وقتی هدف، وسیله را توجیه می‌کند/ جفا به موسیقی فرهنگی

یک تهیه‌کننده و ناشر موسیقی پس از استعفای علی ترابی از سمت مدیر کلی دفتر موسیقی و انتصاب محمد اللهیاری به عنوان مدیر این مجموعه دولتی یادداشتی را منتشر کرد. به گزارش سینما خراسان، بردیا صدر نوری نوازنده، آهنگساز، تهیه‌کننده و مدیر برگزاری جشنواره موسیقی نوای خرم یک روز پس از استعفای علی ترابی از […]


یک تهیه‌کننده و ناشر موسیقی پس از استعفای علی ترابی از سمت مدیر کلی دفتر موسیقی و انتصاب محمد اللهیاری به عنوان مدیر این مجموعه دولتی یادداشتی را منتشر کرد.

به گزارش سینما خراسان، بردیا صدر نوری نوازنده، آهنگساز، تهیه‌کننده و مدیر برگزاری جشنواره موسیقی نوای خرم یک روز پس از استعفای علی ترابی از سمت مدیر کلی دفتر موسیقی وزارت ارشاد و انتصاب محمد اللهیاری به عنوان مدیر جدید این نهاد متنی را منتشر کرد.

در متن بردیا صدر نوری آمده است:

«سلام و درود به هنرمندان و هنردوستان موسیقی / ‏‬ وظیفه خود می‌دانم از زحمات خالصانه جناب آقای ترابی در دوره جدید تصدی دفتر موسیقی قدردانی نمایم. تا جایی که من از آقای ترابی شناخت داشته و دارم ایشان همواره به آنچه در حوزه کاری خود اعتقاد داشتند عمل می‌کردند. بر همین اساس هم در رسانه‌ها استعفای ایشان به عنوان اعتراض به قانون ۱۰ درصد مبلغ فروش بلیت کنسرت و به حرکتی اصولی و شجاعانه مورد تحلیل قرار گرفت.

شهادت می‌دهم که آقای ترابی در ایام بررسی لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی و به محض طرح موضوع، تمام تلاششان را برای جلوگیری از وارد شدن این ضربه به بدنه نحیف موسیقی کشور به ویژه کنسرت‌هایی که خرج خود را در هم در نمی‌آورند انجام دادند. حتی از اینجانب به واسطه ارائه برخی مشاوره‌های مدیریتی در سازمان برنامه و بودجه، کمک خواستند. اما متأسفانه تمامی تلاش‌ها علی رغم همراهی کامل مسئولین مربوطه در سازمان برنامه و بودجه با خواسته به حق اهالی موسیقی برای حذف این ماده از لایحه، به بار ننشست. شاید برای اینکه این ضربه به گونه‌ای از درون بخش ستادی و غیرتخصصی نهاد متولی فرهنگ و به اصطلاح خودی‌ها طراحی و پیشنهاد شده بود! البته قطعاً پیشنهاد دهندگان محترم برای خود هدف خیری را متصور بودند منتهی آن را به قیمت دست کردن در جیب نحیف موسیقی و از بین بردن حقوق اصحاب موسیقی به منصه ظهور رساندند و خط بطلان بر این اصل که هدف، وسیله را توجیه نمی‌کند کشیدند!

متأسفانه در این میان، آنچه هیچگاه شنیده نمی‌شود نظرات تخصصی و کارشناسی صنوف و بخش‌های تخصصی است. چرا که پر کردن جداول و تنظیم اعداد برای عزیزان اهمیت بیشتری دارد تا انجام کار فرهنگی آن‌هم از جنس موسیقی! واین مصیبت اصلی است.

اما ضمن خوشامدگویی به جناب آقای الهیاری مدیریت جدید دفتر موسیقی که در این شرایط سخت مسئولیت خطیر را پذیرفتند باید گفت که ایشان هم از مدیران جوان، پرتلاش و با اراده در حوزه فرهنگ و آموزش هستند و برای گسترش موسیقی در بخش ساماندهی آموزش موسیقی تلاش‌های بسیاری انجام دادند. قطعاً انتظارات فراوان و منطقی از ایشان وجود دارد.

تلاش برای یافتن راه‌هایی در جهت اصلاح یا کاهش آسیب هنرمندان موسیقی و مؤسسات و شرکت‌های تهیه و تولید موسیقی از اجرای این قانون، کمک به توسعه فعالیت‌های موسیقی در فضایی آرام و به دور از تنش، تکریم و احترام به شأن و جایگاه والای هنرمندان موسیقی و تسهیل و تسریع در امور اداری مربوط را می‌توان از اهم این انتظارات برشمرد.

به هر صورت تجربه نشان داده که اصحاب هنر و موسیقی هم از هر مدیری که بی منت و بااحترام از شأن و حقوقشان دفاع کند، حمایت خواهد کرد. / بردیا صدرنوری»