فراخوان نخستین جشنواره ملی کارآوا با دعوت از علاقمندان برای ارسال آثاری با موضوع آواها و نغمات کار منتشر شد. به گزارش سینما خراسان، این رویداد در چهار بخش برگزار میشود؛ بخش یک به «ارائه فایل صوتی یا ویدئویی از کارآواهای مناطق مختلف کشور» اختصاص دارد. بخش دو، مختص «ارائه مقالات با موضوع کارآوا» است. […]
فراخوان نخستین جشنواره ملی کارآوا با دعوت از علاقمندان برای ارسال آثاری با موضوع آواها و نغمات کار منتشر شد.
به گزارش سینما خراسان، این رویداد در چهار بخش برگزار میشود؛ بخش یک به «ارائه فایل صوتی یا ویدئویی از کارآواهای مناطق مختلف کشور» اختصاص دارد. بخش دو، مختص «ارائه مقالات با موضوع کارآوا» است. بخش سه، ویژه «ارائه گزارشهای چندرسانهای» خواهد بود و در بخش چهارم از علاقمندان خواسته شده با «انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی» به جشنواره ملی کارآوا بپیوندند.
همچنین در این فراخوان آمده: کارآواها، مجموعه آواها و نغماتی هستند که به همراه پیشه و فعالیتی اجرا میشوند. بنابراین کارآواها را میتوان به دو قسمت مختلف تقسیم کرد؛ نخست، آواهایی که جنبه کاری دارند و نبود آنها باعث اخلال در پیشه میشود، مانند آوازهای نقشخوانی و آواهای اعلان؛ دوم، آوازها و ترانههایی که در کنار فعالیتی، برای رفع خستگی و ایجاد تنوع اجرا میشوند، مانند ترانهها و آوازهای کوچ، ترانههای کاشت و برداشت، آوازهای چوپانی و ساربانی، نمد مالی، قالیبافی و غیره.
کارآواها به عنوان بخشی از میراث فرهنگی گرانبهای ایران زمین اهمیت فراوانی دارند و برگزاری این جشنواره نیز تلاشی است در جهت احیا، ثبت، ضبط و بازیابی این نغمات به ویژه آنکه متأسفانه با تغییر مشاغل و یا صنعتی شدن بعضی از آنها، بسیاری از این نغمات کارکرد خود را از دست داده و در معرض فراموشی قرار گرفتهاند. بیتردید برگزاری مرتب این رویداد میتواند علاوه بر جمعآوری کارآواها، علاقمندان را به سمت پژوهش، احیا و بهرهبرداری از این گنجینه فرهنگی سوق دهد.»
در بخش دیگری از فراخوان و جشنواره ملی کارآوا جوایز به این ترتیب اعلام شده است:
در بخش اول، به ۱۰ نفر از برگزیدگان هر کدام مبلغ ۴۰ میلیون ریال تعلق میگیرد.
در بخش سوم، به ۵ نفر از برگزیدگان هر کدام مبلغ ۶۰ میلیون ریال تعلق میگیرد.
در بخشهای دوم و چهارم، به برگزیدگان این جوایز تعلق میگیرد:
برای نفر اول: تندیس جشنواره، تقدیرنامه و مبلغ ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.
برای نفر دوم: تقدیرنامه و مبلغ ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.
برای نفر سوم: مبلغ ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال.
گفتنی است برای شرکت در این جشنواره، شرکتکنندگان هر بخش باید شرایطی را لحاظ نمایند که به تفکیک بخشها، عبارتند از:
شرایط شرکت در بخش اجرای کارآواها:
۱- شرکتکنندگان ضمن ثبتنام در سایت جشنواره باید آثار خود را تا تاریخ ۱۵/۱۲/۱۳۹۹ به آدرس دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
۲- قطعاتی که متناسب و بر مبنای رسوم شرکتکنندگان انتخاب شوند، از امتیاز ویژهای برخوردار خواهند شد.
۳- اختتامیه همزمان با روز اصفهان، در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.
۴- هیچ محدودیت سنی برای شرکتکنندگان وجود ندارد.
۵- اجرای کارآوا، متناسب با موضوع آن، میتواند به صورت انفرادی یا گروهی باشد.
شرایط شرکت در بخش ارائه مقالات:
شرکتکنندگان میباست مقالات پژوهشی خود را با موضوع کارآوا تا تاریخ ۱۵/۱۲/۹۹ به نشانی: karava2021@gmail.com و حتماً با هر دو فرمت مایکروسافت ورد (WORD) و پیدیاف (PDF) با فونت بی نازنین ۱۴ (BNazanin 14) به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. مقالات برگزیده در کتاب مجموعه مقالات جشنواره، منتشر و به نویسندگان جایزه نقدی و تقدیرنامه تعلق خواهد گرفت.
شرایط شرکت در بخش شبکههای مجازی:
شرکتکنندگان میبایست لینک محتواهای منتشرشدهشان را در صفحات اینستاگرام، تلگرام، وبلاگ و یا توئیتر برای دبیرخانه جشنواره به آدرس ایمیل karava2021@gmail.com ارسال کنند. بدیهی است در زمان داوری محتواها، به کیفیت و کمیت محتوا و مشارکت مخاطبان در بازنشر محتوا توجه خواهد شد.
شرایط شرکت در بخش گزارشهای چندرسانهای:
شرکتکنندگان میبایست گزارشی را به ایمیل دبیرخانه (karava2021@gmail.com) ارسال کنند که دستکم شامل سه رسانه مختلف از جمله متن، مجموعه عکس، ویدئو، فایل صوتی، نقشه، اسکیس، موشنگرافی و غیره باشد.
نخستین جشنواره ملی کارآوا به ابتکار معاونت اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان برگزار میشود. علاقمندان تا ۱۵ اسفندماه برای ارسال آثار فرصت خواهند داشت و اختتامیه رویداد در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ برگزار میشود.
Δ