نمایشنامهنویس، بازیگر و فیلمساز مشهور هندی در ۸۱ سالگی چشم از جهان فروبست. به گزارش سینما خراسان به نقل از آسوشیتدپرس، گیریش کارناد چهره غولآسای صحنه تئاتر هند که در مسیر حرفهای کاریاش وارد حوزههای خلاقانه بسیاری شد و در نسلهای متفاوت اثرگذاری بالایی داشت، در ۸۱ سالگی چشم از جهان فروبست. او در درجه […]
نمایشنامهنویس، بازیگر و فیلمساز مشهور هندی در ۸۱ سالگی چشم از جهان فروبست.
به گزارش سینما خراسان به نقل از آسوشیتدپرس، گیریش کارناد چهره غولآسای صحنه تئاتر هند که در مسیر حرفهای کاریاش وارد حوزههای خلاقانه بسیاری شد و در نسلهای متفاوت اثرگذاری بالایی داشت، در ۸۱ سالگی چشم از جهان فروبست.
او در درجه اول یک نمایشنامهنویس بود، اما در عین حال به عنوان یک بازیگر، فیلمساز، مترجم، مدیر اجرایی و یک متفکر محبوب مردمی هم فعالیت میکرد. این چندکاره بودن باعث شده بود او تبدیل به یکی از بزرگترین چهرههایی باشد که بعد از استقلال هند در سال ۱۹۴۷ به ساخته شدن سنتهای لیبرال کشورش کمک کرد.
کارناد در دوران ریاستجمهوری استعماری هند در شهر کوچک دارواد که حالا در منطقه کارناتاکا قرار دارد در یک خانواده طبقه متوسط به دنیا آمد. پدرش دکتر و مادرش پرستار بود.
او توانست بورسیه مهم رودز را از آن خود کند تا در آکسفورد به تحصیل ریاضیات بپردازد. وی آنجا رشد کرد و رییس اتحادیه دانشجویان آکسفورد شد. کارناد میتوانست در هر بخشی شروع به زندگی و فعالیت کند، اما وارد حوزه هنر شد که به گفته خودش در یکی از مصاحبههای قدیمی «انتخابی دیوانهوار» به حساب میآمد.
او که به زبان محلی کونکانی صحبت میکرد، به زبان محلی کاننادا که دومین زبان مادریاش بود مینوشت. این تضاد بین بیان در کونکانی، کاننادا و انگلیسی تا پایان با او ماند و در نمایشنامه معروف سال ۲۰۰۶ او با عنوان «تل تصاویر در هم شکسته» هم دیده شد. این نمایشنامه نه تنها درباره انتخاب زبان برای نویسندهها، بلکه درباره دیدگاه محلی یا جهانی است که آنها را رشد میدهد.
این نمایشنامه همچنین به این دلیل قابل توجه بود که تا پیش از آن کارناد فقط از تاریخ یا دنیاهای اساطیری برای درست کردن شخصیتها، دیالوگها و صحنههایش الهام گرفته بود، اما در این نمایشنامه بالاخره همه چیز را در زمان حال خلق کرد.
کارناد در حضورهای عمومیاش هم هرگز دست از صحبت کردن به نفع هارمونی مذهبی و تنوع غنی فرهنگ هند دست برنداشت. او حامی نمایش صحیح تاریخ هند و حقوق مدنی و حقوق روزنامهنگاران بود.
حالا پرده پایین آمده، اما کلمات و تصاویر خلق شده توسط این نویسنده بزرگ باقی خواهند ماند.
Δ