان
وی گفت: ما سال گذشته در حوزه سازمان میراث فرهنگی مشکلاتی داشتیم اما امسال خوشبختانه شرایط به گونهای شد که موضوع گردشگری موسیقی در کرمان بیشتر از قبل موردتوجه قرار گرفته است. بهطوری که از سوی اداره کل میراث و گردشگری کرمان اقداماتی برای تهیه بستههای گردشگری در حوزه موسیقی اقوام حین برگزاری جشنواره انجام گرفت که به اعتقاد من میتواند گام موثری در جهت فعالیتهای بعدی در این عرصه باشد. من امیدوارم واقعاً بخش خصوصی با جدیت بیشتری وارد عرصه شود تا ما بتوانیم با امکانات بیشتری در خدمت هنرمندان و مخاطبان موسیقی نواحی باشیم. از سوی دیگر لازم میدانم از شهرداری کرمان، اداره کل ارشاد کرمان و سایر مجموعههای شهر کرمان قدردانی کنم که همراه ستاد جشنواره بودند. البته حضور استاد محمدرضا درویشی، استاد علی اکبر شکارچی و حضور خانم مریم قرسو به عنوان هنرمندانی که در حوزه موسیقی نواحی تلاشهای زیادی انجام دادند برای ما فرصت مغتمنی بود.
صدری: منظومهخوانی با محوریت تغزل یکی از اولویتهای مهم ما در انتخاب آثار این دوره از جشنواره موسیقی نواحی بوده که از نظر ما تذکری به مخاطب به این محتوای موسیقی است که به نوعی معرفتهای ادبی و هستی شناختی را در کنار موسیقی مورد توجه قرار داده استصدری درباره محتوای جشنواره هم توضیح داد: منظومه خوانی با محوریت تغزل یکی از اولویتهای مهم ما در انتخاب آثار این دوره از جشنواره موسیقی نواحی بوده که از نظر ما تذکری به مخاطب به این محتوای موسیقی است که به نوعی معرفتهای ادبی و هستی شناختی را در کنار موسیقی مورد توجه قرار داده است. البته بعد از اعلام این موضوع در فراخوان هنرمندان نسبت به ارسال آثار خود اقدام کرده و پس از عبور از فیلتر هیات انتخاب در جشنواره حضور دارند. البته مطابق سال گذشته نفرات اول گروه سنی ج جشنواره موسیقی جوان هم در این دوره شرکت دارند و در طول جشنواره در سالن اتاق بازرگانی کرمان به اجرای برنامه میپردازند. در این راستا ما شاهد هنرنمایی هنرمندان بخشهای دیگر در بخش «خاندانهای هنر» هم هستیم که توسط هیات انتخاب به طور خاص تبیین و طراحی شد و ما در این دوره شاهد اجرای هنرمندان در این بخش هستیم.
دبیر دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی افزود: امسال به نظر میرسد ما شاهد حضور پررنگ خانمها در عرصه نوازندگی هستیم که به لحاظ آماری نسبت به دوره قبل از افزایش برخوردار بوده است. در عین حال حضور چند دانش آموخته رشته اتنو موزیکلوژی در شهر کرمان با مدیریت مریم قرسو در قالب یک پروژه پژوهشی یکی از نکات مهم جشنواره است که در دورههای قبل شاهد اجرای آن نبودیم. از مباحث دیگری که سالهاست بنده پیگیر آن بودیم و دوست داشتم در ایام برگزاری جشنواره موسیقی نواحی نیز به آن توجه شود، بحث برگزاری نمایشگاه سازهای موسیقی اقوام ایران است که با همکاری موزه موسیقی ایران در باغ موزه هرندی کرمان برپا میشود. ما نسبت به برگزاری یک نمایشگاه عکس هم اقداماتی انجام دادیم که مسئولیت برگزاری این نمایشگاه نیز توسط یک هنرمند در شهر ایلام صورت گرفته و فکر میکنم یکی از اتفاقات خوب این دوره خواهد بود.
وی افزود: برگزاری نمایشگاه تخصصی سی دی و آثار موسیقایی مرتبط با موسیقی نواحی نیز فعالیت دیگر این دوره است که با همکاری موسسه فرهنگی هنری «ماهور» در شهر کرمان میزبان علاقهمندان است. ما در مراسم اختتامیه جشنواره نیز از کتاب این رویداد شامل مقالات پژوهشی و فعالیتهای دیگر پژوهشگران رونمایی میکنیم که میتواند در برگیرنده یک اتفاق موثر پژوهشی باشد. البته ما طی روزهای برگزاری جشنواره جلسات پژوهشی را در سالن مجاور هتل پارس کرمان برپا میکنیم که با محوریت موضوع جشنواره میزبان شرکتکنندگان داخلی و خارجی خواهد بود.
