نمایشگاههای «مواجهه» و «این سری عاشقانه باشه» در آخرین جمعه تیرماه ۹۸ در گالریهای دنا و هما آغاز به کار میکنند. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان، گالریهای هنری پایتخت در آخرین جمعه تیرماه نیز همچنان برنامههای خود را ادامه میدهند و گرمای تابستان و تعطیلات بر روند کاری آنها تاثیرگذار نبوده است. در […]
نمایشگاههای «مواجهه» و «این سری عاشقانه باشه» در آخرین جمعه تیرماه ۹۸ در گالریهای دنا و هما آغاز به کار میکنند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان، گالریهای هنری پایتخت در آخرین جمعه تیرماه نیز همچنان برنامههای خود را ادامه میدهند و گرمای تابستان و تعطیلات بر روند کاری آنها تاثیرگذار نبوده است. در این هفته همچنین نمایشگاه تجسمی شهر در جریان برگزاری هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر کار خود را در گالری پردیس ملت آغاز به کار کرد که شامل مجموعهای از آثار نقاشی و عکس ۵۰ هنرمند است. خانه هنرمندان ایران نیز که با چند روز قطعی برق، تعطیل بود، برنامه خود را که ششمین نمایشگاه انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران «چهار سوی خیال» را ادامه میدهد. علاوه بر این نمایشگاهها، برخی از برنامههای افتتاحیه گالریهای پایتخت را در ادامه برمیشمریم.
گالری نیان
گالری نیان در قالب نمایشگاه «پروژه خانه» از روز جمعه ۲۸ تیرماه آثار دو هنرمند جوان یعنی نقاشیهای مهدی عربی در کنار آثار چیدمان امید آفرینزاد مجسمهساز را به طور همزمان به نمایش میگذارد. «پروژه خانه» تلاشی است برای حمایت از هنرمندان نوظهوری که در آثارشان پتانسیل بالایی برای رشد و پیشرفت وجود دارد.
این نمایشگاه تا ۱۱ مردادماه در گالری نیان به نشانی بلوار اندرزگو، بلور صبا، کوچه شبنما، نبش کوچه گوهر، شماره ۲ برپاست.
گالری کاما
نمایشگاه «دگردیسی» شامل آثار نقاشی مرضیه فخر است که با تکنیک رنگ و روغن در سالهای ۹۷ و ۹۸ خلق شده اند و از روز ۲۸ تیر تا ۲ مرداد به نمایش گذاشته میشوند. نمایشگاه نقاشی «دگردیسی» تا ۲ مرداد در گالری کاما برپاست و علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه میتوانند به خیابان پاسدران، گلستان دهم پلاک ۴۴ گالری کاما مراجعه کنند.
گالری جاوید
گالری جاوید در هفته جاری میزبان نمایشگاه «آوای بوم و برگ» است که در آن سرور کیان با الهام از برگهای درختان آثارش را خلق کرده است. در این نمایشگاه نزدیک به ۳۰ اثر از این هنرمند جوان روی دیوار خواهد رفت که در همه آنها برگ به عنوان دستمایه اصلی مورد بحث هنرمندانه قرار گرفته است. نمایشگاه «آوای بوم و برگ» تا چهارم مرداد ادامه خواد داشت و علاقهمندان برای دیدن آن میتوانند از ساعت ۱۴ تا ۲۰ به گالری جاوید واقع در خیابان ولیعصر، خیابان زرتشت غربی، کوچه یزدان، پلاک ۱۷، زنگ ۱ مراجعه کنند.
گالری هما
نمایشگاه انفرادی نقاشی ساله شریفی با عنوان «این سری عاشقانه باشه» از روز جمعه ۲۸ تیرماه در گالری هما به نشانی خیابان کریم خان زند، خیابان سنایی، کوچه چهارم غربی، پلاک ۸، واحد یک گشایش مییابد. این نمایشگاه تا ۸ مرداد برپا خواهد بود.
گالری طراحان آزاد
نمایشگاه انفرادی نقاشی ساناز دزفولیان با عنوان «ذات پنهان» جمعه ۲۸ تیرماه در گالری طراحان آزاد واقع در خیابان ولیعصر (عج)، خیابان فتحی شقاقی، میدان سلماس، پلاک ۵ آغاز به کار می کند و به مدت ۵ روز ادامه دارد.
گالری زیرزمین دستان
«جاده فرعی» عنوان نمایشگاه انفرادی نقاشی طلوع ناصری است که از روز ۲۸ تیرماه در گالری زیرزمین دستان واقع در خیابان فرشته، خیابان بیدار، پلاک ۶ افتتاح می شود و به مدت دو هفته ادامه خواهد داشت.
گالری AG
نمایشگاه گروهی ویدئو و پرفورمنس با عنوان «اجرایی سیار، در باب به بازی گرفتن شهر» از ۲۸ تیر تا ۸ مردادماه در گالری AG برپا می شود. پرفورمنسی که گروه نوآر آن را به صورت روزانه اجرا می کند، از ساعت ۲۰ الی ۲۱ اجرا می شود.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «در سال ۱۳۹۳ پروژه مشترک تله. سیتی از همکاری چهار هنرمند فعال در اجرهای شهری شکل گرفت؛ اُلیویه ویلانو، یوآنا آروفات از فرانسه، مینا بزرگمهر و هادی کمالی. مقدم از ایران، با هدف به چالش کشیدن فضای شهری به مثابه صحنه ای برای اجرا، سفری را به گوشه کنار شهر تهران آغاز کردند. در این مسیر هر یک با خلق شخصیتی دغدغه فردی خود را در ارتباط با فضای پیرامون و مرز میان نمایش و زندگی روایت کردند. نتیجۀ این سفر، مجموعه ایست از ویدیو پرفورمنس هایی که شهر تهران را از نگاه این چهار نفر روایت می کند.
