شهرام گیلآبادی مدیرعامل خانه تئاتر در خصوص موارد و موضوعات مطرح شده در دیدار اخیر صنوف مختلف هنری با معاون اول رئیس جمهور، توضیحاتی را ارائه داد. شهرام گیلآبادی مدیرعامل خانه تئاتر درباره جلسه برگزار شده صنوف مختلف هنری با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که عصر روز گذشته شنبه ۲۰ اردیبهشت برگزار شد، […]
شهرام گیلآبادی مدیرعامل خانه تئاتر در خصوص موارد و موضوعات مطرح شده در دیدار اخیر صنوف مختلف هنری با معاون اول رئیس جمهور، توضیحاتی را ارائه داد.
شهرام گیلآبادی مدیرعامل خانه تئاتر درباره جلسه برگزار شده صنوف مختلف هنری با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که عصر روز گذشته شنبه ۲۰ اردیبهشت برگزار شد، به سینما خراسان گفت: در پی مطالبات متعدد مدنی و انسانی که هنرمندان به شکل تاریخی و محقق نشده داشتهاند، با واقعه کرونا مواجه شدیم. بحث تبعات این ویروس باعث شد که این مطالبات به لحاظ نبود زیرساختهای لازم برای حمایت از هنرمندان، با شدت بیشتری خود را نشان دهد. این عدم حمایتهای قانونی از موقعیتهای معیشتی و کاری هنرمندان رشتههای مختلف به خصوص تئاتر باعث شد تا هنرمندان تئاتر که از سوم اسفند ۹۸ همه فعالیت هایشان به تعطیلی کشیده شده، اعتراضی را نسبت به نداشتن حداقلهای مدنی و حداقل حمایتهای دولتی در جامعهای که در آن کار میکنند داشته باشند.
وی با بیان اینکه هنرمندان تئاتر با امضای نامهای خواستههای روشن خود را خطاب به رئیس جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونان محترم رئیسجمهور اعلام و بیش از ۴ هزار نفر این مکتوبه را امضا کردند، افزود: بعد از امضای این مکتوبه و ارسال این نامهها، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی هم مقدار ضرر و زیان وارد شده به حوزه فرهنگ و هنر را که شیوع ویروس کرونا باعث آن شده بود، اعلام کرد و فعالیتهای همه جانبهای آغاز و منجر شد تا رئیس دفتر رئیس جمهور، دستور واضحی در ارتباط با پیگیری و رسیدگی به موضوعات توسط وزیر کار، مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز پژوهشهای استراتژیک، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی رئیس جمهور صادر کند.
آقای جهانگیری با صراحت مطرح کرد بیمه بیکاری محدود هنرمندان بابت کرونا از محل ۵ هزار میلیارد تومانی که دولت به این موضوع تخصیص داده حتما تأمین شود. قرار شد وزارت کار طرح روشن خود را برای پرداخت محدود بیمه بیکاری طی مقطعی چندماهه ارائه دهند و بنا بر این شد تا این طرح طی مدت یک تا ۲ هفته آماده شود. در نهایت قرار به پرداخت بیمه بیکاری به هنرمندان شدگیلآبادی اظهار کرد: این اتفاق و این حرکت هنرمندان تئاتر، حمایتهای جدی جامعه سینما توسط خانه سینما و جامعه موسیقی توسط خانه موسیقی و هنرمندان دیگر را هم در پی داشت. خانه سینما و خانه موسیقی به شکلی روشن با بیانیههایی از حرکت جامعه تئاتر حمایت کرد و روی این خواستهها صحه گذاشت. بعد از این حمایتها صندوق اعتباری هنر پیشنهاد برگزاری جلسهای را با معاون اول رئیسجمهور به دفتر ایشان ارائه داد که آقای جهانگیری روز شنبه ۲۰ اردیبهشت جلسهای را با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونان وزیر، معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون وزیر کار، رئیس سازمان تأمین اجتماعی، مدیرعامل صندوق مهر و دیگر مسئولان دولتی برگزار کرد. در این جلسه موضوعات توسط رؤسای خانههای تئاتر، سینما و موسیقی و همچنین رؤسای انجمنهای تخصصی بخشهای نشر، مطبوعات و تجسمی مطرح شد. پس از بحثهای گوناگون دوطرفه بین مسئولان دولتی و مسئولان اصناف، آقای جهانگیری معاون اول رئیسجمهور جمعبندیهایی داشتند که تحقق خواستههای مطرح شده را در خود داشت؛ البته در حد مقدورات دولت.
