ملاقات با عامل کشتار دانشگاه ویرجینیا/از«مانیفست چو» چه می‌دانید؟

فیلم-تئاتر «مانیفست چو» به کارگردانی محمد رحمانیان یکی از آثاری است که تماشای نسخه خانگی آن در ایام تعطیلات نوروز و خانه‌نشینی خالی از لطف نیست. به گزارش سینما خراسان، با توجه به تعطیلی تماشاخانه‌ها و مراکز هنری به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در ایام تعطیلات نوروز و ضرورت در منزل ماندن مردم، […]


فیلم-تئاتر «مانیفست چو» به کارگردانی محمد رحمانیان یکی از آثاری است که تماشای نسخه خانگی آن در ایام تعطیلات نوروز و خانه‌نشینی خالی از لطف نیست.

به گزارش سینما خراسان، با توجه به تعطیلی تماشاخانه‌ها و مراکز هنری به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در ایام تعطیلات نوروز و ضرورت در منزل ماندن مردم، علاقه‌مندان تئاتر و هنرهای نمایشی برای پر کردن اوقات فراغت‌شان دیدن فیلم-تئاترهای مختلف را در دستور کار قرار می‌دهند که در همین راستا دیدن فیلم-تئاتر «مانیفست چو» به کارگردانی محمد رحمانیان گزینه مناسبی خواهد بود.

رحمانیان نمایش «مانیفست چو» را در سال ۷۸ با حضور بازیگرانی چون افشین هاشمی در نقش چو، ترانه علیدوستی، مهتاب نصیرپور، اشکان خطیبی، سیما تیرانداز، هومن برق نورد، زهره امینی در تالار چهارسوی مجموعه تئاترشهر به صحنه برد که پروسه اجرای نمایش در آن مقطع حاشیه‌هایی در پی داشت. زنده‌یاد احمد آقالو نیز در این نمایش به‌صورت تصویری حضور دارد.

این نمایش به ماجرای کشتار دانشجویان دانشگاه ویرجینیا تک آمریکا به دست یک دانشجوی اهل کره جنوبی می‌پردازد. در این واقعه تراژیک که در سال ۲۰۰۷ میلادی رخ داد، ۳۲ دانشجو و استاد کشته شدند و در نهایت قاتل خودکشی کرد.

«مانیفست چو» برگرفته از اسم «سونگ هوی چو» دانشجوی کره‌ای و عامل کشتار دانشگاه است و کارگردان برای همذات‌پنداری مخاطبان با رویدادهای نمایش و شخصیت چو که دانشجوی زبان انگلیسی بوده و در عین حال ایجاد فاصله‌گذاری و تمهیدی برای اینکه تماشاگران با واسطه با اتفاقات روبرو شوند این اثر را به جز یک مونولوگ، کاملا به زبان انگلیسی اجرا کرده است.

کمتر از ۲۴ ساعت پس از کشتار بی‌رحمانه ‌دانشجویان و اساتید دانشگاه ویرجینیا تک، تصویر بی‌قرار و خشمگین جوانی کره‌ای از شبکه خبری NBC پخش شد که با دوربینی خانگی گرفته شده بود. او در حالی که اسلحه‌ای را گاه به سمت دوربین؛ مخاطب فرضی و یا سر خودش نشانه می‌رفت چنین جملاتی را به زبان می‌آورد: «شما صدها میلیارد شانس و راه برای پرهیز از واقعه امروز داشتید. اما تصمیم گرفتید که خون مرا به جوش آورید. شما مرا در تنگنا قرار دادید و تنها یک انتخاب برای من باقی گذاشتید. اکنون خونتان به گردن خودتان است.‌..»

اینها بخشی از مانیفست ۱۸۰۰ کلمه‌ای و چند رسانه‌ای چو بود که در قالب بسته‌ای حاوی یک نامه ۲۳ صفحه‌ای، ۲۸ کلیپ ویدیویی و ۴۳ عکس، مابین فرصت دو ساعته ‌کشتار ۲ تن از دانشجویان در خوابگاه محل اقامت چو و شلیک به سمت ۳۰ تن دیگر در محل دانشگاه برای شبکه ‌خبری NBC ارسال شده بود و رحمانیان براساس همین مانیفست، اثرش را خلق کرده است.

بازی‌های تاثیرگذار بازیگران نمایش و نگاه خلاقانه کارگردان به یکی از اتفاقات واقعی که در کنار کشتار کلمباین جزو دردناک‌ترین و هولناک‌ترین جنایات قرن ۲۱ بوده است از نقاط قوت «مانیفست چو» به حساب می‌آید.

فیلم-تئاترها این روزها در اکثر شهر کتاب‌ها، فروشگاه‌های فروش فیلم‌های شبکه نمایش خانگی و بعضی کتاب‌فروشی‌های معتبر قابل خرید هستند همچنین علاقه‌مندان می‌توانند با خرید اینترنتی و تماشا در وی او دی‌های مختلف این محصولات را با هزینه مناسب‌تری تماشا کنند.