فرشته متقی معتقد است حضور چاپ دستی و هنر کاغذسازی در جشنواره فجر میتواند در معرفی بیشتر این هنرها تأثیرگذار باشد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، فرشته متقی هنرمندی که به مدت ۲ روز در بخش چاپ دستی جشنواره، هنر کاغذسازی را به علاقه مندان آموزش […]
فرشته متقی معتقد است حضور چاپ دستی و هنر کاغذسازی در جشنواره فجر میتواند در معرفی بیشتر این هنرها تأثیرگذار باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، فرشته متقی هنرمندی که به مدت ۲ روز در بخش چاپ دستی جشنواره، هنر کاغذسازی را به علاقه مندان آموزش داد، درباره استقبال از این کارگاهها گفت: تعداد شرکت کنندگان و تنوع فعالیت آنان بسیار زیاد بود. کاغذسازی بسیار گسترده است اما از آنجایی که کارگاه زیر مجموعه چاپ دستی بود من سعی کردم ساخت کاغذهایی را آموزش دهم که در حیطه چاپ دستی هستند و خوشنویسان و نگارگران هم از این مطالب بسیار استقبال کردند.
وی در مورد کاربرد کاغذهای دستی بیان کرد: این کاغذها در مجسمههای بزرگ و کلاژ قابل استفاده است، همچنین میتواند با همه رشتههای هنری ادغام شود. از سال ۱۹۸۶ میلادی انجمن بین المللی مخصوص هنرمندان کاغذساز تشکیل شده اما در کشور ایران هنر جوانی است.
متقی با بیان اینکه کاغذ دست ساز نسبت به کاغذ صنعتی باارزش تر، مرغوب تر، زیباتر و لوکستر است، گفت: با تکنیک دست ساز میتوانید کاغذ را در هر فرم و رنگ دلخواه دربیاورید، از طرفی خیلی از کلکسیونرها، آن دسته از کارهای چاپی را که روی کاغذ دست ساز باشد خریداری میکنند. همچنین در خارج از کشور در موزههای چاپ، یک بخش به paper اختصاص دارد.
متقی با اشاره به تحصیل خود در این رشته در آلمان اظهار کرد: این هنر مانند دیگر هنرها طرفداران خودش را دارد. من عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان هستم و این هنر را به صورت یک درس اختیاری در آن دانشگاه ارائه کردهایم. همچنین بسیاری از دانشجویان من از کشورهای خارجی هستند و تعدادی از هنرجویان هم پایان نامه شأن را با این موضوع ارائه کردند.
وی در پایان یادآور شد: حضور چاپ دستی و هنر کاغذسازی در جشنواره فجر میتواند در معرفی بیشتر این هنرها تأثیرگذار باشد.
Δ