هشدار شورایعالی تهیه‌کنندگان درباره عرضه آثار شبکه خانگی در VODها

غلارضا موسوی بیان کرد قرادادهای منعقد شده برای شبکه نمایش خانگی، برای نمایش در VOD ها اعتبار قانونی ندارد و از پلتفورم‌های نمایش دهنده و فروشنده می‌توان به مراجع قانونی شکایت کرد. به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی شورایعالی تهیه‌کنندگان، سید غلامرضا موسوی دبیر شورایعالی تهیه کنندگان سینما گفت: در سال‌های گذشته […]


غلارضا موسوی بیان کرد قرادادهای منعقد شده برای شبکه نمایش خانگی، برای نمایش در VOD ها اعتبار قانونی ندارد و از پلتفورم‌های نمایش دهنده و فروشنده می‌توان به مراجع قانونی شکایت کرد.

به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی شورایعالی تهیه‌کنندگان، سید غلامرضا موسوی دبیر شورایعالی تهیه کنندگان سینما گفت: در سال‌های گذشته به خصوص قبل از فعالیت پلتفورم‌های نمایش اینترنتی، قراردادهایی بین تهیه‌کنندگان و موسسات نمایش خانگی منعقد می‌شد. این قراردادها صرفاً برای نمایش فیلم در اشکال فیزیکی همچون D.V.D و امثال آن بود. برخی از این موسسات پس از شروع فعالیت V.O.D ها و IPTV فیلم‌ها را به این مراکز فروخته‌اند. این اقدام غیرقانونی و قابل تعقیب قضایی است.

وی بیان کرد: موضوع مربوطه در ۲ جلسه اخیر شورایعالی تهیه‌کنندگان مطرح و موردبررسی قرار گرفت در نهایت مقرر شد تا به تهیه‌کنندگان هم‌کار اطلاع داده شود که نمایش فیلم‌هایشان در پلتفورم‌های نمایش فضای مجازی، بدون ذکر کلمه V.O.D اقدامی غیرقانونی است و فروشنده نیز فروشنده «اموال مال غیر» به شمار می‌رود. فروشنده و خریدار در این شکل از نظر برخی وکلای دادگستری همانند خریدار «مال دزدی» هستند.

دبیر شورایعالی تهیه‌کنندگان تاکید کرد: از سوی دیگر برخی قراردادها صرفاً برای داخل کشور است و واگذاری آنه‌ا از سوی این گونه موسسات برای درآمدزایی به موسسات خارج از کشور مثلاً یوتیوب و امثال آن نیز غیرقانونی است.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از موسسات از نبود اطلاع همکاران سوء‌استفاده کرده و با توجیه مثلاً کلمه «سایر اشکال» و یا «غیره» این اقدام خود را قانونی جلوه می‌دهند.

موسوی افزود: شورایعالی تهیه کنندگان از کلیه همکاران و سرمایه گذاران فیلم‌ها دعوت می‌کنیم با دقت در متن قراردادهای منعقده اجازه سوء استفاده به پلتفورم‌های اینترنتی و موسسات نمایش خانگی را ندهند. ضمناً بر اساس نظر کارشناسی شورایعالی، فیلم‌هایی که تاکنون در این پلتفورم‌ها نمایش داشته‌اند باید نسبت به کسب رضایت تهیه‌کنندگان و مالکان فیلم اقدام نمایند در غیر این صورت با طرح شکواییه در مراجع قضایی روبرو خواهند شد.

دبیر شورایعالی به همکاران تهیه‌کننده توصیه کرد که در عقد قرارداد با موسسات شبکه نمایش خانگی و یا V.O.D ها به زمان و موضوع قرارداد دقت نمایند. چرا که بهترین زمان قرارداد ۳ سال و در مواردی استثنایی ۵ سال است. موضوع قرارداد نیز چاپ D.V.D و فروش فیزیکی آن یا نمایش در پلتفورم ها مورد قرارداد است.

وی افزود: همکاران توجه کنند که ذکر منطقه جغرافیایی داخل کشور قطعاً ضروری است. چرا که هر استفاده دیگری از رایت مستلزم پرداخت هزینه جداگانه آن است.

موسوی در پایان گفت: کلیه همکارانی که با سوء‌استفاده طرف‌های قراردادشان روبرو شده‌اند می‌توانند راسا شکایت و یا در صورت نیاز موضوع را با کپی قرارداد و زمان‌های سوء استفاده پلتفورم‌ها و یا موسسات به دبیرخانه شورایعالی تهیه کنندگان واقع در خانه سینما خیابان وصال اعلام کنند.