آبانِ گرم سالن‌های نمایشی پایتخت

دومین ماه آخرین پاییز قرن در حالی خنکای هوا را میهمان پایتخت کرده که سالن‌های نمایشی، هنرمندان و مخاطبان روزهای گرمی را در سایه استمرار تولید و اجراهای تئاتری با ۴۳ نمایش در ۲۲ تماشاخانه دولتی و خصوصی پشت سر می‌گذارند.

به گزارش روز شنبه سینما خراسان به نقل از ایرنا، از ابتدای مهرماه و با ورود به آخرین پاییز قرنِ خورشیدی بار دیگر شاهد بازگشت آرامشی نسبی و رنگ باختن شهرها و استان‌های کشور از قرمزی تلخ به سوی زرد و آبی روحیه بخش هستیم تا جاییکه ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه فعالیت گروه‌های شغلی دو (هنرمندان تئاتر و تماشاخانه‌ها) را همزمان با آغاز این فصل صادر کرد.

هر چند گروه‌های نمایشی از ابتدای مهر ماه آرام آرام و با بیم و امید کار تولید و اجراهای عمومی آثار نمایشی و میزبانی از مخاطبان مشتاق و دلتنگ تالارها و آثار تئاتری را آغاز کردند اما خوشبختانه در سایه استمرار شرایط و با گذشت یک ماه حالا با پشت سر گذاشتن هفته نخست آبان ماه شاهد گرم و گرم‌تر شدن تب و تاب اجرای آثار نمایشی و حضور هر چه بیشتر مخاطبان در تماشاخانه‌ها و تالارهای نمایشی سطح کشور و به ویژه پایتخت هستیم.

به گونه‌ای که در حال حاضر ۴۳ نمایش در ۲۲ تماشاخانه دولتی و خصوصی پایتخت به شکل رسمی اجراهای خود را آغاز کرده و پشت سر می‌گذراند.

در ادامه آثار نمایشی مهمان تالارهای نمایشی پایتخت را مرور می‌کنیم.

میزبانی تئاترشهر از «تن‌ها»، «داستان باغ‌وحش» و «افسانه ببر»

تن‌ها، نمایشی است به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معروفی که از روز ۳۱ شهریور با آغاز اجرای خود در تالار سایه چراغ اجراهای مجموعه تئاترشهر را بعد از قریب به ۶۰ روز تعطیلی سالن‌های نمایشی روشن کرد.

معروفی در گذشته با نمایش عقیم رتبه اول نویسندگی و کارگردانی در بیست‌وچهارمین جشنواره ملی لاله‌های سرخ اندیمشک را به‌ دست آورد و جایزه اول نویسندگی و کارگردانی از نهمین جشنواره استانی البرز برای نمایش شکم نیز در کارنامه او به چشم می‌خورد و با آخرین اثرش نمایش تن‌ها، رتبه نخست کارگردانی را در جشنواره مقاومت کسب کرد و در جشنواره فجر نیز رتبه نخست طراحی لباس را به دست آورد.

معروفی نمایشنامه تن‌ها را در سال ۹۸ نوشته است. این اثر برگرفته از کتابی درباره خاطرات رزمنده‌ای است که در ۱۳ سالگی اسیر شده بود. این نمایش قصه ۸ اسیر است که برای تخلیه اطلاعات، سه روز در یک سلول کوچک یک در یک متری در استخبارات عراق نگه داشته شده‌اند.

امیررضا حشمی‌پور، محمدجواد حشمی‌پور، ارسلان خالویی، فرزاد تجلی، فردین شاه‌حسینی، هادی شیخ‌الاسلامی، حسین عارف، آرمان میرزایی، حامد نساج‌بخارایی، محمد نیازی گروه بازیگران نمایش تن‌ها را تشکیل می‌دهند.

نمایش تن ها هر روز ساعت ۱۸:۴۵ به مدت زمان ۶۰ دقیقه پذیرای دوستداران تئاتر است.

