رشت- معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با تأکید بر لزوم ثبت جشنواره مستند میراث ناملموس در تقویم سالانه برنامه های هنری استان، گفت: ۶۰ رزومه کاری از سوی فیلم سازان به این جشنواره ارسال شد. به گزارش سینما خراسان، سید امیر مصباح ظهر یکشنبه در جلسه هماهنگی جشنواره میراث ناملموس (چالش فیلم سازی در […]
رشت- معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با تأکید بر لزوم ثبت جشنواره مستند میراث ناملموس در تقویم سالانه برنامه های هنری استان، گفت: ۶۰ رزومه کاری از سوی فیلم سازان به این جشنواره ارسال شد.
به گزارش سینما خراسان، سید امیر مصباح ظهر یکشنبه در جلسه هماهنگی جشنواره میراث ناملموس (چالش فیلم سازی در ۷۲ ساعت) در سالن جلسات ارشاد گیلان با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره فیلم سازی همیشه یکی از مطالبات فعالان این حوزه بوده است، اظهار کرد: خوشبختانه در حوزه هنری در طول سال شاهد برگزاری جشنوارههای مختلفی هستیم اما در حوزه فیلم سازی این نخستین برنامه است.
وی به موضوع این جشنواره و توجه به میراث ناملموس استان گیلان اشاره کرد و گفت: میراث ناملموس رویه، نمادها، دانش و مهارت، ابزار و اشیا، آثار هنری و مکانهای مرتبط با آنها، جوامع و افراد است که متأسفانه به دلیل بی توجهی در سالهای گذشته تعدادی از آنها نابود و یا در مسیر نابودی قرار دارند.
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با بیان اینکه برگزاری این جشنواره در جهت ثبت این آثار برای نسلهای آینده است، افزود: قطعاً این جشنواره یک شروع است و در سالهای آینده ابعاد و موضوعات دیگر این حوزه سوژه جشنواره خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم این شروع سبب شود که این جشنواره در تقویم سالانه حوزه فرهنگ و هنر استان گیلان ثبت شود، گفت: در این مسیر تمام بخشهای فرهنگی و هنری اداره کل ارشاد گیلان و همچنین یک مؤسسه چند منظوره هنری که در بسیار از امور در سطح ملی بی نظیر است مشارکت و همکاری داشتهاند.
مصباح با تأکید بر اینکه شناسایی، جمع آوری، مستندسازی هدفمند میراث فرهنگی ناملموس گامی در راستای اتکا بیشتر به ارزشهای درونی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی است، تصریح کرد: تلاش میشود با برگزاری این جشنواره در راستای معرفی بیشتر این میراث ناشناخته گام برداریم.
وی در ادامه با اشاره به ارسال بیش از ۶۰ رزومه کاری از سوی فیلمسازان هفت استان کشور، افزود: متأسفانه با توجه به ساختار برگزاری جشنواره نمیتوانیم از سایر استانها مهمانی قبول کنیم که این موضوع در دستور کار برگزاری جشنوارههای آینده قرار گرفته است.
ارسال ۱۷ رزومه کاری از سوی فیلم سازان شش شهر کشور
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با بیان اینکه از این تعداد ۱۷ روزنه مربوط به فیلمسازان شهرهای تهران، مشهد، کرمانشاه، اصفهان، ساوه و همدان بوده است، افزود: مابقی رزومهها مربوط به فیلم سازان گیلانی بود که در میان آنها چهرهها شناخته شده حضور داشتند که انتخاب نهایی را برای هیئت داوری سخت کرد.
وی با اشاره به انتخاب ۱۵ فیلم ساز گیلانی بر اساس شاخصهای تخصص و رزومه، اظهار کرد: موضوع جشنواره در چهار محور چاپ، کتابفروشی، نشریه و عکاسی است که به صورت قرعه کشی و تصادفی هر موضوع به یک فیلم ساز برای ساخت مستند اختصاص داده شد.
مصباح بیان کرد: این فیلم سازان از فردا (۲۹ اردیبهشت) تا ۳۱ اردیبهشت ماه فرصت دارند تا با حضور در دفاتر اعلام شده مستند خود را با مدت زمان ۵ تا ۲۰ دقیقه ساخته و تا تاریخ اول خرداد ماه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند،
وی زمان برگزاری اختتامیه این جشنواره را ۸ خرداد ماه امسال عنوان کرد و ادامه داد: در صورت مساعد بودن شرایط با توجه به شیوع ویروس کرونا اختتامیه این جشنواره حضوری و در غیر این صورت به صورت غیر حضوری و آنلاین برگزار خواهد شد.
معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با تأکید بر اینکه برگزاری چالش فیلم سازی در ۷۲ ساعت از جشنوارههای شناخته شده در سطح دنیا است، گفت: این جشنواره برای نخستین بار در ایران و استان گیلان به همت معاونت هنری و سینمایی و با مشارکت و همکاری فنی مؤسسه چند منظوره اکسون برگزار میشود که امیدواریم آغازی برای برگزاری این جشنواره در سطح ملی باشد.
لزوم توجه فیلم سازان جشنواره میراث ناملموس به کیفیت آثار
در ادامه این نشست دبیر جشنواره میراث ناملموس گیلان نیز با اشاره به اینکه بررسیهای بسیاری در زمینه برگزاری این با این موضوع انجام شده است، اظهار کرد: هر آنچه که ارزش جهانی داشته باشد از آن به عنوان میراث ناملموس نام برده میشود.
مجتبی رفیعی با بیان اینکه برگزاری کیفی این جشنواره تاریخچه میراث ناملموس استان گیلان نیز بررسی شد، افزود: در این جشنواره به دنبال پر کردن آرشیو مؤسسه با ساخت چند مستند نیستیم بلکه میخواهیم آثاری کیفی و دارای ارزش ملی و حتی جهانی در زمینه میراث ناملموسی که در مسیر فراموشی قرار دارند برای آیندگان بسازیم.
وی با تأکید بر اینکه کیفیت آثار تولید شده بسیار حائز اهمیت است، گفت: به همین منظور تلاش شده از میان رزومههای ارسالی از سوی فیلم سازان بهترین رزومهها انتخاب شوند.
رفیعی در ادامه با اشاره به ارسال رزومههایی از سایر استانها به دبیرخانه این جشنواره، تصریح کرد: با توجه به ساختار جشنواره از پذیرش این رزومهها معذور بودیم اما امیدواریم با تداوم برگزاری این جشنواره در سالهای آینده شاهد برگزاری آن به صورت ملی باشیم.
دبیر جشنواره میراث ناملموس گیلان با بیان اینکه بر هر فیلم ساز منتخب مبلغ یک میلیون تومان به عنوان کمک هزینه ساخت مستند پرداخت میشود، ادامه داد: چالش اصلی برای این فیلم سازان، ساخت فیلم در ۷۲ ساعت است.
در پایان این نشست موضوع در نظر گرفته شده برای ۱۵ فیلم ساز به آنها داده شد تا از فردا در مدت ۷۲ ساعت مستندی درباره موضوع اعلام شده ساخته شود.
لازم به ذکر است مهدی کوهن، منوچهر محمدی، متین حکیم پور، سعید نعمتی، سید محمد علی رئیسیان در حوزه چاپ، محمد جواد افروز، فرازمند، مهرداد محب علیزاده، اسماعیل حاجتی، میثم جود دوست در حوزه عکاسی، امیر شکرگزار، حامد اریب، مازیار یوسفی و روح الله خانزاده در حوزه کتاب فروشی، ابوذر جلالی در حوزه نشریه فیلم سازی خواهند کرد.
Δ