احسان شایانفرد کارگردان نمایش «گرم کردن» که در بخش دیگرگونههای اجرای جشنواره تئاتر فجر حضور دارد این نمایش را حاصل چندین ماه پژوهش و تمرین دانست. احسان شایانفرد که با نمایش «گرم کردن» در بخش دیگر گونههای اجرای جشنواره تئاتر فجر حضور دارد در این باره به سینما خراسان گفت: نمایش «گرم کردن» ۲۹ و […]
احسان شایانفرد کارگردان نمایش «گرم کردن» که در بخش دیگرگونههای اجرای جشنواره تئاتر فجر حضور دارد این نمایش را حاصل چندین ماه پژوهش و تمرین دانست.
احسان شایانفرد که با نمایش «گرم کردن» در بخش دیگر گونههای اجرای جشنواره تئاتر فجر حضور دارد در این باره به سینما خراسان گفت: نمایش «گرم کردن» ۲۹ و ۳۰ بهمن ماه ساعت ۱۷ در کارگاه دکور تالار وحدت اجرا خواهد داشت. این نمایش پیش از این در جشنواره تئاتر دانشگاهی اجرا شده بود و بعد از آن من فیلم اجرا را به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر ارسال کردم که کار مورد داوری قرار گرفت و برای حضور در بخش دیگر گونههای اجرا پذیرفته شد.
وی ادامه داد: از آنجا که فرصت دیگری برای اجرای این نمایش پیدا نمیکردم، جشنواره تئاتر فجر جای مناسبی برای اجرا مجدد این نمایش بود. من بسیار مشتاق بودم که در کارگاه دکور کاری را اجرا کنم اما با وجود جلسات زیاد و گفتگوهایی که انجام دادم این امکان میسر نشد و به گفتند که آنجا اتاق گریم و رختکن تالار حافظ است و اجازه ندادند نمایشی را آنجا به صحنه ببرم که خوشبختانه در جشنواره تئاتر فجر این امکان با اجرای «گرم کردن» برایم فراهم شده است.
شایانفرد درباره ویژگیهای اجرا توضیح داد: «گرم کردن» شبیه به یک تمرین اجراست و مدت زمانی بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دارد که در آن بازیگرها شروع به آماده شدن برای تمرین و گرم کردن خودشان میکنند که به مرور زمان این تمرین به تمرینات گروههای نظامی شباهت پیدا میکند. به این مفهوم که انگار بازیگران تئاتر دارند تصور میکنند چطور در یک گروه نظامی تمرین و آمادهسازی صورت میگیرد.
این کارگردان تئاتر درباره شکلگیری این نمایش یادآور شد: در این اجرا فقط کنشهای گروههای نظامی بازآفرینی میشود و به لحاظ احساسی خشونت یا دردی بازنمایی نخواهد شد. ایده شکل گیری این اجرا نسبت مستقیمی با زندگی من در آن دوران و عصبانیتهایی که از زندگی روزمره داشتم، دارد. همچنین برای اجرا یکی دو ماه همراه با گروه در مورد مسایل مختلفی مثل سیاست، خشونت و مسایل اجتماعی پژوهش کردیم و بعد وارد پروسه تمرین شدیم.
وی در پایان صحبتهایش درباره بخش دیگرگونههای اجرایی بیان کرد: آثار این بخش تجربههایی جالب و قابل تامل برای دیدن هستند چون هم مکان اجرایشان مکانهای همیشگی و قابل پیش بینی نیست و هم به دلیل نورآوری و دغدغههایی که این هنرمندان دارند به سمت تجربه فرمهای تازه ای بیرون از فضای مرسوم تئاتر رفتهاند. هنرمندان حاضر در این بخش همه جوان اما در کار خودشان باتجربه هستند که همین مساله اجراهای این بخش را جذابتر میکند.
Δ