صدرالدین زاهد با«افسانه ببر» مهمان ویژه چهارسو

همچنین در ادامه اعلام برنامه اجرایی تالارهای نمایشی تئاترشهر، از ۲۰ مهر یک نمایش جدید در حال و هوایی متفاوت و ویژه به صحنه رفته است. افسانه ببر عنوان این اثر نمایشی جدید به نویسندگی داریو فو است که با برگردان، اقتباس و بازی صدرالدین زاهد میزبان تماشاگران تئاتر در تالار چهارسو تئاترشهر است.

این نمایش ساعت ۱۹ به مدت زمان ۹۰ دقیقه در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر پذیرای دوستداران تئاتر است.

یکی از جلوه های متفاوت و جالب توجه اثر، حضور صدرالدین زاهد به عنوان مترجم، کارگردان و تنها بازیگر این تئاتر بعد ازچندین دهه دوری از تئاتر شهر است. زیرا وی یکی از چند هنرمندی بود که تالار چهارسوی این مجموعه را افتتاح کردند و حالا این هنرمند پیشگام تئاتر ایران بعد از چند سال دوری از این تالار شناخته شده و خاطره ساز، در مقام کارگردان و بازیگر میزبان مخاطبان تئاتر است.

در خلاصه این نمایش آمده است: این نمایش تک‌نفره که اثری درباره رابطه انسان و طبیعت است به ارتباط یک سرباز زخمی چینی و یک ببر می‌پردازد که در این رابطه هر دو آن‌ها به یکدیگر کمک می‌کنند. یک سرباز چینی با شرکت در راهپیمایی بزرگ چین از منچوری حرکت می‌کند اما در میانه راه در درگیری با سربازان دشمن زخمی شده و از ادامه مسیر بازمانده و از دوستان خود جدا می‌شود. او درگیر سیلاب عظیمی شده و به‌سختی می‌تواند جان خود را نجات دهد. به امید نجات به غاری پناه می‌برد اما آنجا با ببری روبه‌رو می‌شود و…

مهدی زمین‌پرداز با «داستان باغ وحش» آمد

در تالار قشقایی هم نمایش داستان باغ وحش به نویسندگی و کارگردانی مهدی پاشایی و بازی مهدی زمین‌پرداز، بهار نوحیان و مهدی پاشایی که قبل از اعلام وضعیت قرمز کرونایی شهر تهران، مدت محدودی در تالار قشقایی به صحنه رفته و بعد از اعلام وضعیت قرمز اجراهای خود را متوقف کرده بود، از ۱۸ مهر مجددا میزبان مخاطبان شد.

در خلاصه داستان این نمایش که از تاریخ یادشده ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۵۵ دقیقه در تالار قشقایی به صحنه می رود، آمده است: داستان باغ وحش، روایت رویارویی مردی ست از طبقه نسبتا مرفه با شخصی که زندگی اش بر روال معمول جامعه نیست. جدال سرخوشانه آنها به تراژدی می انجامد.

ایرانشهر با «بیل‌مَن»، «ژپتو» و غلامرضا لبخندی

نمایش بیل‌مَن به کارگردانی مهدی چاکری بر اساس نمایشنامه عیاش سرزمین‌های غرب نوشته جان میلینگتون سینگ اجرای خود را تماشاخانه ایرانشهر آغاز کرده است.

چاکری پس از اجرای نمایش‌ ماندراگولا، اثر نیکولو ماکیاولی در سال ۱۳۸۹ (پایان‌نامه دانشگاهی) به عضویت گروه تئاتر «لیو- سایه» (۱۳۹۰) درآمد و به‌ عنوان دستیار کارگردان، همکاری در نمایش‌های مرغ‌دریایی، دایی وانیا و باغ آلبالو هر سه اثر آنتوان چخوف و از ساخته‌های محمدحسن معجونی را در کارنامه ثبت کرد.

حضور در فستیوال‌های تئاتری ادینبرا (اسکاتلند) ۲۰۱۷، کرالا (هند) ۲۰۱۷، اشپکتکل (سوئیس/زوریخ) ۲۰۱۷، تئاتر اوزین (سوئیس/ژنو) ۲۰۱۸، فست وُخن (اتریش) ۲۰۱۸ به‌عنوان مدیر اجرایی نمایشِ بی‌صدایی، نوشته‌ سهیل‌ امیرشریفی و کارگردانی آزاده شاهمیری؛ در کنار چاپ نمایشنامه‌ خواب‌هایی که باید دید متن برگزیده جایزه‌ اول نمایشنامه‌نویسی جشنواره مونولیو ۱۳۹۳ از جمله فعالیت‌های متعدد این هنرمند در زمینه هنرهای نمایشی است.

