یاد شهید قشقایی در «قشقایی» زنده شد/ رسالت هنرمندان انقلابی

مراسم نکوداشت شهید حسین قشقایی با حضور خانواده این شهید، مقامات و چهره‌های سیاسی و همچنین هنری در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد. به گزارش سینما خراسان، مراسم نکوداشت شهید حسین قشقایی شامگاه شنبه ۲۹ دی با حضور خانواده این شهید، مقامات و چهره‌های سیاسی و همچنین هنرمندان عرصه تئاتر و دوستان و […]


مراسم نکوداشت شهید حسین قشقایی با حضور خانواده این شهید، مقامات و چهره‌های سیاسی و همچنین هنری در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش سینما خراسان، مراسم نکوداشت شهید حسین قشقایی شامگاه شنبه ۲۹ دی با حضور خانواده این شهید، مقامات و چهره‌های سیاسی و همچنین هنرمندان عرصه تئاتر و دوستان و همکاران شهید قشقایی در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که اجرای آن برعهده حسین مسافرآستانه بود، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ با ویژگی‌های متمایز و متفاوتی تعریف می‌شود، عنوان کرد: یکی از این ویژگی‌ها حضور اقشار وسیع و طبقات مختلف اجتماعی در انقلاب اسلامی ایران بود. یکی دیگر از ویژگی‌ها این بود که اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در این رویداد فعال و حضوری متمایز داشتند. مطبوعات با فعالیت و در برخی مواقع سکوتی که می‌کردند بسیار تأثیرگذار بودند. سرودها و موسیقی‌های انقلابی در ایجاد شور مردمی و حماسی تأثیرگذار بودند، در حوزه شعر و ادبیات نیز شعارهای مردم رگه‌هایی از شعر را در خود داشتند.

وی ادامه داد: در حوزه هنرهای تجسمی نیز عکاسی در مقطع انقلاب، سهم قابل توجهی از ثبت انقلاب را بر عهده داشت و عکاسان این حماسه دینی و ملی را ثبت کردند. نقاشان نیز در سبک‌های سنتی، سقاخانه‌ای و مدرن به ثبت انقلاب پرداختند. در حوزه هنرهای نمایشی هم شاهد اجرای تئاتر و نمایش‌های سیاسی و اجتماعی بودیم که برخی مواقع در مراکز رسمی و در اکثر اوقات در مراکز غیر رسمی عرضه می‌شدند.

وزیر ارشاد تأکید کرد: انقلاب بزرگ ملت ایران نمی‌تواند بدون نقش هنرمندان روایت شود. ما بسیار نیازمند این نکته هستیم که بدانیم هنرمندان در این آفرینش و رستاخیز ملی چگونه نقش داشتند. به نظر می‌آید خیلی از بخش‌های این روایت و تصویر ناخوانده مانده است. نیازمندیم انقلاب اسلامی ۵۷ را که وارد ۴۰ سالگی شده بیشتر بشناسیم. شهید قشقایی یکی از خیل عظیم هنرمندان بود که در این اتفاق بزرگ سهیم بود.

در این بخش از مراسم کلیپی درباره شهید حسین قشقایی پخش شد که طی آن همکاران و دوستان این شهید درباره فعالیت‌های تئاتری او سخن گفتند.

کاش زودتر برای معرفی شهید قشقایی اقدام می‌کردیم

سپس قطب الدین صادقی با بیان اینکه شهید قشقایی جزو آن دسته از هنرمندانی است که خوشبختی برای شان معنای اجتماعی دارد و خودشان را با اجتماع گره می‌زنند، اظهار کرد: پرومته شخصیت اسطوره‌ای یونان باستان بود که نمونه ایثار و از خودگذشتگی برای جامعه بود. ایثار و از جان گذشتگی بدون ذره‌ای توقع، ویژگی‌های پرومته‌های جوامع مختلف است و به نظر من شهید قشقایی شخصیتی عادی نیست زیرا بعضی شخصیت‌ها تبدیل به نماد می‌شوند.

