حضور سینماگران در پروژه‌هایی با ریسک بالا/ پروتکل‌ها بازنگری شود

مسعود امینی تیرانی ضمن اشاره به بلاتکلیفی حاکم بر فضای تولید در سینمای ایران و توقف پروژه‌های مختلف تأکید دارد سینمای ایران باید نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازنگری کند. مسعود امینی تیرانی مدیر فیلمبرداری و کارگردان سینما در گفتگو با سینما خراسان درباره فعالیت‌های اخیر خود گفت: چند پیشنهاد فیلمبرداری در پروژه‌های مختلف به […]


مسعود امینی تیرانی ضمن اشاره به بلاتکلیفی حاکم بر فضای تولید در سینمای ایران و توقف پروژه‌های مختلف تأکید دارد سینمای ایران باید نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازنگری کند.

مسعود امینی تیرانی مدیر فیلمبرداری و کارگردان سینما در گفتگو با سینما خراسان درباره فعالیت‌های اخیر خود گفت: چند پیشنهاد فیلمبرداری در پروژه‌های مختلف به من شده است، اما نمی‌دانم در شرایط کرونایی می‌توان این پروژه‌ها را جلوی دوربین برد یا خیر، در واقع از ابتدای سال تاکنون بسیاری از پروژه‌هایی که آماده تولید بوده‌اند به تعویق افتاده‌اند و وضعیت تولید آن‌ها نامعلوم است.

وی بیان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه شرایط سینمای ایران و البته جامعه، به گونه‌ای نیست که بتوان تصمیم درستی را برای ادامه کارها گرفت، نمی‌توان گفت چه زمانی می‌توان پروژه‌های مختلف سینمایی را کلید زد.

مدیر فیلمبرداری «گرگ بازی» درباره خطراتی که فیلمبرداران را در پروژه‌ها با وجود کرونا تهدید می‌کند، توضیح داد: می‌توان گفت در شرایط فعلی، فیلمبرداران نیز از خطر ابتلا به کرونا در پشت صحنه در امان نیستند و همه می‌دانیم که شرایط فیلمسازی شرایطی است که ریسک بسیار بالایی دارد. می‌توان گفت در حال حاضر امنیت جانی بازیگران و دیگر عوامل فیلم‌ها به دلیل شیوع بیماری کرونا در خطر است چرا که عوامل فیلم‌ها معمولاً در فضاهای خاص و سر بسته مشغول به کار هستند که این مساله درصد ابتلا را بالا می‌برد.

وی ادامه داد: تاکید می‌کنم، بسیاری از سینماگران در پروژه‌هایی با ریسک بالا مشغول به کار هستند و این مساله کار کردن را سخت کرده است. فیلمبرداران نیز به دلیل اینکه زمان طولانی را با عوامل مختلف برخورد دارند، امکان ابتلا به کرونا برای آن‌ها نیز بیشتر است.

کارگردان فیلم «بیداری برای سه روز» توضیح داد: اینکه فیلمبرداران و یا دیگر عوامل فیلم به دلیل وجود ویروس کرونا تصمیم بگیرند در پروژه‌ای حضور داشته باشند یا خیر تا یک جایی جواب می‌دهد اما عوامل سینمایی از یک جایی به بعد مجبور هستند که پروژه‌هایی که به آن‌ها پیشنهاد می‌شود را قبول کنند، چرا که بحث مسایل اقتصادی پیش می‌آید و سینماگر بدون رضایت شخصی مجبور به حضور در پروژه‌های سینمایی یا تلویزیونی هستند.

امینی تیرانی گفت: مگر چقدر از جامعه سینماگران حمایت می‌شود که به خواسته شخصی خود از پذیرش پروژه‌ها در شرایط فعلی بپرهیزند؟ چراکه سینماگران نیز نیازمند درآمد و امرار معاش هستند. به همین دلیل همه به هر دلیلی مجبور به پذیرش کار در شرایط فعلی هستیم.

وی توضیح داد: البته این را باید بگویم که همه پروژه‌هایی که در حال حاضر مشغول به کار هستند، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند تا درصد خطر ابتلا به ویروس را کاهش دهند. اما مساله این است که سینمای ما در این موارد اقدام جدی نکرده و در گذشته و در شرایط عادی نیز درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی ضعیف عمل کرده است.

امینی تیرانی در پایان گفت: شاید با شیوع ویروس کرونا این امکان فراهم شود که سینمای ایران نیز نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حوزه‌های مختلف بازنگری کند و پیشنهادهای جدیدی را ارائه دهد.