«ژپتو»؛ روایتی که همه باورمان از داستان پینوکیو را بر هم می‌زند

نمایش ژپتو به نویسندگی و کارگردانی اوشان محمودی از ۱۰ آبان ماه در سالن استاد ناظر زاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر به صحنه می‌رود.

نمایش ژپتو که پیش از این با نام پاپ ژپتو در بیست‌وسومین جشنواره تئاتر دانشگاهی شرکت کرده بود در هفت بخش از هشت بخش این جشنواره کاندید تندیس شد و در نهایت موفق به دریافت جایزه در بخش‌های عکاسی، طراحی نور و طراحی لباس شد.

در خلاصه این نمایش می خوانیم پینوکیو هیچ وقت یک عروسک نبود و حتی ژپتو نه نجار بود نه عروسک‌ساز، اون فقط یه پدر. . . نه نه! یه بابا. . . اونم نه، اون یه انسان معمولی با عادتی خاص بود که…

صادق برقعی، علی تاریمی، پارمیدا حسینی، محمد شهریار، بیتا عزیزاُقلی و آذین نظری گروه بازیگران این نمایش را تشکیل می‌دهند.

غلامرضا لبخندی و داستان خفاش شب

در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر نمایش غلامرضا لبخندی به کارگردانی کهبد تاراج و با بازی تینو ‌صالحی، بهروز ‌پناهنده، گیلدا ‌حمیدی، لبخند ‌بدیعی، مجید ‌رحمتی، نجلا ‌نظریان، غزاله ‌جزایری، دلسا کریم زاده، مسعود ‌انتظاری، شادی ‌ضیایی و رضا ‌بهرامی ساعت ۱۹ هر روز میزبان مخاطبان خواهد بود.

نمایش غلامرضا لبخندی به قتل‌های سریالی غلامرضا خوشرو معروف به خفاش شب در سال ۷۶ می‌پردازد که ۹ فقره قتل زنجیره‌ای انجام داد و به قصاص محکوم شد. این نمایش در همایش ملی اکبر رادی در سال نامزد دریافت بهترین نمایشنامه شده بود. غلامرضا لبخندی اثری در گونه تئاتر مستند اجتماعی است.

«اُفلیا» در «اتاق سفید» تماشاخانه استاد انتظامی خانه هنرمندان

نمایش اُفلیا در چهارمین برداشت و اقتباس مسعود طیبی از نمایشنامه‌های ویلیام شکسپیر با بازی روژین پناهی در تماشاخانه استاد انتظامی خانه هنرمندان به صحنه می‌رود.

طیبی نمایشنامه‌نویس، بازیگر و کارگردان تئاتر پیش از این نمایش‌های هملت، یک عاشقانه تلخ جدایی/ رومئو/ ژولیت و خون به پا می‌شود را براساس آثار ویلیام شکسپیر نمایشنامه نویس انگلیسی را کارگردانی کرده‌است.

روژین پناهی در اولین تجربه بازیگری خود در این اثر تک پرسوناژ به ایفای نقش می‌پردازد.

این نمایش محصول آکادمی هنرهای نمایشی میزانسن و با تهیه‌کنندگی سمیه طیبی از ۱۲ آبان ماه اجرا می‌شود.

«اتاق سفید» و راه رفتن روی لبه تیغ

نمایش اتاق سفید به نویسندگی مسعود ‌هاشمی‌نژاد و کارگردانی مشترک مهسا ‌جعفری و مسعود ‌هاشمی‌نژاد از ۱۳ آبان ماه تا چهام آذر ماه ساعت ۱۸ در تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان به صحنه خواهد رفت.

