کارگاه «روایت در فیلم کوتاه» از سری کارگاههای رویداد جنبی دوم جشنواره ملی فیلم کوتاه «ساباط» یزد برگزار شد. به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی رویداد، کارگاه «روایت در فیلم کوتاه» از سری کارگاههای رویداد جنبی دوم جشنواره ملی فیلم کوتاه «ساباط» یزد با تدریس پدرام صدرایی و با حضور علاقهمندان سینما […]
کارگاه «روایت در فیلم کوتاه» از سری کارگاههای رویداد جنبی دوم جشنواره ملی فیلم کوتاه «ساباط» یزد برگزار شد.
به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی رویداد، کارگاه «روایت در فیلم کوتاه» از سری کارگاههای رویداد جنبی دوم جشنواره ملی فیلم کوتاه «ساباط» یزد با تدریس پدرام صدرایی و با حضور علاقهمندان سینما برگزار شد.
پدرام صدرایی مدرس سینما در این کارگاه با اشاره به اهمیت و جایگاه فیلم کوتاه در سینمای امروز به ارائه مباحثی درباره ساختار روایی فیلم کوتاه، زمانبندی، انتخاب لوکیشن، انتخاب سوژه فیلم و نکاتی در مورد اصول ساخت فیلم کوتاه برای حاضران پرداخت.
صدرایی با بیان اینکه فیلم کوتاه با زندگیهای امروزی همخوانی بیشتری نسبت به فیلم بلند دارد، گفت: از آنجا که زندگی انسان امروز ماشینی شده و انسان تمایل دارد وقت کمی به هر کاری اختصاص دهد، فیلم کوتاه هم هماهنگی بیشتری با سبک زندگی امروزه دارد همچنین به دلیل همین کمبودن زمان فیلم، یک فیلم کوتاه بد نسبت به یک فیلم بلند بد، ناراحتی کمتری برای مخاطب ایجاد میکند.
وی اظهار کرد: در گذشته فیلمهای کوتاه در واقع نسخه کوتاه شده فیلمهای بلند بودند یعنی معمولاً قواعد فیلمسازی بلند برای فیلمهای کوتاه هم استفاده میشد اما امروز جریان ساخت فیلم کوتاه، اصول و قواعد خاص خود را دارد و به عنوان یک جریان پیشرو در سینما حتی بر ساخت فیلمهای بلند هم اثرگذار شده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به مزیتهای فیلمسازی در عرصه فیلم کوتاه، بیان کرد: امروزه از آنجا که جشنوارههای فیلم کوتاه متنوع و زیادی در کشور و در دنیا برگزار میشود، ساخت یک فیلم کوتاه موفق میتواند درآمد و امتیازات بسیاری برای فیلمساز ایجاد کند. از طرفی در صورتی که یک فیلم کوتاه ناموفق هم باشد، اثر چندانی بر کار سازنده آن نمیگذارد و فضا برای جبران آن اشتباه فراهم است.
وی در پایان گفت: فیلمسازان تازه کار باید در نظر داشته باشند، لذت حاصل از هر موفقیت هنری در نهایت تا یک سال برای آنها ماندگار است و بعد از آن همه چیز عادی میشود بنابراین اینکه یک هنرمند در چه سنی و در چه مرحلهای به موفقیت مدنظر برسد، مهم نیست. در واقع در عرصه سینما مقصدی وجود ندارد و آنچه مهم است نقطه عزیمت و مسیر طی شده توسط فیلمساز است پس باید به هر فیلم به عنوان یک تجربه برای موفقیتهای بعدی نگریسته شود.
Δ