نشست پرسش و پاسخ فیلم «خدای جنگ» | این فیلم را بین‌المللی بدانید

در آخرین روز از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نشست رسانه‌ای «خدای جنگ» با حضور عوامل برگزار شد.

به گزارش سینما خراسان، نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «خدای جنگ» با حضور حسین دارابی (کارگردان)، سعید سعدی (تهیه‌کننده)، سعید براتی (مدیر فیلمبرداری)، احسان ثقفی (نویسنده)، محمد برادران (مدیر جلوه‌های ویژه بصری)، سیاوش کردجان (تدوینگر)، محمدرضا شفاه (طراح پروژه)، داریوش کاردان، ساعد سهیلی، پیام احمدی‌نیا، حسین سلیمانی، عبدالرضا نصاری، آزاده سیفی، عبدالرضا نصاری (بازیگران) فیلم در برج میلاد برگزار شد.

سعید سعدی در ابتدای این نشست گفت: از خانواده شهید طهرانی مقدم که با مهربانی کنار ما بودند و همچنین سردار حاجی‌زاده و برادر بزرگوارم احسان محمدحسنی بسیار سپاسگزارم که بدون حضور این عزیزان چنین فیلمی ساخته نمی‌شد.

حسین دارابی کارگردان این اثر مطرح کرد: فیلمنامه این اثر برای پنج سال پیش است که به همراهی آقای ثقفی و شفاه کار را آغاز کردیم و مستندهایی را سازمان صنایع هوافضا در اختیار ما قرار داد. ما به دنبال رویکرد بودیم و می‌خواستیم چالش داشته باشیم و قدری تخیل کرده‌ایم. بحث زندگی قهرمان ما اقتباسی‌ست و فکر کردیم نزدیک شدن به شخصیت بزرگی مانند شهید طهرانی مقدم بسیار سخت خواهد بود و ما به این شهید بزرگوار نزدیک شدیم و فیلم را به شهید طهرانی مقدم تقدیم کردیم.

احسان ثقفی نویسنده این فیلم گفت: زمانی که ماجرا را شنیدیم به این فکر کردیم که حقیقت این ماجرا را نمی‌توان در دو ساعت ارائه کرد. ما از المان‌های واقعی استفاده کردیم و بخش‌هایی از واقعیت را نگه داشتیم و قصه خود را ساختیم.

دارابی توضیح داد: سینما جای تمثیل است و فکر کردیم می‌توانیم کُنه زحمات این شهید بزرگوار را در این فیلم نشان دهیم.

ساعد سهیلی بازیگر این فیلم، گفت: برای من افتخار است که اینجا در خدمت شما هستم و با تشویق‌های شما تمام خستگی را از تن من به در کرد. من نقش‌هایم را حسی انتخاب می‌کنم و به این انتخاب خود افتخار می‌کنم. عموی من بازیگر تئاتر بود و در جوانی زیر شکنجه‌های عراقی‌ها شهید می‌شود و حتی اسم‌شان را در فیلم نوشتم.

وی ادامه داد: مستندهایی دیدم و مصاحبه‌های زیادی داشتیم که بسیار به من کمک کرد. معتقدم این فیلم فارغ از هر ایدئولوژی یک فیلم ملی بود.

داریوش کاردان یکی دیگر از بازیگران این فیلم بیان کرد: در همه جنگ‌ها و هشت سال دفاع مقدس بسیاری از نکات مغفول مانده است. چیزی که معمولا از آن غفلت می شود، تبعات جنگ است. دو سال در جبهه بودم و ما وقتی در آنجا بودیم واقعا لرزیدم کسانی را دیدم که قرآن و مفاتیح دارند. یعنی جنگ تحمیل شده است و ما باید دفاع کنیم. چه زمانی ما در فیلم‌های خود به همسران شهدا، مادر سه شهید، فرزندان شهید و چنین بزرگوارانی پرداخته‌ایم؟ سینما به این بخش از جنگ بدهکار است. امیدوارم در آینده فیلم‌هایی درباره جنبه‌های دیگر جنگ هم ساخته شود.