هستی اقدامی، سبحان ترونده، محمد حضرتی، زهراحیدری، کوروش دهیار، عسل رحیمی، امیر ‌رمضانی، عرفان علی لیواری، صاحبه معصومی، امیررضا نمازی بازیگران این نمایش هستند.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: یه بار تو یه کتابی خوندم که زندگی مثل راه رفتن رو لبه تیغه! ممکنه با یه اشتباه از لبه تیغ پرت بشی تو اعماق تاریکی… به نظر من کسی که این کتاب و نوشته نه درکی از لبه تیغ داشته، نه تاریکی و نه حتی زندگی… آره به نظر منم زندگی مثل راه رفتن رو لبه تیغه… مهم نیست راه و درست بری یا اشتباه… مهم اینه که راه رفتن رو لبه تیغ همیشه پات و زخمی می‌کنه…

مهرگان با هیچی، لوکوموتیو، ابزورماتیک، تراژدی اجبارین، ایرانیان، فقط یک دقیقه طول می‌کشه و هوزان

نمایش هیچی، اثر جدیدی است که در خانه ‌نمایش ‌مهرگان به نویسندگی اودوکیموس تسولاکیدیس با ترجمه سکینه عرب‌نژاد، کارگردانی ملیکا ‌زاهدی و تهیه‌کنندگی حامد ‌شیخی به صحنه می‌رود.

در این اثر نمایشی پرنیا سراج، بهرام ‌مصطفایی، ملیکا ‌زاهدی، مهوش زهدی، محمد ‌مرادی و امیرحسین محمدی به عنوان بازیگر حضور دارند.

در خلاصه کوتاهی از خط روایت داستانی این اثر آمده: هیچ اتفاقی نمی‌افتد اما…

ورود «لوکوموتیو» به مهرگان

نمایش لوکوموتیو به نویسندگی و کارگردانی رضا کنگازیان از ۹ آبان ساعت ۱۹ در تماشاخانه مهرگان اجرای خود را آغاز می‌کند.

کیمیا مردان‌پور، سعید کریم‌زاده، مریم مویدی، مصطفی فرهادی، احسان شاه‌کرمی، آریا شیراسماعیلی، سوگل سوادکوهی بازیگران این اثر نمایشی هستند.

در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: لوکوموتیو در حرکت است و شما مسافران آخرین واگن این قطار هستید. انتخاب کنید. خروج از درهای سمت چپ یا راست؟

لوکوموتیو به مدت ۱۵ شب و با مدت زمان ۷۵ دقیقه در سالن شماره یک تماشاخانه مهرگان اجرا می‌شود.

مهرگان با «ابزورماتیک» در آرزوی ستاره شدن قهرمان

نمایش ابزورماتیک به نویسندگی و کارگردانی بهنام نوروزی و تهیه‌کنندگی نورا نجمی از ۱۲ آبان تا ۲۵ آبان ساعت ۱۸:۳۰ به مدت ۶۰ دقیقه در سالن شماره ۲ خانه نمایش مهرگان اجرا می‌شود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده‌است: من آنقدر بالا می روم که کسی نتواند مرا نبیند حتی با دست‌های خونی یا… به درک که من می خواهم ستاره شوم. قهوه پدرم سرد شد…

این نمایش در سه اپیزود با بازی اسماعیل کیان، الناز غیاثی، تایماز بختیاری و حسانه رحیمی در اپیزود اول، علیرضا نیک‌خواه، نگار لطفی، ملیکا خسروی، امین علی‌اکبری و دانیال سوری در اپیزود دوم و محمدرضا حسینی، مریم فرجاد، کیوان کاظمی‌خواه و حدیثه حیدری در اپیزود سوم اجرا می‌شود.

«ایرانیان» و خواب پادشاه یونان از شکست در جنگ با خشایار شاه

نمایش ایرانیان به نویسندگی آیسخولوس (اِشیل)، کارگردانی کوروش بهادری و تهیه کنندگی نشاط پورفراهانی از اول آبان‌ ماه ساعت ۱۷ در سالن شماره یک خانه نمایش مهرگان به صحنه رفته است.

