همت یک موسسه در مشهد برای ارایه لباس فاخر ایرانی – اسلامی

موسسه «گفتمان بالا» با برگزاری دورهمی‌های «فرمُد» در مشهد در سطح فرهیختگان و فعالان عرصه مد و لباس به دنبال ارایه یک لباس فاخر ایرانی - اسلامی به جامعه است.

به گزارش سینما خراسان رضوی، این موسسه با همکاری کارگروه مد و لباس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیش از یکسال است که دغدغه ساماندهی طراحان مد و لباس را دارد، از این رو ضمن برگزاری دورهمی‌ها و همایش‌های مختلف نسبت به شناسایی طراحان و سلایق، طرح ها و دغدغه های آنان اقدام کرده است.

یکی از کمبودهای موجود در حوزه طراحی مد و لباس خراسان رضوی، که می توان آنرا گریبانگیر این حوزه در کل کشور دانست، نبود بانک اطلاعاتی متقن در خصوص تعداد طراحان است، یکی از اهدافی که کارگروه مد و لباس استان در برگزاری دورهمی های مختلف دنبال می‌کرد، گردآوری آمار مربوط به طراحان بوده است.

مسوول برگزاری دورهمی‌های «فرمُد» در مشهد که با مجوز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار می‌شده است، در گفتگو با خبرنگار ما اهداف این مجموعه را در چند بخش تبیین کرد.

الهه باقری که خود از استادان دانشگاه است، در این باره گفت: «فرمُد» با توجه به دغدغه ای که در زمینه پوشش فاخر ایرانی – اسلامی وجود داشت، شکل گرفت، تحقق این هدف مستلزم آن بود که خبرگان، صاحب‌نظران و افراد متخصص این حوزه گرد هم آیند تا بتوان محتوای خوبی در این زمینه تهیه کرد که تشکیل دورهمی های بخش فرهیختگان فرمد در این راستا بود.

وی اظهار کرد: در ادامه، دورهمی فرمد به فعالان عرصه مد و لباس اختصاص یافت تا این افراد گرد هم آمده و ضمن آشنایی با یکدیگر از محتوای آموزشی که در قالب این دورهمی توسط اساتید دانشگاه، افراد متخصص و صاحب تجربه ارایه می شد، بهره گیرند.

مسوول موسسه هنری «گفتمان والا» ادامه داد: تاکنون چهار دورهمی با حضور فعالان عرصه مد و لباس در مشهد برگزار و از نظرات اساتید در حوزه های جامعه شناختی، روان شناسی، مد و لباس، وکالت و پژوهشگران حوزه مد استفاده شده و در نهایت یک محتوای آموزشی ارزشمند در این بخش تهیه شده است.

باقری ادامه داد: در برگزاری پیش رویداد جشنواره بین المللی مد و پوشاک فجر در مشهد که در سال گذشته انجام گرفت، به ظرفیت‌های بالای طراحی مد و لباس در این شهر پی بردیم به طوری که فقط سه هزار دانشجو در این شهر در رشته طراحی لباس در دانشگاه‌های علمی – کاربردی، الزهرا و آزاد اسلامی تحصیل می کنند، در کنار آن آموزشگاه‌های هنری نیز به آموزش طراحی مد و لباس اهتمام دارند.

این فعال حوزه طراحی لباس گفت: اگر می خواهیم مد و لباسی داشته باشیم که در راستای فرهنگ ایرانی – اسلامی باشد باید حلقه های زنجیر صنعت پوشاک را، که بخشی از آن طراحان هستند، به هم متصل کنیم که دورهمی ما همین هدف را دنبال می کند تا بتواند افراد دغدغه مند را با خود همراه کند.

وی افزود: این دورهمی به دنبال شبکه سازی در عرصه مد و لباس با دغدغه ارایه یک پوشش جذاب و فاخر و هم راستا با فرهنگ ایرانی – اسلامی است تا نیاز طراحان در این بخش تامین شود و بتوانند به جامعه تولید متصل شوند و مورد علاقه نسل جوان نیز باشد.

در نهایت آنچه فعالان اقتصادی و فرهنگی در حوزه صنعت پوشاک و مد دنبال می کنند، بهبود سطح سرمایه اجتماعی، توسعه متوازن زنجیره ارزش با تمرکز بر رفع حلقه های مفقوده، ارتقای رقابت پذیری کسب و کار پوشاک مبنی بر توسعه فناوری ها، مهارت ها و دانش نیروی انسانی و مدیریتی، افزایش سهم بازار با ارایه محصولات باکیفیت و منطبق بر نیاز بازار و الگوی ایرانی – اسلامی است.