وی یادآور شد: در انقلاب شعارهاو آرمان‌های بزرگ تحقق پیدا می‌کنند و در دوران پسا انقلاب آرمان‌ها کمرنگ و آدم‌ها به زندگی فردی تعلق پیدا می‌کنند. زنده کردن نام افرادی چون شهید قشقایی بسیار مهم است زیرا می‌تواند آن آرمان‌ها و شعارهای بزرگ را به ما یادآوری کند. ای کاش زودتر در معرفی شهید قشقایی اقدام می‌شد. از نظر من ایشان یک شهید و یک مقام والای فرهنگی است. هنگامی که جامعه به مقطعی می‌رسد که ارزش‌های بزرگ سست می‌شوند و جامعه گمان می‌کند که از ریل خارج می‌شود، یادآوری اسطوره‌ها و شهدا جامعه را کمک می‌کند تا وارد ریل شود.

صادقی تأکید کرد: نسل جوان نیاز دارد با شخصیت‌های جدی و ایثارگری مثل شهید قشقایی آشنا شود. امیدوارم افرادی اینگونه در این زمان نیز بیایند و به ما یادآوری کنند که خوشبختی‌های مان فردی نیست.

در ادامه مراسم مرشد محسن میرزاعلی به اجرای نقلی درباره شهدا و شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) پرداخت.

اهالی هنر باید عادل و خادم انسان و جامعه باشند

سپس حجت الاسلام ابوترابی فرد امام جمعه تهران با بیان اینکه نگاه به جامعه و مردم از آموزه‌های دینی است، اظهار کرد: به تعبیر علامه طباطبایی، اسلام در بین همه مکاتب نگاه ویژه‌ای به جامعه انسانی داشته است. هنرمندان با آنچه خلق می‌کنند مسیر رسیدن جامعه به معرفت، معنویت و عدالت گرایی را سهل می‌کنند و این رسالت خطیری است که رسالت انبیای الهی بوده است.

وی تأکید کرد: شهدا همه هستی خود را برای جامعه انسانی که در آن حضور دارند تقدیم می‌کنند و چون این ایثار بالاترین عمل صالح است، بالاترین نقش را برای جایگاه آن شهید و تعالی جامعه ایفا می‌کند. کسانی که در این مسیر قدم بر می‌دارند بخصوص اهالی قلم، علم و هنر نقش مؤثری در تعالی و تکامل جامعه ایفا می‌کنند. این انسان‌ها اگر این گام را عالمانه بردارند گامی در قامت شهدا برداشته‌اند و این قدم انسان ساز است و لذا می‌تواند از کار شهدا ارزشمندتر باشد. اهالی هنر باید عادل و خادم انسان و جامعه باشند.

در ادامه با حضور حجت الاسلام ابوترابی فرد امام جمعه تهران، طیبه سیاوشی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلام، سردار دهقان مشاور فرماندهی کل قوا در حوزه صنایع دفاعی و پشتیبانی از نیروهای مسلح، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانواده شهید قشقایی از نمایشنامه «ماناترین لحظه‌های قشقایی» درباره شهید حسین قشقایی که توسط ندا ثابتی نوشته شده است، رونمایی شد.

در بخش پایانی این مراسم نیز حسین قشقایی فرزند شهید حسین قشقایی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم، تأکید کرد: حرکت‌هایی اینگونه به‌عنوان یادواره شهیدان، به نوعی زمینه‌ساز ظهور و حضور هنرمندان انقلاب و متعهد در عرصه هنر کشور است. خلاء این هنرمندان به شدت احساس می‌شود.

در پایان این مراسم نیز هدایایی از سوی وزیر ارشاد و نهادهای دیگر به خانواده شهید قشقایی اهدا شد.

حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حمید شاه‌آبادی معاون صدای جمهوری اسلامی ایران، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد، سیدمرتضی حسینی مدیرکل امور هنری بنیاد شهید، مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان، شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر، اصغر همت، داود فتحعلی بیگی، اسماعیل خلج، محمود فرهنگ، آرش دادگر، محمود عزیزی، نصرالله قادری، مریم معترف، داود دانشور، یدالله وفاداری، تاجبخش فناییان، حسین فرخی، افضلی مدیرعامل مؤسسه توسعه هنرهای معاصر و شکرخدا گودرزی از جمله حاضران در این مراسم بودند.