به گزارش سینما خراسان از ایرنا، فیلمهای ایرانی که با زبان غیرفارسی تولید شده و عمده دیالوگها، از طریق زیرنویس منتقل میشود، عموما کار دشوارتری در مسیر جذابیتآفرینی برای مخاطب دارند. در چنین الگوریتمی، نویسندگان تلاش میکنند تا با افزایش غلظت داستانی و ریتم تندتر حوادث، آن کسالتی که از بابت خواندن زیرنویس به وجود میآید را جبران کرده و مخاطب را به دنبال کردن داستان تشویق کنند. اتفاقی که با «او» (خانه) در سیوپنجمین دوره جشنواره رخ داد و سبب شد تا هم مخاطبان و هم منتقدان، نظر بسیار مساعدی درباره این فیلم داشته باشند، نمونه بسیارخوبی از هوشمندی در این حوزه است.
فیلم «لولی» متاسفانه از این میزان هوشمندی برخوردار نیست و درست برخلاف چنین رویهای حرکت میکند. داستان پروپیمانی ندارد و سکانسها، عمدتا سرد و فاقد جذابیتهای گرم داستانی هستند. سکوت، حجم زیادی دارد و این مهم با توجه به آنکه تمام داستان در یک لوکیشن روایت میشود، مخاطب را آزرده میکند. البته که داستان تلاش دارد تا در چند عطف، جذابیتهایی خلق کند اما این رویکرد با توجه به نبود پشتوانه روایی، نمیتواند آن اثرگذاری لازم را داشته باشد تا چنین فیلم محترمی، در اثر سیاستگذاری و آکسانگذاریهای نادرست، بهنوعی قربانی شود.
در شمایل کلی، «لولی» فیلم شریفی است که خاستگاهی اخلاقی دارد و این، تنها مشخصه قابل اعتنای فیلم است. به جز این، فیلم در صحنهچینی ارتباطها، لکنتی اساسی دارد. جنس ارتباط، مخاطب را قانع نمیکند و طبعا حوادث بعدی که مترتب بر این نوع رابطه هستند، دستخوش نقصان هستند. آن دغدغه اصلی، چندان برای مخاطب برجسته نمیشود و چالش اصلی اصلا به مرحله فعلیت نمیرسد.
«لولی» در بهترین حالت یک فیلم شریف است که آزمون و خطا را تجربه کرده و هنوز به آن استاندارد لازم یک درام مهم نرسیده است. البته که فیلم در مراحل فنی، قویتر از شکل محتوایی نشان میدهد که این نقیصه میتواند با مرتفعشدن در آثار بعدی کارگردان، به فیلم مهمتری منجر شود.
فیلم سینمایی «لولی»، اولین تجربه کارگردانی سینمایی رضا فرهمند است که پیشتر با مستندهایی، چون «زنانی با گوشوارههای باروتی»، «نتهای مسی یک رویا» و «آزادی» در جشنوارههای مختلف حضور داشته و تحسین منتقدان را برانگیخته بود.
داریوش امینی، ژیلا آلرشاد، محبوبه سلطانی، نرگس هزاره، حسن عابدی و محمد محمدی، بازیگران این فیلم هستند.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: سرنوشت گلسا و آگاهی از وضعیت همسرش به رازهایی بستگی دارد که منصور پنهان کرده است. اگر موسی بتواند حقیقت را از او بفهمد و صفورا به موسی کمک کند تا بر لکنتش غلبه کند، شاید خسرو هم منیر را در انتظار تنها نگذارد…
Δ