حضور دانشجویان موسیقی در جشنواره نواحی
مریم قرسو مدرس دانشگاه و مدیر بخش پژوهش جشنواره موسیقی نواحی هم در این نشست رسانهای ضمن ارائه توضیحاتی در بخش پژوهش جشنواره اظهار کرد: امسال با لطف دکتر صدری و سایر اعضای شورای سیاستگزاری جشنواره این اتفاق شکل گرفت که تعدادی از دانشجویان موسیقی در این جشنواره شرکت کنند. یکی از اهدف مهم ما برای این جضور مبتنی بر این اعتقاد است که در یک زمینه مناسب و در جایی که همه استادان موسیقی نواحی حضور دارند بتوانند یک کار علمی مهم را انجام دهند. نکته بعدی که فکر میکنم باید به ان اشاره شود اظهار امیدواری برای حضور مدیران شهر کرمان در تمام فعالیتهای جشنواره است که اقدامی قابل تقدیر برای جریان موسیقی نواحی به عنوان یک جریان هویت بخش فرهنگی است.
محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان هم در این نشست خبری ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیتهای ستاد اجرایی جشنواره در شهر کرمان گفت: امیدواریم امسال با تدابیری که اندیشیده شده شاهد برگزاری یک جشنواره تاثیر گذار باشیم. به هر حال استان کرمان از حیث تنوع موسیقایی ویژگیهای خاصی دارد که میتواند برای همه علاقه مندان این عرصه جالب توجه باشد. همین پراکندگیها خود به خود ویژگیهای فرهنگی مناسبی به این استان داده که امیدوارم ما میزبان خوبی برای آن باشیم. من قاطعانه میگویم که در این دوره این کل استان کرمان و نه فقط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان در کنار جشنواره حضور پیدا کرده است. همین که استاندار کرمان شخصا با همراهی شهردار و مدیرکل صدا و سیمای استان در کنار دیگر اعضای جشنواره حضور پیدا میکنند خود نشان دهنده اهمیت رویدادی چون جشنواره موسیقی نواحی است.
علیزاده: در ایام جشنواره نیز شاهد حضور هنرمندان خارجی از کشورهای ترکیه، افغانستان و هلند هستیم که در کنار سایر هنرمندان شرکت کننده به اجرای برنامه میپردازندوی گغت: این جشنواره قطعا امسال دارای ویژگیهایی است که از آن جمله میتوان به تشکیل یک شورای اجرایی ویژه در استان کرمان به مدیریت استاندار کرمان، اجرای جشنواره توسط انجمن موسیقی کرمان با همکاری انجمن موسیقی ایران، تشکیل کمیتههای مختلف و تخصصی در ستاد اجرایی جشنواره ، محوریت قرار دادن گردشگری فرهنگی هنری با اولویت موسیقی نواحی در جریان برگزاری جشنواره با حمایت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان، برگزاری تور گردشگری هنرمندان شرکت کننده در منطقه شهداد و اجرای برنامه در این منطقه اشاره کرد. ما در طول برگزاری جشنواره حدود ۳۰ اجرا در شهرهای مختلف استان کرمان را داریم. در هتل پارس نیز اجراهای شبانهای را داریم که از ساعت ۲۲ هر شب میزبان مخاطبان خواهد بود. البته در کاروانسرای گنجعلیخان کرمان نیز برنامههایی برای شهروندان کرمانی برپا خواهد شد که میتواند اتفاق خوبی باشد. ما در روز افتتاحیه کاروان شادمانهای را راه اندازی کردیم که جزییات آن طی روزهای اینده اعلام میشود. ما در این راستا کمپین «با هم موسیقی نواحی ایران را جهانی کنیم» را راه اندازی کردیم که توسط انجمن موسیقی ایران طراحی شده است. ما در ایام جشنواره نیز شاهد حضور هنرمندان خارجی از کشورهای ترکیه، افغانستان و هلند هستیم که در کنار سایر هنرمندان شرکت کننده به اجرای برنامه میپردازند.
کیوان فرزین یکی از اعضای ستاد برگزاری جشنواره موسیقی نواحی هم در این برنامه ضمن ارائه گزارشی از روند انتخاب هنرمندان بخش بین الملل توضیح داد : ما از مدتها قبل با آقای صدری درباره بخش بین الملل جشنواره مذاکراتی را انجام دادیم اما چون دیدم اجرای این بخش نیازمند اعتبارات و برنامه ریزی بسیار دقیق و بیشتری است بنابراین امسال حضور گروههای خارجی را بسنده به یک یا دو گروه خارجی محدود کردیم که بتوانیم اوردهای داشته باشیم. در همین راستا با دعوت از برنامه گذاران خارجی بنا داریم که موضوع معرفی موسیقی نواحی به جهان شکل جدی تری به خود بگیرد. این نکته را هم بگویم که ستاد جشنواره هزینهای را برای حضور هنرمندان و گروههای شرکت کننده در بخش خارجی را متقبل نشده و انها با هزینههای خودشان در این دوره حضور دارند.
سورج یاسایی مدیر انجمن موسیقی استان کرمان هم در این نشست گزارشی از فعالیتهای ستاد اجرایی جشنواره در استان کرمان ارائه داد که از آن جمله میتوان به برگزاری نمایشگاه عکس و نمایشگاه سازهای موسیقی نواحی اشاره کرد.
Δ