جشنواره فیلم مستند بیگ اسکای آمریکا با حضور یک داور ایرانی در بین دیگر داوران این جشنواره به کار خود پایان داد. به گزارش سینما خراسان به نقل از شانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند بیگ اسکای آمریکا بامداد شنبه چهارم اسفندماه به وقت ایران با برگزاری مراسم اختتامیه به پایان رسید. این رویداد مهم […]
جشنواره فیلم مستند بیگ اسکای آمریکا با حضور یک داور ایرانی در بین دیگر داوران این جشنواره به کار خود پایان داد.
به گزارش سینما خراسان به نقل از شانزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند بیگ اسکای آمریکا بامداد شنبه چهارم اسفندماه به وقت ایران با برگزاری مراسم اختتامیه به پایان رسید.
این رویداد مهم سینمای مستند جهان که آثار منتخب آن به طور خودکار برای جایزه اسکار بهترین فیلم مستند در نظر گرفته میشوند، برای نخستین بار با حضور داوری ایرانی همراه شد. بهمن نورایی، مترجم و فعال بینالملل سینما، مدیر بازرگانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است که بیش از یک سال مجری یکی از شوهای تلویزیونی شبکه جهانی پرس تیوی به نام We The People بود.
وی با وجود چند تجربه پیشین داوری در جشنوارههای مختلف آمریکا و سخنرانی در کنفرانس بینالمللی دستاوردهای سینما در دانشگاه اورگون به سال ۲۰۱۵ میلادی، به دلیل قانون تبعیضآمیز ممنوعیت سفر اتباع چند کشور جهان به آمریکا از حضور در این جشنواره باز ماند و داوری خود را از راه دور انجام داد.
نورایی به همراه تونی بل، مدیر خدمات فیلمسازان انجمن بین المللی مستند (IDA) و رابرت چنگ، از تهیهکنندگان مجموعه آمریکا در قابی نو (America ReFramed)، داور بخش مستند بلند جشنواره بود. جایزه بهترین مستند بلند جشنواره به فیلم «سگ پری وار» به کارگردانی جسی آلک رسید و مستند «بهشت تاریک» به کارگردانی یاسمین هرولد و مایکل بیمیش نیز جایزه نگاه هنری این بخش را به خود اختصاص داد.
در مراسم اختتامیه جشنواره علاوهبر بیانیه هیات داوران، پیام ویدیویی بهمن نورایی نیز پخش شد.
ترجمه متن پیام نورایی به شرح ذیل است: «سلام گرم من به همه علاقمندان سینما در آمریکا و به ویژه جشنواره باشکوه بیگ اسکای. از همکاران خودم در هیات محترم داوری و مدیر برنامهریزی جشنواره به خاطر این فرصت تشکر میکنم. با وجود آن که سینما هنر هر چه نزدیک تر کردن انسانها و برخوردار از زبانی فرامرزی است، به دلیل یک قانون سیاسی از حضور در جمع شما بازماندم. اما هنر محدود شدنی نیست و من در سفرهای پیشین جز محبت و دوستی از مردم آمریکا ندیدهام.»
Δ