روایت عکاس ایرانی از داوری یک جشنواره بین‌المللی

مهدی آشنا عکاس ایرانی از تجربه داوری در جشنواره «فضا و فرم» که در کشور ترکیه برگزار شده است، سخن گفت. به گزارش سینما خراسان، مهدی آشنا از عکاسان شناخته شده در حوزه سینما، تئاتر و مستند اجتماعی است. این عکاس که تجربه برگزاری و دبیری بخش عکس جشنواره‌هایی تئاتر فجر، تئاتر کودک و نوجوان […]


مهدی آشنا عکاس ایرانی از تجربه داوری در جشنواره «فضا و فرم» که در کشور ترکیه برگزار شده است، سخن گفت.

به گزارش سینما خراسان، مهدی آشنا از عکاسان شناخته شده در حوزه سینما، تئاتر و مستند اجتماعی است. این عکاس که تجربه برگزاری و دبیری بخش عکس جشنواره‌هایی تئاتر فجر، تئاتر کودک و نوجوان و راه‌آهن را دارد و در نقش کیورتور چندین نمایشگاه عکس برگزار کرده است، اخیرا به عنوان داور در یکی از جشنواره‌های ترکیه شرکت کرده است.

جشنواره «فضا و فرم» ۱۲ تا ۲۰ فوریه در شهر استانبول برگزار شد. این جشنواره حوزه تجسمی با تأکید بر جایگاه حواس پنجگانه در ادراک فضا، قصد داشته نگاه خاطره‌انگیز و عاطفی ما به مسائلی چون محیط‌ زیست را برجسته کند.

آشنا می‌گوید این نمایشگاه به همت دانشگاه آرل استانبول و با مدیریت تاراگی مهمت آیچه برگزار شده است.

آشنا که عضو فیاپ است درباره انتخابش به عنوان داور می‌گوید: با من تماس گرفته و دعوت‌نامه‌ای مبنی بر درخواست داوری ارسال شد. امکان رفتن به ترکیه نبود و من از طریق اینترنت آثار را دیدم و انتخاب کردم.

وی می‌افزاید: این جشنواره، اکسپویی است که از تمام جهان آثاری را می‌پذیرد. کیفیت آثار بسیار بالا و تعداد آثار هم قابل توجه بود. موضوع آثار آزاد و عکس‌های رسیده از اشکال و موضوعات مختلفی بودند که ضابطه‌ای نیز برای شرایط سنی وجود نداشت.

آشنا در پاسخ به این پرسش که در این جشنواره بیشتر با چه نوع آثاری مواجه شده است، می‌گوید: بیشترین موضوعی که در عکس‌های دیده شد طبیعت و موضوعات اجتماعی مثل مردم‌نگاری، موقعیت‌های فولکوریک و قوم‌نگاری بود و قسمتی هم آرت‌دیزاین بود که نوعی چیدمان است. در این رویکرد یک دیزاین طراحی و عکاسی می‌شود.

طبق گفته‌های مهدی آشنا آثار هنری در این جشنواره با یک رویکرد پژوهشی همراه بوده است و به عبارتی جشنواره از هنرمندانه خواسته تا به همراه آثارشان مقالاتی نیز ارسال کنند.

آشنا تاکید می کند که این جشنواره رقابتی نبوده و داوران صرفا آثار را برای حضور در نمایشگاه انتخاب کرده‌اند.

وی که به شکل غیابی در داوری شرکت کرده در پایان صحبت هایش یادآور می شود: چون امکان سفر نداشتم، نتوانستم با داوران دیگر صحبت کنم اما داوران بیشترشان اساتید دانشگاه بودند یا اعتباری بالا در حوزه عکاسی داشتند. انتخاب داوران عکاسی به نحوی بود که از هر کشور یک نفر انتخاب شود.

حضور هنرمندان ایرانی در مقام داور یا سخنران در جشنواره‌های مختلف هنری اتفاقی است که می‌تواند نگاه هنرمندان ایرانی را به خارج از مرزهای کشور و از منظر نگرش علمی انتقال دهد.