حسین سلیمانی درباره نقش خود توضیح داد: نقش متفاوتی بود و تجربه آن را نداشتم و دوست داشتم که در این فیلم حضور داشته باشم.

پیام احمدی‌نیا دیگر بازیگر این فیلم گفت: کاراکتر من هم وظیفه ملی خود را انجام می‌داد و دوست دارم در اینجا از تمام عزیزانی که در تولید این فیلم زحمت کشیدند، تشکر می‌کنم.

سعید براتی مدیر فیلمبرداری بیان کرد: حضور در این پروژه ملی برای من افتخار بود. بدون کمک محمد برادران واقعا چنین تصاویری که دیدید، خلق نمی‌شد.

محمدرضا شفاه طراح پروژه بیان کرد: آنچه که دیدین نتیجه زحمات برادرم جناب سعدی بود که با اعتماد بی نظیر بخش‌های مختلف به ایشان، کار پیش رفت. شرایط تولید زمانی فراهم شد که من داخل ایران نبودم و آقای سعدی تمام قد کنار ما ایستادند و مشکلات فراوان اجرایی را به جان خریدند.

سیاوش کردجان تدوینگر این فیلم بیان کرد: پروژه بسیار سنگینی بود و تصور من فیلمبرداری بالای ۱۰۰ جلسه بود و ما پروسه مونتاژ طولانی داشتیم. در کنار حس و حال، ریتم فیلم بسیار برای ما مهم بود. تدوین بازنویسی نهایی فیلمنامه ست و تمام سعی خود را کردیم تا کار خود را با رضایت پیش ببریم.

محمد برادران مدیر جلوه‌های ویژه بصری توضیح داد: اگر اجری و ثوابی از این پروژه‌ها نصیب شده آن را به روح پدرم تقدیم می‌کنم. دوستان هوافضا ماز و موشک را سر صحنه آوردند و در جاهایی که موشک ایستاده بود، واقعی بود. سکانس‌هایی که مربوط به شلیک و پرواز موشک بود کار جلوه‌های ویژه بصری بود. ما کار تخصصی نظامی انجام دادیم و عزیزان هوافضا کنار ما بودند.

آزاده سیفی بازیگر این فیلم درباره نقش خود توضیح داد: در فیلمنامه ما و قصه‌ای که درباره جنگ است، خط داستانی عاشقانه پیش آمده و به نوعی انگیزه قهرمان ما عشق است و برای هدف بالای خود عشق را فدا می‌کند. به این دلیل چنین نقشی را بسیار دوست داشتم.

عبدالرضا نصاری دیگر بازیگر این فیلم گفت: وقتی فیلمنامه را خواندم به آقای دارابی گفتم چقدر این شخصیت می‌تواند در روند فیلم و قصه تاثیرگذار باشد؟ واقعا تاثیرگذاری نقش برای من بسیار مهم بود.

شفاه بیان کرد: درباره اهمیت ساختن چنین فیلمی صحبت می‌کنیم ولی می‌خواهم بگویم فردای روزی که عملیات صادق اتفاق افتاد در فرانسه با کسی صحبت می‌کردم و از شجاعت و شرافت ما تعریف می‌کردند. این فیلم اگر ساخته شده است معتقدم ما تازه سر خط هستیم. باتوجه به فرصت‌های بین‌المللی چنین فیلمی را فیلم بین‌المللی بدانند و این فیلم را به دیده مردم برسانیم.

ساعد سهیلی بازیگر نقش اصلی این فیلم بیان کرد: برای عربی صحبت کردن بسیار تمرین کردم و بازیگری نیستم که صرفا با استعداد کار خود را پیش ببرم و معتقدم که بازیگر سخت‌کوشی هستم. یک گروه در ارائه این بازی به من کمک کردند و من هم تلاش خود را کردم.

حسین دارابی گفت: مشاوران زبده‌ای در این فیلم کنار ما بودند و در برخی موارد هم به دلیل اقتضای سینمایی بودن کار دیگری می‌کردیم. ما الهامی از فیلم اوپنهایمر نگرفته بودیم.