ملاقات چهار مسافر روی فرش، که می توان آن را نتیجه رویدادِ همزمانی دانست، دریک روز بهاری، زیر برج آزادی اتفاق می افتد. آنها در یک لحظه و در یک زمان با هم در تابلوی نمایش خوشبختی قرار می گیرند. این تابلوی سرگردان، سوار بر قالیچۀ پرنده به میان مردم کوچه و بازار سفر می کند تا قصه این چهار مسافر را در شهر تهران روایت کند.
تله سیتی، با جابجا کردن مرز میان نمایش و زندگی، روایت سفریست از چهار نگاه در جستجوی یک شهر. تهران؛ این صحنۀ بزرگِ نمایش زندگی، که ما همگی همزمان بازیگر و تماشاگرش هستیم؛ صحنه ای برای نمایش آرزوها و ترسها، که هر روز بساطش را پهن می کند و ما غرق در بازی هایش می شویم. پروژه تله سیتی تا کنون دو اجرا را در قالب «سفر- روایت نمایشی» (Narrative tour performance) در کشور فرانسه به نمایش عموم در آورده، که هر کدام بر اساس فضای اجرا، طراحی مختص به خود داشته است.»
گالری اعتماد نگارستان
نمایشگاه انفرادی نقاشی های فریبا فرقدانی با عنوان «پنداری دیگر» از جمعه ۲۸ تیرماه در گالری اعتماد نگارستان به نشانی میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، باغ نگارستان آغاز به کار می کند. در متن بیانیه این نمایشگاه آمده است: «متن یک گلدان در فضایی هیچ، داستانی است که قرن هاست به آن پرداخته شده با هر زمینه و باور فرهنگی. اما این گلدان در سکوت، در حالی می تواند باوری متفاوت بوجود بیاورد که نگاه وپنداردیگری در برداشته باشد.
عزلت یک گلدان در سکوتی وهم آلود یا در برهوتی از خاکستری یا در ناکجاآبادی از رنگ، همه اینها باور من را می سازد به مکان امن نقاشی.
عنوانی برای نقاشی ها نیست. عنوان، سرگشتگی خط ها و رنگ هاست در حضور گلدان، حضور بودن، حضوری در بطن متن.»
گالری راه ابریشم
نمایشگاه گروهی جایزه عکاسی مینیمالیسم روز جمعه ۲۸ تیرماه در گالری راه ابریشم واقع در بلوار کشاورز، بین وصال شیرازی و قدس، ساختمان تکنو آجر، پلاک ۲۱۰ گشایش می یابد. این نمایشگاه تا ۲۰ مرداد ادامه خواهد داشت.
گالری دنا
نمایشگاه انفرادی عکس کاترین نظری با عنوان «مواجهه» از جمعه ۲۸ تیرماه در گالری دنا به نشانی خیابان سپهبد قرنی، بعد از چهار راه طالقانی، کوچه سوسن، پلاک ۴، زنگ ۲ آغاز به کار میکند. در بیانیه این نمایشگاه به قلم صمد قربان زاده می خوانیم: «تخیل یکی از ارکان مهم در روند زایش اثر هنری است، بخصوص اگر ارائه تصاویر بصورت فتومونتاژ رخ دهد. تخیل می تواند به مثابه گفتگویی باشد میان هنرمند و بخش های سرکوب شده ناخودآگاه همچون آمال و آرزوها که از این طریق جنبه عینی به خود گرفته و به تصویر در آیند. همچون اتفاقی که در آثار کاترین نظری رخ داده است. آرزوها و آمال سرکوب شده یک زن که در قالب اشکال و المان های مختلف خود را بروز داده اند.
بال های شکسته و در حال سقوط هواپیماها، اسب زخمی که یارای بلند شدن ندارد، مبلی کهنه و دور افتاده در اطراف شهر و المان های دیگری که تک تک شان می توانند نشان از اتفاقات و گذشته یک فرد باشند.
این مجموعه به دنبال نشان دادن تجربیات رمانتیک گونه هنرمند نیست تا از طریق آن بخواهد بر ذهن مخاطب پایکوبی کرده و خود را داغدار اتفاقات گذشته خود بداند. کاترین نظری در این مجموعه سعی می کند پا را از دنیای شخصی و تجربیات زیسته خود فراتر گذارده و زن را در قالب یک شخصیت قهرمان گونه جلوه دهد. زن در آثار او در یک مواجهه پایاپای با گذشته و آینده خود به تصویر کشیده می شود که نه مسلح به توپ و تانک است و نه دیگر سلاح های مدرن. سلاح او ایستادگی و صبر است. زنان در این تصاویر، در برابر جنگ و خونریزی، زایش و تولدی دوباره را هدیه می دهند.
اما این مواجهه خیالی هیچ پیروزی نخواهد داشت، تنها خیال است که برتری می جوید و ما را هر چه بیشتر در خود فرو می برد.»
Δ