خسرو نشان مدیر امور هنری سازمان منطقه آزاد کیش عنوان کرد که از دوره آینده، جشنواره فیلم «موج» به صورت بینالمللی برگزار میشود. به گزارش سینما خراسان، چندی پیش کارگاه آموزش فیلمسازی خلاق محمدعلی سجادی کارگردان سینما در ادامه جشنواره فیلم کوتاه «موج» در کیش برگزار شد که طی آن هنرجویان مختلف در این کارگاه […]
خسرو نشان مدیر امور هنری سازمان منطقه آزاد کیش عنوان کرد که از دوره آینده، جشنواره فیلم «موج» به صورت بینالمللی برگزار میشود.
به گزارش سینما خراسان، چندی پیش کارگاه آموزش فیلمسازی خلاق محمدعلی سجادی کارگردان سینما در ادامه جشنواره فیلم کوتاه «موج» در کیش برگزار شد که طی آن هنرجویان مختلف در این کارگاه شرکت کردند.
این کارگاه در ادامه جشنواره فیلم کوتاه «موج» که شهریور امسال در کیش برگزار شد، شکل گرفت که محمدعلی سجادی آن را یک کارگاه مفید و زمینهای برای بروز استعدادها دانست.
در پی همین موضوع خسرو نشان مدیر امور هنری سازمان منطقه آزاد کیش در گفتگو با سینما خراسان گفت: من جشنواره را یک فرایند میدانم نه صرفا رویدادی که در یک مدت محدود یک هفتهای اجرا میشود. معتقدم جشنواره باید کارکردهای متعددی داشته باشد به همین دلیل یک بازنگری در سیستم برگزاری جشنواره انجام دادیم به این ترتیب که پیش از این، جشنواره محدود به فیلمهای کوتاه بود اما به نظرمان رسید در دوره بعدی ۲ تغییر بدهیم؛ یکی اینکه جشنواره سال آینده به صورت بینالمللی برگزار شود و دیگری اینکه ما تصمیم گرفتیم فیلمسازان کوتاه را تا اولین تجربه فیلمسازی بلندشان بدرقه کنیم بنابراین بخش فیلم اولیها را هم به رویدادهای جشنواره اضافه کردیم در واقع جشنواره سال آینده در ۲ بخش برگزار میشود که بخشی به روال سابق به فیلمهای کوتاه اختصاص دارد و دیگری «موج نو» که همان فیلم اولی هاست و هر ۲ قرار است به صورت بینالمللی برگزار شود. به همین واسطه بود که ما از الان شروع به برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینههای مختلف کردیم تا احتمالا بعدا به سمت تولید فیلمها و بعد حضورشان در جشنواره برویم به همین صورت کار جشنواره با برگزاری این کارگاهها آغاز شد.
وی افزود: به نظرم باید سابقه سالهای گذشته را از اتفاقی که قرار است سال آینده رخ دهد، منفک کرد یعنی تجربههای جدیدی را وارد نظام برنامهریزی جشنواره میکنیم چون پیش از این جشنواره با محدودیت امکانات رو به رو بود مدیریت هنری قائم به اشخاص داشت به ویژه فعالیتهای ابراهیم حصاری دبیر جشنواره به همین صورت بود. یعنی ایشان با دست خالی جشنوارهای را پایه گذاری کرده و توانسته است چند سالی به آن ادامه بدهد ولی الان موقعیت فراهم است و زمانش فرا رسیده است که این جشنواره پوست بیندازد، به سمتی برود که قوام پیدا کند و به صورت جشنواره قابل قبول دربیاید که این ناشی از اراده سازمان است؛ کسانی که به کمک مدیریت هنری سازمان آمدهاند و نظام فکری که شکل گرفته تا کارها بهتر پیش برود.
نشان عنوان کرد: واقعیت این است که وقتی نهادی صرفا فرهنگی و هنری عهده دار برگزاری یک جشنواره میشود، طبیعتا اهداف خاصی را دنبال میکند یکی از مهمترین هدفهای یک سازمان فرهنگی و هنری این است که به رشد و شکوفایی استعدادها کمک شود و زمینه گفتگو و ارتباط بین افراد را که موجب ارتقای کارشان میشود، فراهم کند. به نظرم جشنواره «موج» ضمن اینکه باید به این اهداف دست یابد، باید با اهداف سازمان سازگار باشد. نهادی با نام سازمان منطقه آزاد کیش در ذات خود یک نهاد اقتصادی است و کارکردهای اقتصادی دارد البته برای بهبود کارکردهای اقتصادی باید به جامعه بومی، محلی، منطقهای و ملی فکر کند که اینها جزو هدف گذاری ماست ولی نمیتوانیم بگوییم صرفا باید این کارها را انجام دهیم. امیدوارم با گفتگوهایی که در حال انجام است سازمان هم بتواند به اهداف خود دست. یابد به نظرم منطقه آزاد کیش مجموعه قابلیتهایی دارد که میتواند نقش مهمی را در اقتصاد هنر ایفا کند البته اینها در مرحله ایده است و نمیتوانم بگویم ما به ساختاری رسیده ایم که بتوانیم آن چیزی که امروز مطرح میکنم به زودی به آن دست یابیم ولی به نظرم این امکان وجود دارد که ما به مقوله سینما و فیلمسازی در جزیره کیش هم از دید یک هنر- صنعت نگاه کنیم و هم از دید اقتصادی. به همین دلیل فکر میکنم اگر لوازم و شرایط فراهم شود، جشنواره موفقی شکل میگیرد، روند فیلمسازی در اینجا بهبود و افزایش پیدا میکند، میتواند به چیزی فراتر از رشد و شکوفایی استعدادها فکر کند و به بازار فیلم در منطقه و قطبی برای فیلمسازی تبدیل شود.
مدیر امور هنری سازمان منطقه آزاد کیش اظهار کرد: طبق اطلاع من ۵۰ هتل در کیش جود دارد و ۵۰ هتل دیگر در حال ساخت است به همین میزان مراکز تجاری نیز شکل گرفته است به طوری که اولین مواجهه ما به عنوان یک مسافر با کیش، هتلها و مراکز تجاری آن است بنابراین سرمایه گذاران عمدهای در کیش هستند که سرمایه خود را معطوف به این جریانات اقتصادی کردهاند. اگر ما بتوانیم این ارتباط را به لحاظ سازمانی با سرمایه گذاران برقرار کنیم آن موقع حجم زیادی از سرمایه به موضوعات هنری از جمله فیلمسازی معطوف میشود و اگر این موضوع تحقق پیدا کند واقعا دور از دسترس نیست که اینجا به قطب سرمایه گذاری در فیلمسازی و بازار فیلم تبدیل شود البته اینها ایدههایی است که به سادگی قابل دسترسی نیست و احتیاج به تعامل درون سازمانی و ورود بخش خصوصی دارد. ما در آسمان سیر نمیکنیم و باید به واقعیتها و محدودیتها هم توجه کنیم ولی باید جرقهای از این کارها را در جشنواره بزنیم. ضمن اینکه ما آمادگی داریم با همکاری سایر نهادهای سینمایی تولید مشترک داشته باشیم.
وی در پایان درباره دیگر تغییر جشنواره «موج» عنوان کرد: با توجه به اینکه در اینگونه جشنواره تعداد جوایز افزایش پیدا میکند و ارزش مادی آنها پایین میآید، ما میخواهیم به جای اینکه در بخشهای مختلف جوایز متعدد بدهیم کاری کنیم حجم مالی جوایز افزایش پیدا کند.
Δ