مجتبی ‌ترکمان، سارا ‌دغاغله، درسا بی آزار، علی مربی، علیرضا آژیده، علی ‌فلاح، مانی ‌محمدی، عطیه ‌کاشفی، طناز ‌بیطرفان، شادی موسوی، نیما قاسمی، آریو عمرانی منش، وحید ‌فیروزی ‌نژاد، ژینا زارع، صبا نظری اصلی، فاطمه آقاپور، نیوشا هاشم خانی، نسترن شفیعی، محمدرضا حسینی، امیرکامرانی، نیکان کاظمی، امیرمحمد امینی، راحله حیدری، آرام آهنچی، باران محمدی، آرمین حسن زاده، امیرحسین گودرزی و حمیدرضا محمدی در این اثر به ایفای نقش می‌پردازند.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: پادشاه یونان خواب شکست از خشایار شاه را در جنگی می‌بیند …

اجرای «فقط یک دقیقه طول می‌کشه» در مهرگان

نمایش فقط یک دقیقه طول می‌کشه نوشته زنده یاد مسعود سمیعی و کارگردانی سیدعلی تدین صدوقی از یکشنبه دوم آبان ساعت ۲۰:۳۰ در سالن شماره یک تماشاخانه مهرگان اجرا می‌شود.

نمایش فقط یک دقیقه طول می‌کشه طنزی دراماتیک درباره رابطه زن و شوهری آمریکایی است که برای رسیدن به ثروت و قدرت بر علیه یکدیگر دسیسه هایی را می چینند و در تعلیقی پیوسته دست یکدیگر را رو می کنند به گونه ای که ظرافت، زیرکی، حسادت و درایت زنانه در برابر قدرت، زیرکی و نیرنگ مردانه قرار می‌گیرد.

اصغر صابری، مروارید افسری، علیرضا نادری، لادن بنکدار، بازیگران این اثر نمایشی هستند.

عاشقانه‌های یک کولبر کُرد در تماشاخانه مهرگان

نمایش هوزان که روایتی است از عاشقانه‌های یک کولبر کُرد به نویسندگی و کارگردانی رسول حق‌شناس از ۲۰ مهر در تماشاخانه مهرگان از ساعت ۱۷ به صحنه رفته است.

هوزان نمایشی است که قصه آن در کوه‌های کردستان اتفاق می‌افتد و از یک افسانه کهن کردی بهره برده که با قصه‌ این روزهای کولبرهای زحمت‌کش آمیخته شده است.

قصه فولکلور نمایش هوزان توسط صلاح الدین اسماعیلی مدیر گروه هنری شانو به رسول حق‌شناس رسیده است که با بازنویسی‌های متعدد او به صحنه خواهد آمد. نمایش هوزان تولید کارگاه بازیگری رسول حق‌شناس و سمیه کیادربندسری با حمایت خانه هنر هور است.

در این نمایش بازیگرانی چون سمیه کیادربندسری، رضا فرحی، مهران تقوی، مهدیه تاجیک راد، حنانه فتح‌اللهی، حمید شهربیگی، شکیبا شریفی، سیامک اسماعیلی، پرنیا لرنی‌نگار طاهری، نازنین زمندی، نازگل زمندی، محدثه پیرهادی، حنیفا حیدری، علی اصغر حق‌شناس و کیانا حق‌شناس حضور دارند.

«هوزان» در زبان کردی به معنی «آوازخوان» است.

چخوف و «تراژدین اجبارین» مهمان دیگر تماشاخانه مهرگان

تراژدین اجبارین نام نمایش دیگری است نویسندگی آنتوان ‌چخوف با ترجمه داریوش ‌مودبیان و کارگردانی محمدرضا ‌خطیب که از ۱۶ آبان ماه تا ششم آذر ماه در سالن شماه دو خانه ‌نمایش ‌مهرگان هر شب به جز شنبه‌ها ساعت ۲۰ به صحنه خواهد رفت.

این اثر نمایشی برداشتی از سه اپیزود کوتاه از سه نمایشنامه خواستگاری، جشن سالگرد و تراژدین اجبارین به قلم آنتوان چخوف است که در ژانر کمدی تولید شد است.

اختلاف نظر و درگیری کارگردان و فرماندار در نمایش کمدی هنر تئاتر

تماشاخانه ‌اهورا در این ایام همه روزه به جز شنبه‌ها از ساعت ۱۹ نمایش کمدی هنر تئاتر به قلم ادواردو دفیلیپو با ترجمه داریوش ‌مودبیان و کارگردانی سعید ‌پارسا را میزبانی می‌کند.

