هادی مظفری در مراسم گشایش نمایشگاه مروری بر آثار منیر و محمدمهدی قانبیگی، از راهاندازی موزههای اختصاصی برای هنرمندان تراز اول کشور خبر داد. به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از مهر، دومین هفته پیشکسوتان انجمن هنرمندان سفالگر عصر جمعه ۱۸ مرداد با گشایش نمایشگاه مروری بر آثار منیر و محمدمهدی قانبیگی در […]
هادی مظفری در مراسم گشایش نمایشگاه مروری بر آثار منیر و محمدمهدی قانبیگی، از راهاندازی موزههای اختصاصی برای هنرمندان تراز اول کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری سینما خراسان به نقل از مهر، دومین هفته پیشکسوتان انجمن هنرمندان سفالگر عصر جمعه ۱۸ مرداد با گشایش نمایشگاه مروری بر آثار منیر و محمدمهدی قانبیگی در گالری زمستان در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.
این نمایشگاه که شامل آثار نقاشی و سرامیک منیر و محمدمهدی قانبیگی است، توسط انجمن هنرمندان سفالگر با حمایت و همکاری مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شده است.
نمایشگاه مروری بر آثار منیر و محمدمهدی قانبیگی شامل ۱۰ اثر نقاشی از منیر قانبیگی و ۱۰ اثر نقاشی از محمدمهدی قانبیگی و ۲۲ اثر سرامیک از هر دو آنها است. قدیمیترین آثار نمایشگاه تعدادی از نقاشیهای مهدی قانبیگی است که در سالهای ۱۳۵۳ با تکنیک رنگ روغن روی چرم خلق شدهاند.
به گفته منیر قانبیگی بسیاری از نقاشیهای این نمایشگاه اولین بار است که به نمایش درآمدهاند. منیر قانبیگی آثار سرامیک و نقاشیهای موجود در نمایشگاه را نتیجه یک فضا و تفکر میداند که صرفا متریال و ابزار خلقشان تغییر کرده است، به همین دلیل است که رویکرد هنرهای زیبا در آثار سرامیک آنها دیده میشود.
وی گفت: اگرچه که این آثار با نگاه مدرن خلق شدهاند اما ریشههای ایرانی خود را حفظ کردهاند. در آثار این نمایشگاه از وجود خط و خوشنویسی تا حضور مینیاتور و گاهی ارجاع به بعضی آثار مثل سردیسهای ایلامی، میتوان ردپای هنر قدیم ایران را مشاهده کرد.
هادی مظفری مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در افتتاحیه این نمایشگاه حضور داشت درباره اهداف برگزاری این نمایشگاه توضیح داد: هدف برگزاری نمایشگاه نمیتواند معرف نیم قرن فعالیت این دو هنرمند باشد زیرا آنها سالهای زیادی را پشت سر گذاشتهاند و هزاران اثر متفاوت را در کارنامه خود دارند و شان و جایگاهشان برای اهل فن مشخص است. اما هدف نمایشگاه میتواند این باشد که مفاخر هنرهای تجسمی و استادان تراز اول کشور را بیشتر و بهتر ارج بنهیم و به جامعه و عموم معرفی کنیم.
وی تاکید کرد: امروز یکی از نیازهای جدی ما با داشتن چنین هنرمندانی که آثار فراوان منحصربهفردی در کارنامه خود دارند، ایجاد موزههای اختصاصی برای آنها است و این امر با کمک تمامی دستگاهها و نهادهای مرتبط از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری قابل تحقق است.
یدالله کابلی خوانساری خوشنویس پیشکسوت که سابقه دوستی نزدیک به پنج دهه با خانواده قان بیگی دارد، نیز گفت: بیتردید هنرمندان ایرانی در هنر سفال که اولین ساخته دست بشر در تمام نقاط عالم است نامی درخشان دارند. نزدیک به نیم قرن است که با این دو هنرمند یگانه و با کشف و شهودشان در هنر آشنا هستم و کوشش عملی و نظری آنها را در این حوزه دیدهام.
