یک پژوهشگر موسیقی به مخاطبان پیشنهاد داد تا در روزهای کرونایی ضمن توجه کامل به توصیههای بهداشتی و ماندن در منزل از ویژگیهای موسیقی ایرانی برای آرام کردن شرایط روحی خود استفاده کنند. علیرضا امینی پژوهشگر و آهنگساز موسیقی ایرانی در گفتگو با سینما خراسان ضمن ارائه راهکارهایی درباره نقش موسیقی در روزهایی که مردم […]
یک پژوهشگر موسیقی به مخاطبان پیشنهاد داد تا در روزهای کرونایی ضمن توجه کامل به توصیههای بهداشتی و ماندن در منزل از ویژگیهای موسیقی ایرانی برای آرام کردن شرایط روحی خود استفاده کنند.
علیرضا امینی پژوهشگر و آهنگساز موسیقی ایرانی در گفتگو با سینما خراسان ضمن ارائه راهکارهایی درباره نقش موسیقی در روزهایی که مردم به جهت پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در منزل هستند، توضیح داد: خیلی از مخاطبان بر این باورند که موسیقی ایرانی همواره منتقل کننده غم و اندوه است در حالی که اصلا اینطور نیست. به اعتقاد من موسیقی ایرانی اندوه ندارد و اگر هم دربرگیرنده چنین حالتی در گوش شنیداری مخاطب است، این اندوه رو به سپیدی است در حالی که «غم» رو به سیاهی است. من بر این باورم که موسیقی ما از اندوهی حرف میزند که نوید بخش شادی است. بنابراین در روزهایی که مردم عاقل و دانای ما در برای پیشگیری و قطع زنجیره ویروس کرونا در خانه خود را قرنطینه کردهاند موسیقی ایرانی در تمام گونههای خود می تواند تفکری را در مخاطب ایجاد کند که روزی این دردها پایان می یابد.
وی افزود: موسیقی ایرانی واقعا مشتمل بر ویژگیهای متعددی است. در این موسیقی نغمات در جایی فرود آمده یا در اوقاتی بازگشتهایی دارد که از نظر روانی انسان را به شرایط استانداردی می رساند. موضوعی که ریشههای روانشناسانه عمیقی در بحث «موسیقی درمانی» دارند. شما مطمئن باشید موسیقی در هر شاخهای از آن میتواند در بسیاری از مقاطع زمانی به ویژه در این شرایط بحرانی التیام بخش و پیشگیریکننده از بسیاری دردها و روانپریشیهایی باشد که در پی چنین اتفاقاتی روی میدهد.
این کارشناس و پژوهشگر موسیقی با اشاره به وجوه مختلف نقش موسیقی در بهاریهها و ایام مرتبط با نوروز که نفوذ موثری در فرحبخشی و التیام روح مخاطبان دارد، گفت: من بر این باورم اکنون نوبت کارشناسان و اهالی موسیقی است که بیایند و این دسته آثار ناب در موسیقی ایرانی را رصد کنند و تا زمانی که ما از این بحران عبور میکنیم شرایطی را ایجاد کند که مخاطبان بیشتر با ویژگیهای ناب و آرام بخش موسیقی ایرانی بهرهمند شوند. به هر حال تاریخ نشان داده که این بحرانها میگذرد. اما آنچه باید مورد توجه ما ایرانی باشد کلیدواژههای نابی چون معنویت و عرفان است که در لحظات سخت به تناسب هر انسانی که تجربه آن را دارد میتواند کمک کننده باشد و چه بهتر که این شرایط با هنری چون موسیقی رقم بخورد.
امینی در بخش پایانی صحبتهای خود تصریح کرد: همه ما ایرانیها در هر پست و مقامی با هر دین و مذهبی امتیاز معنویت و عرفان را دارا هستیم که در کنار موسیقی میتواند به نابترین شکل ممکن آرامش بخش شرایط روحی ما در این مقطع زمانی پربحران در کنار توجه به توصیههای بهداشتی باشد. شما مطمئن باشید این اتفاقات بد روزی تمام میشود و وقتی به عنوان یک مخاطب که به شنیدن موسیقی اهمیت داده به این روزهای بد فکر کنید خواهید دید که این هنر با در نظر گرفتن مولفههایی که توضیح دادم تا چه حد توانسته شرایط آرامی را برای ما ایجاد کند.
Δ