مراسم یادبود زندهیاد محمد مطیع روز ۳۱ فروردین در تماشاخانه سنگلج برگزار شد و هنرمندان یاد این بازیگر فقید را گرامی داشتند. به گزارش سینما خراسان، مراسم یادبود محمد مطیع بازیگر فقید سینما، تئاتر و تلویزیون با حضور چهرههای هنری روز گذشته شنبه ۳۱ فروردین در تماشاخانه سنگلج برگزار شد. در این مراسم که اجرای […]
مراسم یادبود زندهیاد محمد مطیع روز ۳۱ فروردین در تماشاخانه سنگلج برگزار شد و هنرمندان یاد این بازیگر فقید را گرامی داشتند.
به گزارش سینما خراسان، مراسم یادبود محمد مطیع بازیگر فقید سینما، تئاتر و تلویزیون با حضور چهرههای هنری روز گذشته شنبه ۳۱ فروردین در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.
در این مراسم که اجرای آن بر عهده مسعود فروتن بود، تعدادی از هنرمندان به ذکر خاطرات و همچنین سخنانی درباره شخصیت حقیقی و هنری زندهیاد مطیع پرداختند.
ایرج راد رئیس هیأت مدیره خانه تئاتر که تجربه همکاری با محمد مطیع را دارد و از آن جمله میتوان به مجموعه «امیر کبیر» اشاره کرد، گفت: به هر گوشه سالن و صحنه تماشاخانه سنگلج که نگاه میکنم، یاد خاطراتی از محمد مطیع میافتم.
وی ادامه داد: او سالها در سینما، تئاتر و تلویزیون درخشید و با نقشهایی که خلق میکرد، ماندگار شد. محمد مطیع برای تئاتر ارزش بسیاری قائل بود.
راد از مطیع به عنوان هنرمندی یاد کرد که روراست بود و هیچگاه از کسی شکایتی نداشت.
رئیس هیأت مدیره خانه تئاتر با بیان اینکه تلاش زیادی کردیم تا پیکر محمد مطیع به ایران بیاید و در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شود ولی خانوادهاش نپذیرفت، اظهار کرد: از وزیر ارشاد درخواست کردم تا سنگی را در قطعه هنرمندان به نام محمد مطیع داشته باشیم. در جلسهای نیز که با معاون فرهنگی اجتماعی شورای شهر و همچنین رئیس سازمان زیباسازی شهرداری داشتیم این موضوع را مطرح کردم و در نهایت قول عملی شدن این پیشنهاد داده شد.
در ادامه اکبر عالمی نیز با ذکر سوابقی از فعالیت هنری زنده یاد محمد مطیع، تأکید کرد: او ۷۵ سال از پروردگار عمر با عزت گرفت و هیچکس نمیتواند نقطه تاریکی از او بگوید. سرنوشت این بود که در سوئد به خاک سپرده شود.
علی دهکردی رئیس انجمن بازیگران خانه سینما هم با بیان اینکه تلختر از هر مهاجرتی مهاجرت قلبها است، اظهار کرد: متأسفانه این درد گریبانگیر برخی هنرمندان شده است. امیدوارم دیدارمان با هم در مراسم جشن و بزرگداشت این بزرگان باشد.
وی تأکید کرد: پیشنهاد اینکه سنگ یا کتیبهای در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) نصب شود که عناوین هنرمندانی که در قطعه هنرمندان نیستند روی آن حک شود، اتفاق خوبی است.
بهزاد فراهانی رئیس انجمن بازیگران خانه تئاتر هم هنرمند دیگری بود که در یادبود محمد مطیع سخن گفت و یادداشتی را قرائت کرد.
در این مراسم آرش عباسی نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر که تجربه کارگردانی نمایش «آفتاب از میلان طلوع میکند» را بازی زنده یاد محمد مطیع در کارنامه کاری خود ثبت کرده است نیز به ایراد سخنانی پرداخت.
وی با بیان اینکه برای آن نمایش با زنده یاد مطیع تا دیروقت تمرین میکردیم زیرا او قانع به چند ساعت تمرین نبود، یادآور شد: در آن شبها برایم واضح بود که آقای مطیع شرایط جسمی خوبی نداشت. متأسفم که در این چند ماه اخیر تنها زندگی کرد و مطمئنم اگر در آن شب غمانگیز کسی همراهش بود، الان ما اینجا دور هم جمع نمیشدیم.
عباسی در پایان سخنان خود تصریح کرد: در اجرای نمایش «آفتاب از میلان طلوع میکند» هر شب پیش از شروع اجرا، آقای مطیع از من میپرسید از بچههای ما کسی آمده، منظورش دوستان و همکارانش بود و من هر شب با گردنی کج میگفتم هنوز نه. خیلی واجب است جمع شدنمان به بهانه دیگری باشد نه مرگ. معتقدم بازگشتشان به ایران اشتباه بود چون تصویری دست نیافتنی از ایشان باقی میماند.
مهران مطیع برادر زنده یاد محمد مطیع آخرین فردی بود که روی صحنه حضور پیدا کرد و درباره این هنرمند فقید سخن گفت.
یکی از بخشهای این مراسم پخش سخنان علیرضا مجلل، محمدعلی کشاورز، سعید نیکپور، محمدرضا ورزی، پرویز پورحسینی، واروژ کریم مسیحی، سعید امیرسلیمانی و جمشید ملک پور درباره زنده یاد محمد مطیع در قالب کلیپهایی تصویری بود.
همچنین تصاویری از بخشهایی از نقش آفرینیهای زنده یاد مطیع نیز در این مراسم پخش شد.
پخش بخشی از فیلم «سلندر» با بازی محمد مطیع پایان بخش این مراسم بود.
Δ