فیلم کوتاه «نطفه» به کارگردانی فرشید ذوالفقاری فرد، در سینما فرهنگ رونمایی و جلسه نقد آن برپا شد. به گزارش سینما خراسان، فیلم کوتاه «نطفه» نوشته و کارگردانی فرشید ذوالفقاری فرد در سالن شماره ۳ سینما فرهنگ رونمایی شد و جلسه نقد آن توسط مجید برزگر، ناهید طباطبایی و سعید نجاتی برگزار شد. این فیلم […]
فیلم کوتاه «نطفه» به کارگردانی فرشید ذوالفقاری فرد، در سینما فرهنگ رونمایی و جلسه نقد آن برپا شد.
به گزارش سینما خراسان، فیلم کوتاه «نطفه» نوشته و کارگردانی فرشید ذوالفقاری فرد در سالن شماره ۳ سینما فرهنگ رونمایی شد و جلسه نقد آن توسط مجید برزگر، ناهید طباطبایی و سعید نجاتی برگزار شد.
این فیلم که فضایی سورئال با مفهومی ضد جنگ دارد، نخستین ساخته این کارگردان است که پیش از این نمایشگاه عکسی با عنوان «بخند عراق» را با همین مضمون برپا کرده بود. فیلم «نطفه» داستانی غیر خطی را دنبال می کند و فیلم با شکسته شدن تخم نطفه داری آغاز می شود که در پی آن تمام شهر را به هم می ریزد.
ناهید طباطبایی نویسنده درباره این این فیلم گفت: فیلم «نطفه» در کارگردانی و داشتن قاب بندی های زیبای پرمعنی قابل تحسین است و خوشحالم فیلم کوتاه متفاوتی را دیدم هر چند باید بگویم این فیلم مانند اغلب فیلم های سینمای ایران دچار ضعف فیلمنامه است.
وی ادامه داد: این فیلم بین دنیای ایده آلی که در آن مردم نسبت به از دست رفتن یک نطفه معترض هستند تا دنیایی که مردم حتی حوصله شنیدن اخبار جنگ را ندارند در حرکت است. فیلم «نطفه» کمی میان فضای رئال و سوررئال گیر کرده است و به نظر می رسد آقای ذوالفقاری ترسیده که کامل به سمت فضای سوررئال حرکت کند.
سپس مجید برزگر بیان کرد: ایهام ذات و اساس این فیلم است اما وقتی به ابهام نزدیک می شود، خطرناک می شود اما اینکه کارگردان دغدغه خودش را جلوی دوربین برده قابل تحسین است. در واقع او به گونه ای عمل کرده که ما به عنوان مخاطب می توانیم با دنیای ذهنی او و فیلم دیالوگ برقرار کنیم.
سعید نجابتی نیز در این نشست عنوان کرد: من پیش از این فیلم مجموعه «بخند عراق» را دیده بودم و آقای ذوالفقاری را هنرمندی دغدغه مند می بینم. امیدوارم وی در آینده راه شفاف تری را در کارگردانی و قصه پردازی طی کنند.
در ادامه مراسم ذوالفقاری با تشکر از بیان نقدهای متخصصان گفت: این فیلم اول کوتاهم بود و خوشحالم نکات ضعف فیلم را شناختم. این دستاور و تجربه برایم مهم بود. در واقع جنگ برای من مقوله ای جدی است و نمی توانم نسبت به اخبار آن بی تفاوت باشم.
وی در پایان اظهار کرد: امیدوارم در آینده بتوانم دغدغه هایم را شاعرانه تر و استعاری تر مطرح کنم چون این ساختار مورد علاقه ام است.
Δ