فرشاد ‌کوکبیان، آرین ‌صفایی، امیرحسین شصتی، هاشم مرادمند، مجتبی ‌مجیدی، فریبرز ‌شاه ‌کرمی، مهسا حسینی، علی ‌دشتی، پگاه ‌زارعی و بهناز دانش گروه بازیگران این اثر نمایشی را تشکیل می‌دهند.

در خلاصه نمایش کمدی هنر تئاتر آمده: کارگردان یک گروه تئاتری برای درخواست کمک به فرمانداری می‌آید و سپس، اختلاف نظر و درگیری بین کارگردان و فرماندار باعث بروز ماجراهای تلخ و شیرین در داستان می‌شود و…

شیوه اجرایی کمدی هنر تئاتر، تئاتر در تئاتر یا نمایش در نمایش است. د این شیوه اجرایی نمایش یا قسمتی از نمایش در نمایش اصلی گنجانده می‌شود. کُنش اصلی راه خود را می‌پوید و در میان راه به مناسبت نمایش فرعی که خود صاحب کُنش مستقل است و همیشه هم به تئاتر و یا به پشت صحنه تئاتر اشاره دارد ظاهر شده و به کُنش اصلی رنگ و عمق می‌بخشد.

تماشاخانه هیلاج با «چرخش» به دنبال دعوت مخاطب به تفکر

نمایش چرخش عنوان تازه‌تین نمایش تماشاخانه ‌هیلاج است که از ۱۰ تا ۲۰ آبان ماه ساعت ۱۸ به نویسندگی و کارگردانی علیرضا ‌روزبهانی و تهیه‌کنندگی نیما ‌صمدی به صحنه می‌رود.

مهدی ‌اکبری، علی اصغری صفدر، سام ‌خلیلی، لاله ذولفقاری، علیرضا ‌روزبهانی، حدیث سمیعی، امیر شعاعی، عسل شلی، مهرناز طبسی، ندا محمدلو، علی اکبر کیپور، محمدرضا کیپور، حنا مقدم و سحر محقق بازیگان این اثر نمایشی هستند.

نمایش چرخش با محوریت خط داستانی روانشناسانه خود تلاش می‌کند تا مخاطبان خود را به تفکر و تعمق دباه مساله هستی و زیست انسانی دعوت کند.

میزبانی سپند از دیوان تئاترال، اتاق، قتل در کاخ و آهو

اجرای پروژه نمایشی دیوان تئاترال به قلم زنده‌نام محمود استادمحمد و به کارگردانی محمدمهدی قائم‌پناه در پردیس تئاتر سپند آغاز شد.

امیر رضا احمدی، محمد رشیدی، محمد حسین بلوکات،حنانه آجرلو،آوا کوچکی،پرنیان اسلامی،امیر علی کبودوند، هستی قائم پناه،ارغوان رشیدی،زهرا بابایی، محمد مهدی ایرانی،هلنا پور اسماعیل،نیلوفر عبدالله پور،حنانه آقاخانی،مهشاد اخلاقی،مهدیار مرصعی،مهسا مهدی پناه،سما سلطانی،مبینا اهوار،مریم عزتی،امیرحسین داودی، فاطمه عیوضی، مهدی بازیار،سید محمد رضا موسوی، زهرا امید،سجاد نظری،زهرا امید،سارینا میرزایی، محمد رضا موسوی،امیرحسین خانلو و…گروه بازیگران دیوان تئاترال را تشکیل می‌دهند.

محمد مهدی قائم پناه پیش از این نمایش دیوان تئاترال را در سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ در تماشاخانه آژمان و پردیس تئاتر سپند به صحنه برده بود.

در خلاصه نمایشنامه دیوان تئاترال آمده است: شرط خانم بالا برای ازدواج داش مش ببول و سرور، آب قنات بیستون است و داش مش ببول به ناچار راهی کوه بیستون می‌شود و…

داستانی واقعی و اتفاقات ملتهب کرونایی آن در «اتاق»

نمایش اتاق با کارگردانی ساشا کشوادی که بر اساس داستانی واقعی به اتفاقات ملتهب و عجیب دوران کرونا در یکی از بیمارستان‌های تهران می‌پردازد در تماشاخانه سپند به صحنه می‌رود.

