یک روز پیش از برگزاری پیچینگ نهایی «رویازی»، سازمانهای صاحب تجربه در حوزه تولید انیمیشن، سیاستها و ایدههای مورد نیاز خود برای سال آینده در این حوزه را بیان کردند. به گزارش سینما خراسان، در این جلسه که به میزبانی برگزارکنندگان پیچینگ «رویازی» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و همزمان با جشنواره دوسالانه […]
یک روز پیش از برگزاری پیچینگ نهایی «رویازی»، سازمانهای صاحب تجربه در حوزه تولید انیمیشن، سیاستها و ایدههای مورد نیاز خود برای سال آینده در این حوزه را بیان کردند.
به گزارش سینما خراسان، در این جلسه که به میزبانی برگزارکنندگان پیچینگ «رویازی» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و همزمان با جشنواره دوسالانه پویانمایی تهران برگزار شد، امیرمحمد دهستانی (معاون انیمیشن مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی)، محمدرحیم لیوانی (رئیس مرکز پویانمایی صبا)، محمدجواد جُره (رئیس گروه افکارسنجی و ارتباطات عمومی وزارت نیرو) علی اصغر کهنسال (معاون شورای ارتقای آگاهیهای عمومی معاونت اجتماعی قوه قضائیه) و حسین ربانی غریبی (معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان) در گفتگویی مستقیم با تولیدکنندگان انیمیشن، ایدههای موردنیاز خود را مطرح کردند.
این برنامه با اجرای امیر سحرخیز، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی انیمیشن آغاز شد و امیرمحمد دهستانی، نخستین کسی بود که به سخنرانی پرداخت. دهستانی در مورد ورود مرکز گسترش به تولید انیمیشن گفت: ما در ابتدا حس میکردیم که انیمیشن ایران ظرفیت بالایی برای تولید انیمیشن سینمایی دارد، اما در عمل متوجه شدیم که چنین چیزی نیست و انیمیشن سازها با مشکل عدم وجود تهیهکننده مواجه هستند. مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی نهایتاً میتواند تا سقف ۳۵ درصد تولید یک پروژه سینمایی مشارکت داشته باشد و مابقی آن را باید تهیه کننده کار هزینه کند، اتفاقی که به مشکلی جدی برای گروههای تولیدکننده تبدیل شده است. وی در خصوص پروژههای در حال ساخت این مرکز نیز گفت: در حال حاضر دو پروژه سینمایی در حال تولید داریم، ولی نتوانستیم به آن چشم اندازی که در زمینه انیمیشن سینمایی مدنظرمان بود، برسیم. به همین دلیل در حال حاضر دستورکار اصلی مرکز انیمیشنهای کوتاه است و در این خصوص عملکرد قابلقبولی داشتیم.
لیوانی، رئیس مرکز صبا در این جلسه با اعلام اینکه در دوره جدید، صرفاً باید تولیدات حرفهای انیمیشن داشته باشیم، افزود: ما از سال گذشته تمرکز خود را روی مجموعههای تلویزیونی گذاشتیم و مرکز صبا در حال حاضر بزرگترین سرمایهگذار انیمیشن در حوزه تلویزیونی است. وی در خصوص اولویتهای صبا و تلویزیون برای تولیدات سال آینده نیز ادامه داد: آن چیزهایی که جزء اولویتهای ماست، مباحثی در حوزه سبک زندگی و آسیبهای اجتماعی مثل طلاق، اعتیاد و حاشیه نشینی است که از این میان طلاق و اعتیاد، از اولویتهای بالاتری برخوردارند. در کنار این موارد، حمایت از تولید ملی و اقتصاد مقاومتی هم بخشی از اولویتهای اصلی ما هستند. مبحث امیدآفرینی برای کودکان و نوجوانان و تشویق شان به کار و فعالیت و آشنایی با تولید ثروت در همه عرصهها نیز در رابطه با تولیدات انیمیشن در نظر گرفته شده که این مورد به نوعی زیرمجموعه توجه به سبک زندگی است.
در بخش بعدی این برنامه محمدجواد جُره، رئیس گروه افکارسنجی و ارتباطات عمومی وزارت نیرو نیز در این جلسه رودرروی انیمیشن سازها قرار گرفت و درخصوص نیازهای وزارت نیرو مسائلی را مطرح کرد. یکی از نکات قابل توجهی که جره به آن اشاره کرد، شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو بودند، شرکتهایی مثل «آبفا» که در حال حاضر پتانسیل بالایی برای جذب انیمیشن دارند و امیدوارند که از این طریق بتوانند عملکرد موفقی در زمینه ارتباط با مردم داشته باشند.
علی اصغر کهنسال، نماینده قوه قضائیه نیز پس از نماینده وزارت نیرو در کنار سحرخیز قرار گرفت تا ایدهها و طرحهای مورد نیاز این مجموعه را بیان کند. او در بخشهایی از صحبتهایش در این جلسه گفت: ما میخواهیم اسپانسری قوی در این میانه باشیم و به طور جدی به بحث انیمیشن ورود کنیم. یکی از برنامههای اصلی قوه قضائیه که باعث ایجاد شورای ارتقای آگاهیهای عمومی در معاونت اجتماعی، ورود به این حوزه و ارتباط گرفتن با گروههای توانمند انیمیشن ساز بود.
در بخش انتهایی این جلسه نیز حسین ربانی غریبی معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به سخنرانی پرداخت و از زاویه نگاه کانون، با تولیدکنندگان انیمیشن هم صحبت شد. او در بخشهایی از صحبتهایش درخصوص تولیدات انیمیشنی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: «کانون در طول سال، ده فیلم کوتاه و یک پروژه سینمایی در دست تولید دارد و به فکر ساخت یک سریال انیمیشن نیز هست، اما برای سفارش کار جدید علی الخصوص در حوزه سینمایی، باید بازخوردهای پروژهای که مشغول به ساخت آن هستیم را ببینیم.» وی همچنین ادامه داد: کانون تمرکز ویژه ای روی بحث مرچندایز (محصولات جانبی) این آثار دارد و برنامه ریزی گستردهای در این خصوص صورت گرفته است.
پروژه سینمایی که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مشغول تولید آن است انقراض نام دارد، محصول جدیدی از گروه انیمیشن هنر پویا است، گروهی که پیش از این با آثاری همچون «شاهزاده روم» و «فیلشاه» عملکرد موفقی در زمینه تولید آثار سینمایی داشته.
جلسه نهایی رویازی روز سهشنبه ۱۴ اسفندماه برگزار میشود و شرکت کنندگان حاضر در این رویداد طرحهای خود را ارائه میدهند.
Δ