حسن عباسی در نشست «سینمای ترور» در دهمین دوره جشنواره مردمی فیلم «عمار» تأکید کرد جشنواره فیلم عمار نباید تبدیل به یک رویداد هنری بیخاصیت شود. به گزارش سینما خراسان، نشست «سینمای ترور» با سخنرانی حسن عباسی عصر امروز شنبه ۱۴ دی ماه در سینما فلسطین تهران و در حاشیه دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، […]
حسن عباسی در نشست «سینمای ترور» در دهمین دوره جشنواره مردمی فیلم «عمار» تأکید کرد جشنواره فیلم عمار نباید تبدیل به یک رویداد هنری بیخاصیت شود.
به گزارش سینما خراسان، نشست «سینمای ترور» با سخنرانی حسن عباسی عصر امروز شنبه ۱۴ دی ماه در سینما فلسطین تهران و در حاشیه دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، برگزار شد.
عباسی در ابتدای این نشست شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی را تسلیت گفت و بیان کرد: انسان تراز اسلام، اسطوره نیست، بلکه حقیقت است و در حقیقت نزدیک بودن به حق را نشان میدهد. کسی مانند سردار شهید قاسم سلیمانی که ۴۱ سال پوتین از پایش در نیامد و کوه به کوه دنبال شهادت رفت، به گونهای زندگی کرد که بعد از شهادت وی ابلیس بزرگ خوشحال شد. وی زندگی مخفی نداشت. یک مقام رسمی جمهوری اسلامی ایران بود که در یک سفر دیپلماسی نظامی، وارد عراق شد و همان جا توسط آمریکا به شهادت رسید.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه انسان تراز دهه اول قرن بیست و یکم کسانی مانند فوتبالیستها، هنرپیشهها و خوانندهها هستند که به آنها سلبریتی میگویند، توضیح داد: اما انسان تراز اسلام و جمهوری اسلامی ایران، شخصی مانند قاسم سلیمانی است، که یک حقیقت است و پدیده اسطورهای نیست. ابرانسانی که آمریکا بارها از آن شکست خورده است. بزرگترین اشتباه ترامپ این بود که دستور شهادت سردار سلیمانی را صادر کرد و همین مساله سبب شد تا قاسم سلیمانی به یک حقیقت ابدی تبدیل شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: ایدئولوژی نفی اخلاق در واقع اخلاق را زیر سوال بردن است و اگر فرد مقید به انگارههای اخلاقی باشد آن گزارههای اخلاقی را در انسان نابود کند. در این میان افرادی هستند که اخلاق گرا و یا اخلاق گریز هستند، اخلاق گراها کسانی هستند که اگر کسی بالای سرشان نباشد، اخلاق را رعایت میکنند و در نهایت شرایطی فراهم میشود تا در اخلاق گراها هم اهمیت رعایت اخلاق را نابود کنند.
فحشای امروز حاصل فقر نیست؛ حاصل پول است
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود توضیح داد: سالها پیش مسعود ده نمکی مستند «فقر و فحشا» را ساخت که در آن نشان میداد فحشا به دلیل بروز فقر در جامعه شکل میگیرد، اما امروز فحشا به دلیل وجود فقر نیست، بلکه فحشا برای پول است.
خوشبختانه جشنواره فیلم عمار این ظرفیت را دارد که نشدنیها را به نمایش بگذارد، البته به تازگی شنیدهام که برگزارکنندگان این جشنواره جرات نکردهاند که مستند «اختاپوس» را نمایش دهندعباسی در ادامه بیان کرد: روندی که در آثار مستند از سال ۱۳۸۳ با مستند با «فقر و فحشا» تا ۱۳۹۶ با مستند «پول و پورن» روند چنین معضلی را در جامعه نشان میدهد. موج دیگری از مستندسازی هم وجود دارد که انقلاب جنسی را در ایران بررسی میکند و چند مستند در این زمینه ساخته شده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه جامعه درگیر انقلاب جنسی جدید است، تاکید کرد: انقلاب جنسی، قبل از آمریکا در شوروی شروع شد و بعد به آمریکا رسید، البته آمریکاییها این انقلاب را تئوریزه کردند و گفتند انسان یک حیوان غیرقابل اعتماد است که غضب و شهوتش بر عقل غلبه کرده است و در نهایت انقلاب جنسی را یک انقلاب فرهنگی نامیدند و تبدیل به یک تابو شکنی در جامعه کردند. روند شکلگیری انقلاب جنسی در ایران با پیروزی انقلاب اسلامی، کند شد.
وی ادامه داد: مستندهایی که در ۹ سال گذشته با موضوع انقلاب جنسی در جشنواره مردمی عمار نمایش داده شده است، قابل توجه بوده و باید به جبهه انقلاب برای بررسی چنین موضوعی تبریک گفت.
«پروژه ترور» را ببینید تا تروریست را بشناسید
عباسی با اشاره به سینمای ترور، گفت: آمریکا پدیده ایی مانند ۱۱ سپتامبر را ایجاد کردند تا هرزمان که لازم شد یک شخص را به آن نسبت دهند، همان گونه که سردار شهید سلیمانی به اتفاقات ۱۱ سپتامبر مربوط کردند و وی را یک تروریست خوانده اند!
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان کرد: برای مقابله با اینکه سردار سلیمانی را بهعنوان تروریست معرفی کنند، فیلم سینمایی «پروژه ترور» باید در سینماهای کشور نمایش داده شود تا بدانید تروریستها چه کسانی هستند. یکی از خیانتهای دولت و صدا و سیما این بود که این فیلم را در سال ۱۳۹۳ نمایش ندادند تا امروز بتوانیم از آن برای مقابله با تروریست خواندن سردار سلیمانی استفاده کنیم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر مدیرانی وجود داشته باشد که بتوانند آثاری که در جشنواره فیلم عمار ساخته میشود را در تلویزیون نشان دهند بسیار خوب است، خوشبختانه جشنواره فیلم عمار این ظرفیت را دارد که نشدنیها را به نمایش بگذارد، البته به تازگی شنیدهام که برگزارکنندگان این جشنواره جرات نکرده اند که مستند «اختاپوس» را نمایش دهند.
وی تاکید کرد: در حوزه مستندسازی جوانهایی داریم که کار خود را در حوزه مستندسازی بسیار خوب انجام میدهند. این جشنواره، جشنواره فیلم فجر نیست، جشنواره فیلم فجر از محتوا خارج شده است و به تنها چیزی که ربط ندارد فجر انقلاب اسلامی است، به جشنواره «سینما حقیقت» هم نمیپردازیم چرا که این جشنواره به تنها چیزی که توجه ندارد حقیقت است. جشنواره عمار معرف حضرت عمار است و هرکس که به این جشنواره راه پیدا میکند باید خود را عماری بداند.
عباسی گفت: دوستان جشنواره عمار باید این را بدانند که نه جشنواره کن یا اسکار و جشنواره فیلم فجر نیستند، باید آثار عماری را نشان دهند و اگر جشنواره فیلم عمار محافظه کار شد، این جشنواره نیز تبدیل به یک جشنواره بی خاصیت دیگری میشود که وجود دارد. این جشنواره در یک دهه گذشته توانسته است صداهای خفتهای که در این سالها خفه شدهاند، را دوباره به گوش جامعه برسانند و آثار آنها در این جشنواره نمایش داده شود.
Δ