وی افزود: گفتگویی که آنها با نگاه جهانی و این هنر ناب ایرانی ساختهاند به یگانگی در دست و دل و وحدت درون رسیده است. یکی از مولفههای ارجمند این دوبزرگوار این است که هرگز از تلاش و حرکت بازنماندند و همواره در حال خلق آثار درخشان هستند.
بهزاد فراهانی بازیگر پیشکسوت نیز در افتتاحیه این نمایشگاه حضور داشت، گفت: من محمدمهدی قانبیگی را بیش از ۵۰ سال است که میشناسم و همکلاسی و گاهی همخانه بودهایم. ما هر دو از شاگردان مهرداد اوستا بودیم و من رشد او را مرحله به مرحله دیدهام. مهمترین خصوصیت محمدمهدی قانبیگی این است که ایران را خوب میشناسد و هنر ایران را خوب درک میکند و توانسته است معلمی خوب برای این کشور باشد.
وی افزود: محمدمهدی قانبیگی سالها در گرمسار، سمنان، دامغان، شاهرود، مشهد، تهران و بسیاری از شهرها تدریس کرده است. او باستانشناسی میداند، مینیاتور کار میکند و رنگهای ملی ما را میشناسد و از بنیانگذاران مهم سفال مدرن در ایران است.
این بازیگر پیشکسوت بیان کرد: در کار محمدمهدی قانبیگی میتوان به خوبی تلفیق سنت و مدرنیته را مشاهده کرد و این نمایشگاه قسمت کوچکی از کارهای آنها است و برای فهمیدن این دو هنرمند باید تمام زندگی آنها را نگاه کرد.
محمدجواد حقشناس رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران نیز درباره آثار منیر و محمدمهدی قانبیگی گفت: اتفاق بسیار ارزشمندی که در دستان این زوج هنرمند رقم خورده و در این نمایشگاه بهخوبی شاهد آن هستیم این است که زمینه انتقال فضای صنایع دستی در سفال و سرامیک را به هنرهای زیبا و حوزه هنرهای تجسمی فراهم کردهاند و این برای جامعه بزرگ هنرمندان سفال و سرامیک میتواند بسیار کمک کننده باشد. سردیسها، اسبها و تمام آثار این نمایشگاه میتوانند هر کدام به نوبهی خود یک آموزشگاه بسیار ارزشمند برای هنرمندان باشند.
به گزارش مهر، نمایشگاه مروری بر آثار منیر و محمدمهدی قانبیگی دومین برنامه از سلسله برنامههای «هفته پیشکسوتان» است که به همت انجمن هنرمندان سفالگر و با حمایت و همکاری مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شده است. اولین هفته پیشکسوتان شهریور ماه سال ۱۳۹۷ با مروری بر آثار محمدمهدی انوشفر برگزار شده بود.
نمایشگاه مروری بر آثار منیر و محمدمهدی قانبیگی تا ۲۹ مردادماه ۹۸ همهروزه بهجز شنبهها از ساعت ۱۴ تا ۲۲ در تالار زمستان خانه هنرمندان ایران واقع در خیابان آیتاله طالقانی، خیابان موسوی شمالی، برای بازدید علاقمندان دایر خواهد بود.
محمدمهدی قانبیگی از بنیانگذاران انجمن هنرمندان سفالگر و از شناختهشدهترین چهرههای هنر سرامیک معاصر ایران است. وی کارشناسی نقاشی مدرن را از کالج هنری کانتربری و کارشناسی ارشد تاریخ هنر را از مورلیکالج لندن دریافت کرد. قانبیگی سابقه دبیری و داوری در جشنوارههای مختلف سفال، سرامیک و نقاشی را دارد. مرضیه کریمزاده ترابی (منیر قانبیگی) همسر او فارغالتحصیل رشته سرامیک دانشکده کمبلبری انگلستان است. گذراندن دوره عکاسی و باتیک در کالج ایلینگ لندن از دیگر سوابق تحصیلی اوست. منیر قانبیگی سالها در دانشگاه الزهرا و دانشکده میراث فرهنگی تدریس میکرده است.
Δ