ترور شهید هسته‌ای موضوع «روز آرمیتا» شد/ فاصله گرفتن از کلیشه‌ها

نویسنده نمایش «روز آرمیتا» عنوان کرد این اثر نمایشی که با مضمون ترور شهید داریوش رضایی‌نژاد به صحنه می رود، ویژگی های این شهید هسته ای را به دور از فضایی کلیشه‌ای به تصویر می‌کشد. فاطمه رادمنش نویسنده نمایش «روز آرمیتا» که در بخش خیابانی جشنواره تئاتر فجر به صحنه می‌رود درباره مضمون این اثر […]


نویسنده نمایش «روز آرمیتا» عنوان کرد این اثر نمایشی که با مضمون ترور شهید داریوش رضایی‌نژاد به صحنه می رود، ویژگی های این شهید هسته ای را به دور از فضایی کلیشه‌ای به تصویر می‌کشد.

فاطمه رادمنش نویسنده نمایش «روز آرمیتا» که در بخش خیابانی جشنواره تئاتر فجر به صحنه می‌رود درباره مضمون این اثر نمایشی به سینما خراسان گفت: نمایش «روز آرمیتا» با موضوع ترور شهدای انرژی هسته‌ای به سفارش جشنواره تئاتر فجر تولید شده است. من و همسرم علی‌محمد رادمنش به‌عنوان کارگردان اثر علاقه‌مند بودیم در این زمینه نمایشی را تولید کنیم اما فرصتش برایمان پیش نمی‌آمد تا اینکه بالاخره در این دوره از جشنواره این امکان نصیبمان شد.

وی ادامه داد: این نمایش همانطور که از نامش پیداست درباره آرمیتا دختر شهید رضایی‌نژاد است اما در اصل به موضوع ترور پدر او یعنی داریوش رضایی‌نژاد می‌پردازد. در کنار این موضوع نمایش به فواید انرژی هسته‌ای و تأثیرش در پزشکی هسته‌ای و نقشی که در کمک به بیماران دارد، نیز اشاره دارد البته بخش دراماتیک و تاثیرگذار نمایش به چگونگی ترور شهید رضایی نژاد و تاثیری که بر آرمیتا و همسر شهید گذاشته است، اختصاص دارد.

رادمنش درباره راه کارهای که برای کلیشه‌ای نشدن روایت نمایش و تاثیرگذار بودن اثر در پیش گرفته است، بیان کرد: برای نگارش نمایشنامه ابتدا باید قصه‌ای دلچسب و جذاب را که قابلیت نمایشی شدن داشته باشد، انتخاب کرد. در این نمایش نیز نمایشنامه از بستر رویدادهای واقعی شکل گرفته است که در کنار داستان اصلی ما قصه دیگری را هم روایت می‌کنیم که مربوط به کمک و حمایت‌های این شهید از کودکان مبتلا به سرطان است و اینکه پزشکی هسته‌ای تا چه اندازه می‌تواند در درمان این بیماران موثر باشد. در این نمایش با وجه انسانی و جهانی شهید رضایی نژاد به دور از شعار و فضای کلیشه‌ای آشنا می‌شویم.

وی افزود: مساله دیگر تفاوت تماشاگران نمایش‌های خیابانی با نمایش‌های صحنه‌ای است چون مخاطب نمایش‌های خیابانی می‌تواند از صنوف مختلف باشد و از هنرمندان و تماشاگران حرفه‌ای تئاتر و دانشجویان تا کارگرها و کارمندها و کسبه و افراد عبوری را در بر می‌گیرد از این رو ما باید به نحوی کار کنیم که اجرایمان هم هنرمندانه باشد هم قصه‌ای ساده و دراماتیک را به تصویر بکشد.

رادمنش در پایان صحبت‌هایش درباره زمان اجرای نمایش گفت: مدت زمان نمایش «روز آرمیتا» ۲۵ دقیقه است که ۱۷، ۱۸ و ۱۹ بهمن ماه در مقابل تالار وحدت اجرا می‌شود. البته ۱۹ بهمن دو اجرا خواهیم داشت که مقابل تالار وحدت و ایوان انتظار مترو ولی عصر (عج) خواهد بود.