پوستر مستند «چشم ایرانی» رونمایی شد/ ثبت روزهای زندگی در کنار جنگ

پوستر مستند «چشم ایرانی» به کارگردانی ساسان فلاح‌فر رونمایی شد. به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی مستند «چشم ایرانی»، در آستانه برگزاری چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» از پوستر مستند «چشم ایرانی» رونمایی شد. ساسان فلاح فر کارگردان مستند «چشم ایرانی» با بیان اینکه تقریباً ساخت این مستند از دوره پیشین جشنواره «سینماحقیقت» تا […]


پوستر مستند «چشم ایرانی» به کارگردانی ساسان فلاح‌فر رونمایی شد.

به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی مستند «چشم ایرانی»، در آستانه برگزاری چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» از پوستر مستند «چشم ایرانی» رونمایی شد.

ساسان فلاح فر کارگردان مستند «چشم ایرانی» با بیان اینکه تقریباً ساخت این مستند از دوره پیشین جشنواره «سینماحقیقت» تا مهرماه سال جاری زمان برده است، گفت: این فیلم شامل ۶ سفر به سوریه و ۴ سفر به عراق است که توسط حسن قائدی از سال ۹۲ تا تقریباً پایان جنگ انجام شده است. «چشم‌ایرانی» ما را با خود به لحظاتی می‌برد که شاید در هیچ فرصت دیگری نتوانیم مثل حسن قائدی به این دست از سوژه‌ها تا این حد نزدیک شویم.

این مستند ساز با اشاره به اینکه «چشم ایرانی» به نوعی ثبت لحظات مختلف زندگی در کنار جنگ است، عنوان کرد: حسن قائدی مهمترین کاری که در این سفرها انجام داده توجه به زندگی مردم عادی است که در کنار یک جنگ سخت مشغول زندگی خود هستند.

وی تصریح کرد: من و دوستانم همه تلاش خود را انجام دادیم تا این کار با کیفیت مطلوبی تولید شود به همین دلیل فرایند ساخت آن کمی طولانی شد. سعی داشتیم تا هر آنچه باعث می‌شود فیلم روان‌تر روایت و بر جذابیت آن افزوده شود را در این مستند به کار ببریم.

همچنین در این مراسم حسن قائدی عکاس جنگ که به عنوان سوژه اصلی در این مستند حضور دارد، درباره ایده فیلمبرداری همزمان با عکاسی در بحران سوریه و عراق گفت: در یکی از عملیات‌ها در منطقه عدرا سوریه این فکر به ذهنم رسید که ای کاش علاوه بر عکاسی می‌توانستم این لحظات را با دوربین فیلمبرداری نیز ثبت کنم. به همین دلیل تصمیم گرفتم که علاوه بر عکاسی، از این موقعیت‌ها فیلم هم بردارم. با همان امکانات محدودی که در آن شرایط جنگی در دسترس بود بالاخره این کار را نیز انجام دادم.

وی درباره تصویر روی پوستر این مستند که عکسی از نحوه بستن دوربین فیلمبرداری روی دوربین عکاسی خود در آن شرایط جنگی است نیز اظهار کرد: وقتی ایده همزمان فیلمبرداری و عکاسی به سرم زد از یکی از بچه‌های امداد حزب الله لبنان مقداری چسب پانسمان گرفتم و به همین شکل که در تصویر می‌بینید این دوربین را روی دوربین عکاسی خودم سوار کردم.

قائدی همچنین افزود: امیدوارم با ثبت این لحظات در قالب عکس و فیلم، توانسته باشیم حقیقت این وقایع را درست و صحیح برای آیندگان بازگو کنیم.

عوامل این مستند عبارتند از کارگردان: ساسان فلاح فر، مشاور کارگردان: پوریا نجفی، فیلمبردار میدانی: حسن قائدی، تصویربرداران ایران: احمد خلیل اول و بهنام احمدخانی، تدوین: ساسان فلاح‌فر، طراحی و ترکیب صدا: محمدحسین ابراهیمی، اصلاح رنگ و نور: یحیی محمد علیی، موسیقی: امیر بهرامی، مدیر تولید: امیر حسین جانپناه، صدابردار: رسول انصاری، طراح نشان: سینا رعیت دوست.