سیدداوود اطیابی کارگردان فیلم سینمایی «نارگیل» عنوان کرد که بچهها با تماشای این فیلم متوجه میشوند که هر عضو خانواده یک سرمایه است. سیدداوود اطیابی کارگردان فیلم سینمایی «نارگیل» که در بخش فیلمهای بلند سینمای ایران در سی و سومین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان حضور دارد در گفتگو با سینما خراسان درباره این فیلم […]
سیدداوود اطیابی کارگردان فیلم سینمایی «نارگیل» عنوان کرد که بچهها با تماشای این فیلم متوجه میشوند که هر عضو خانواده یک سرمایه است.
سیدداوود اطیابی کارگردان فیلم سینمایی «نارگیل» که در بخش فیلمهای بلند سینمای ایران در سی و سومین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان حضور دارد در گفتگو با سینما خراسان درباره این فیلم گفت: «نارگیل» فیلمی برای کودک و نوجوان است البته رویکرد خانواده دارد و به صورت کمدی روایت شده است با این حال بیشتر گروههای سنی ۱۰ تا ۱۲ سال مخاطبان اصلی آن هستند.
وی افزود: من غالباً فیلمهای کودک میسازم و به صورت تخصصی در این حوزه کار میکنم. البته میدانم که چندان کارگردانان به سمت ساخت فیلمهای کودک نمیروند چون در بخش پساتولید حمایتی از آثار کودک نمیشود. چون برای مثال سینماداران همکاری نمیکنند، سالن نمیدهند و فکر میکنند فیلم کودک فروش ندارد که از نظر من این استدلال اشتباه است. ما ۱۳ میلیون دانشآموز در کشور داریم که یک جمعیت قابل توجه است. به همین ترتیب به نظرم کارگردانان حوزه کودک باید در پساتولید مورد حمایت قرار بگیرند. یعنی به جای اینکه در تولید سرمایهگذاری کنند، این اتفاق در زمان اکران صورت بگیرد مثلاً در دی سی پی فیلمها کمک و یا در اکران سانسهایی منظور شود. اگر برای حمایت در اکران چیزی حدود دو سه میلیارد هزینه شود نتیجه بهتری خواهد داد. ضمن اینکه من فکر میکنم کشور ما سالی بیش از ۶ فیلم کودک نیاز ندارد. اکران بیش از ۶ فیلم باعث میشود، فیلمها روی هم بیفتند و همدیگر را نابود کنند.
دوره پیام دادن با «فیلم» گذشته است
اطیابی عنوان کرد: به نظرم دیگر زمان پیام دادن از طریق فیلم گذشته است چون تاثیرگذاری خود را از دست دادهاند به نظر من دیگر فیلمها بیشتر جنبه سرگرمکنندگی دارند یعنی میتوانیم از طریق آنها جامعه را برای چند روز شاد نگه داریم. فیلم ما هم میتواند به روحیه جامعه کمک کند. «نارگیل» یک فیلم خانوادهمحور است به طوری که بچهها متوجه میشوند هر عضو خانواده یک سرمایه است و این سرمایه از هزار گنج ارزش بیشتری دارد.
این کارگردان اظهار کرد: فیلم به قدری با زبان کودکانه و روانشناسی شده روایت میشود که بچهها میتوانند به راحتی با آن ارتباط بگیرند ضمن اینکه «نارگیل» یک فیلم کمدی است به طوری که بزرگسالان هم میتوانند به تماشای آن بنشینند. کسانی که فیلم را دیدهاند معتقدند فیلم فروش خوبی خواهد کرد البته متاسفانه به خاطر کرونا، معضلات زیادی داریم.
وی ادامه داد: فیلم در چنین بازهای نمیتواند به نمایش دربیاید چون در صورت اکران خواهد سوخت. تهیهکننده این فیلم ابراهیم عامریان است که با سرمایه شخصی وارد این حوزه شده، به هر حال سینما یک صنعت اقتصادی به ویژه در بخش خصوصی است بنابراین باید پول فیلم برگردد. از سوی دیگر ما هیچگونه حمایت مالی از جای دیگر نداشتیم. تهیهکننده خوبی به نام ابراهیم عامریان داشتیم که همواره در کنار ما بود، نمیگذاشت شرایط سختی برایمان پیش بیاید و یک فیلم خوب ساختیم. به همین دلیل برای اکرانش باید به تصمیم جمعی برسیم با این وجود نمایش «نارگیل» در این بازه زمانی توجیه اقتصادی ندارد.
برنامهای برای اکران آنلاین نداریم
این کارگردان توضیح داد: باید ببینیم شرایط به چه شکل پیش میرود البته برنامهای هم برای اکران آنلاین نداریم این روزها شرایط این نوع نمایش به گونهای است که به محض اکران فیلم در وی او دیها، قاچاق میشود به همین دلیل قطعاً ما صبر میکنیم تا بتوانیم در شرایط بهتری فیلم را به نمایش بگذاریم. من میدانم که آثار همه همکاران خوب و زیباست ولی این را هم میدانم که قابل رقابت با «نارگیل» نیستند چون متاسفانه هنوز کارگردانان ما شناخت خوبی از کودکان ندارند. اگر «نارگیل» اکران شود قطعاً نسبت به باقی فیلمها یک سر و گردن بالاتر خواهد بود.
اطیابی بیان کرد: ما انتظار داریم در جشنواره هم به «نارگیل» جایزه داده شود ولی میدانیم که این اتفاق نمیافتد چون فارابی خودش امسال چند فیلم دارد بنابراین جوایز یا به فیلمهای فارابی تعلق میگیرد یا فیلم «خورشید». ما پیشبینی میکنیم به ما جایزهای نمیدهند حتی اگر بهترین را ساخته باشیم.
وی با اشاره به برگزاری سی و سومین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان توضیح داد: فارابی زحمت خودش را کشیده و در این شرایط پرچم را بالا نگه داشته که قابل ستایش است از همین رو از مدیران فارابی تشکر میکنم. در این شرایط بسیاری از جشنوارههای خارجی لغو شدند ولیکن فارابی پای برگزاری جشنواره ایستاد که این امر قابل قدردانی است.
Δ