معماری فضایی در بزرگترین موزه ستاره‌شناسی جهان

بزرگترین موزه ستاره‌شناسی جهان با معماری که بازتابی از ظاهر کیهان است، به زودی افتتاح خواهد شد.به گزارش سی ان ان، بزرگترین موزه ستاره‌شناسی جهان در چند روز آینده در «شانگهای» افتتاح خواهد شد و معماری آن به نحوی طراحی شده است که با وجود دیوارهای منحنی، نمایانگر شکل هندسی کیهان باشد. در طراحی ساختمان […]

بزرگترین موزه ستاره‌شناسی جهان با معماری که بازتابی از ظاهر کیهان است، به زودی افتتاح خواهد شد.به گزارش سی ان ان، بزرگترین موزه ستاره‌شناسی جهان در چند روز آینده در «شانگهای» افتتاح خواهد شد و معماری آن به نحوی طراحی شده است که با وجود دیوارهای منحنی، نمایانگر شکل هندسی کیهان باشد. در طراحی ساختمان این موزه از هیچ خط صاف و یا زاویه قائمه استفاده نشده است و در عوض ساختار آن از سه بخش قوس‌دار تشکیل شده است که تداعی‌گر مدارهای اجرام آسمانی هستند.این موزه  ۳۹۰۱۹.۲ متر مربعی که در حقیقت شاخه‌ای از موزه علوم و فناوری شانگهای محسوب می‌شود، خانه چند نمایشگاه، یک افلاک‌نما و یک تلسکوپ خورشیدی ۲۳ متری خواهد بود.

طراحی این موزه را شرکت آمریکایی «Ennead Architects» برعهده داشته است که در سال ۲۰۱۴ برنده یک جایزه بین‌المللی برای طراحی ساختمان شده بود.به گفته «توماس جی وانگ» طراح ارشد این پروژه، ساختمان این موزه با هدف اینکه تجسمی از یک معماری متاثر از ستاره‌شناسی باشد طراحی شده است.در طراحی این موزه به «مسئله سه‌جسم» با ساخت یک حفره دایره‌ای، یک کره و یک گنبد معکوس که نمایانگر خورشید، ماه و ستاره‌های هستند اشاره شده است.

بازدیدکنندگان موزه در ابتدا با حفره‌ دایره‌ای شکلی که در سقف ورودی اصلی ساخته شده است مواجه می‌شوند. این حفره همچون یک گاه‌شمار عمل می‌کند که در طول روز دایره‌ای از نور خورشید را به داخل موزه راه‌ می‌دهد و می‌تواند نشان‌دهنده زمان و فصول باشد.

در بخش دیگر موزه یک آسمان‌نما در قسمتی از موزه که به شکل کُره ساخته شده است قرار دارد.

در بخش دیگری از موزه نیز گنبد معکوس به بازدیدکنندگان این امکان را می‌دهد آسمان شب را مشاهده کنند.