نکوداشت چهره ماندگار خوشنویسی خراسان

همزمان با سومین نشست از سلسله نشست‌های «عصر فرهنگ خراسان»، نکوداشت استاد «علی اکبر اسماعیلی قوچانی» استاد برجسته و چهره ماندگار خوشنویسی خراسان بزرگ برگزار شد.

به گزارش سینما خراسان، این نکوداشت دوشنبه شب همزمان با شب میلاد امام علی (ع) با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و جمعی از فعالان فرهنگی و هنری این استان در محل موسسه فرهنگی – هنری خراسان برپا شد.

«عصر فرهنگ خراسان» عنوان سلسله نشست‌هایی است که موسسه فرهنگی – هنری خراسان به منظور نکوداشت مفاخر فرهنگی خراسان بزرگ و با تاکید بر نقش و جایگاه این منطقه در فرهنگ و تمدن ایران اسلامی برگزار می کند و در هر نشست به کار و کارنامه یکی از مشاهیر این خطه پهناور می‌پردازد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این نشست گفت: استاد اسماعیلی قوچانی، شخصیت فرزانه، فرهیخته و ادیبی است که سال ها در عرصه هنر خوشنویسی خوش درخشیده است.

حسین مسگرانی افزود: این خوشنویس بزرگ آثار بسیار ارزشمندی از خود به یادگار گذاشته است که برجسته ترین آنها بزرگترین و نفیس ترین قرآن جهان است که سال ها به همراه شاگردانش در کتابت آن زحمات زیادی را متقبل شده است.

وی اظهار کرد: بعد انسانی و اخلاقی استاد اسماعیلی قوچانی همواره دلگرم کننده اطرافیانش بوده و او را در نزد همگان عزیز گردانیده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تمام دغدغه زندگی استاد قوچانی هنر به ویژه خوشنویسی بوده و در این عرصه اهتمام زیادی برای تربیت شاگردان و ماندگاری این هنر ارزشمند ورزیده است.

مسگرانی اضافه کرد: همه فعالان و دغدغه مندان عرصه فرهنگ و هنر و همه نهادها و سازمان های فرهنگی و رسانه ها مکلف هستند نسبت به تکریم، پاسداشت و حفظ هنر این بزرگ مردان عرصه فرهنگ و هنر خراسان بزرگ اقدام کنند.

در پایان این مراسم از استاد اسماعیلی قوچانی به نحو شایسته ای تقدیر شد.

علی‌اکبر اسماعیلی قوچانی متولد ۱۳۲۳ و در محضر استادان بزرگی همچون سید حسن میرخانی معروف به سراج الکتاب و مؤسس انجمن خوشنویسان ایران (نستعلیق)، استاد معصومی معروف به نجفی زنجانی (ثلت و نسخ)، استاد ابراهیم بوذر و استاد عبدالحسین توفیقی در اقلام مختلف خطوط نستعلیق، ثلث و نسخ را به‌غایت فرا گرفت.

وی در سال ۱۳۴۵ اولین شعبه انجمن خوشنویسان ایران در بین شهرستان‌های کشور را در قوچان تأسیس کرد.

وی سال‌ها به نوشتن بزرگ‌ترین قرآن جهان پرداخت که کتابت آن در سال ۱۳۹۵ پایان یافت و این قرآن در موزه شخصی وی واقع در شهر مشهد نگهداری می‌شود که صفحاتی از آن در نمایشگاه بین‌المللی مشهد ۲۰۱۷ رونمایی شد.

این اثر نفیس و ارزشمند بیش از ۶۰۰ صفحه با تذهیب طلاکاری شده به ابعاد هر صفحه ۲۵۰ در ۱۷۰ سانتیمتر، قابل شستشو و وزن هر صفحه سه و نیم کیلوگرم است.

از وی سال ۱۳۸۶ در مراسم تجلیل از ۱۴ نفر از گنجینه‌های هنرهای فراموش شده کشور در بخش هفت قلم خوشنویسی توسط رئیس فرهنگستان هنر تقدیر شد و همچنین نشان همای هنر در سال ۹۶ و نشان درجه یک استادی انجمن خوشنویسان ایران را دریافت کرده است.

خودآموز خوشنویسی، تعلیمی نوع در خطوط نستعلیق، ثلث و نسخ، کلک خوشنویسی در چهل حدیث رضوی، کلک خوشنویسی در مقام معلم، از علی (ع) آموز اخلاص عمل، نقطه رمز و راز بسم الله و چند اثر مکتوب دیگر از وی نیز تاکنون منتشر شده است.