مدیرعامل خانه تئاتر با اشاره به اینکه یکی از خواستههای مطرح شده توجه به بیمه بیکاری هنرمندان بود، گفت: آقای جهانگیری با صراحت مطرح کرد بیمه بیکاری محدود هنرمندان بابت کرونا از محل ۵ هزار میلیارد تومانی که دولت به این موضوع تخصیص داده حتما تأمین شود. قرار شد وزارت کار طرح روشن خود را برای پرداخت محدود بیمه بیکاری طی مقطعی چندماهه ارائه دهند و بنا بر این شد تا این طرح طی مدت یک تا ۲ هفته آماده شود. در نهایت قرار به پرداخت بیمه بیکاری به هنرمندان شد.
وی درباره دیگر موضوعات مطرح شده، توضیح داد: نکته دوم مطرح شده موضوع وام ۱۲ درصد بود که ممکن است برای مشاغل مختلف این وام جزو وامهای رانتی باشد و به درد مشاغل مختلف بخورد، ولی ما مطرح کردیم با توجه به کسب و کار بسیار نحیف و کسب و کار متزلزل حوزه هنر، این وام به درد هنرمند ما نمیخورد. قرار بر این شد وزارت کار ۲۰۰ میلیارد تومان در قالب وام کم بهره ۴ تا ۶ درصد، برای هنرمندان اختصاص دهد. همچنین قرار شد صندوق مهر هم از محل ۵۰ میلیارد تومان تفاهم خود با صندوق اعتباری هنر، وامهای قرضالحسنه مناسبی را به موضوع هنر و هنرمندان اختصاص دهد.
گیلآبادی ادامه داد: موضوع مطرح شده بعدی بحث روشنی بود در ارتباط با بیمه و تعریف مشاغل هنری و زیرساختهای بیمه. زیرساختهای بیمه دچار مشکل است و هنرمندانی که به صورت خویشفرما بیمه خود را پرداخت میکنند بعضی موضوعات مثل حقوق ایام بیکاری به آنها تعلق نمیگیرد. قرار شد سازمان تأمین اجتماعی از هفته بعد جلساتی را با مسئولان و اصناف داشته باشد و موضوع بیمه هنرمندان را بازنگری کند. موضوع دیگر که مطرح و قرار شد به نتیجه روشنی برسد و به آقای جهانگیری اطلاع داده شود، پرداخت ۳ ماه از حق بیمه بیمهشدگان تأمین اجتماعی در صندوق اعتباری هنر است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه شنبه ۲۰ اردیبهشت خبرش اعلام شد.
مدیرعامل خانه تئاتر در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: دیگر نکته مهم مطرح شده در این جلسه موضوع بیمه قراردادهای هنری بود. از قراردادهای هنری از جمله تئاتر مبلغ ۱۶/۷ درصد نرخ بیمه کسر میشود که این نهایت بیمه قراردادی است و حداقل آن از ۶ درصد شروع میشود. قرار بر این شد تا در نرخ بیمه قراردادها هم بازنگری صورت گیرد زیرا نرخ بیمه ۱۶/۷ درصد برای قراردادهای عمرانی و تجاری معنا پیدا میکند ولی این نرخ برای قراردادهای نحیف هنری مناسب نیست و به جز ظلم معنای دیگری ندارد.
وی در پایان درباره برنامه ریزی برای برگزاری جلسات بعدی با مسئولان دولتی درباره حمایت از هنرمندان صنوف مختلف، با بیان اینکه قرار است صنوف مختلف جلسه بعدی را با سازمان تأمین اجتماعی داشته باشند، یادآور شد: البته قبل از جلسه با آقای جهانگیری، جلسهای را با آقای حسامالدین آشنا مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز استراتژیک دولت داشتیم که ایشان هم گزارشی را برای رئیس دفتر رئیس جمهور تهیه کرد که بسیار اهمیت دارد و در آن به شکل واضح و روشن به امری توجه داده شد که زیاد توسط مسئولان دولتی به آن اشاره نمیشد مبنی بر اینکه مشاغل هنرمندان تا کنون به رسمیت شناخته نشده و حقوقشان نیز به همین دلیل مدنظر قرار داده نشده است. مشاور رئیسجمهور و رئیس مرکز استراتژیک دولت در نامه خود به رئیس دفتر رئیسجمهور به این تضییع حقوق هنرمندان، به صورت واضح اشاره کرده است.
Δ