کشوادی کارگردان نمایش اتاق درباره موضوع این اثر نمایشی گفته است: این نمایش بر اساس داستانی واقعی در یکی از بیمارستان‌های تهران که در دوران کرونا اتفاقات بسیار ملتهب و عجیبی را گذرانده، شکل گرفته است.

وی یادآور شده است: روند نگارش این متن از ۹ ماه پیش با حضور نویسنده در بیمارستان و مصاحبه با پرستاران و کادر درمان آغاز و تمرین نمایش هم از ۲ ماه پیش آغاز شده است.

دیده شدن اثر به دلایل زیادی برای گروه بسیار مهم است زیرا این کار هم ادای دینی به زحمات کادر درمان است و هم اینکه کار و هدف ما تئاتر کار کردن است و چه بهتر که با چنین متنی کارمان را انجام دهیم. به همین خاطر خطرها را به جان خریدیم و امیدواریم با روند نزولی بیماری و واکسیناسیون گسترده شاهد حضور مخاطبان باشیم.

نمایش اتاق از ۱۱ آبان ماه تا ۱۱ آذر ماه ساعت ۱۹ با حضور بازیگرانی چون پروا ‌آقاجانی، ساشا ‌کشوادی، اشکان ‌دلاوری، مهیار اسلامی، زهره ‌بختیاری، سحر ‌شاطری، رضا ‌جهانی، سوگند ‌صدیقی، محدثه محمدی، جواد ‌پولادی، لیلا ‌فرداد، محمدعلی آقاخانی، محمدرضا نخعی، محمد اسماعیلی، هیوا کشوادی، سعید رسول نیا، فاطمه طاهری، امین داوری، ثمین عباسی، احمد عزیزی و دانیال یعقوبی در تماشاخانه سپند به صحنه می‌رود.

روایت «قتل در کاخ» در پردیس تئاتر سپند

نمایش قتل در کاخ به نویسندگی مشترک جاناتان سییر، هنری شیلدز و هنری لویز با ترجمه و کارگردانی پوریا جعفرپورکاشی از ۱۰ تا ۲۰ آبان ماه ساعت ۲۱ در سالن شماره یک پردیس تئاتر سپند به صحنه می‌رود.

مهدی ‌رضایی، روژین ‌صدرزاده، کامران طاهری، مجید ‌عراقی، میلاد ‌کرباسی، فرنوش مرواری، نکیسا نوری گروه بازیگران این اثر نمایشی را تشکیل می‌دهند.

«آهو»؛ زندگی دختری در گاراژی با مزاحمان فراوان

نمایش آهو دیگر نمایشی است که به نویسندگی و کارگردانی پوریا گلستانی از ۱۰ آبان ماه در پردیس تئاتر سپند به صحنه می رود.

در خلاصه داستان نمایش آمده است: دختری به نام آهو مجبور است در گاراژی که پاتوق ارازل و اوباش است زندگی کند تا روزی که نجات دهنده‌اش از راه می‌رسد و ….

محسن زرآبادی پور،غزاله روغنی، مهرداد سوری، سپاس رضایی، پویا حاجی رضا، رضا قره گزلی، بردیا دیانت، سویل جعفری، بنیامین میلان، ماهان ترابی، فریبا فریدونی، مسعود فاضلی و کوروش محمدرضا بازیگران حاضر در این اثر نمایشی هستند.

نمایش آهو از ۱۰ آبان ماه ساعت ۱۹:۳۰ در سالن شماره ۲ پردیس تئاتر سپند به صحنه می رود.

میزبانی مولوی از «سوئیپر» و «بعد از افتادن»

نمایش سوئیپر به نویسندگی مشترک بهیاد نجفی، طاهره فرقانی و کارگردانی رهی علی‌بالایی که از سوم آبان ماه ۱۴۰۰ در سالن کوچک تالار مولوی اجراهای خود را آغاز کرده است تا ۱۸ آبان ماه به صحنه خواهد بود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده: ناجی همیشه نجات یافته را خوشحال نخواهد کرد و این چرخه برای همیشه ادامه دارد.

در این نمایش محمد ‌نژاد، ابراهیم عبدی و نسترن ‌صفری به ایفای نقش می‌پردازند.

«بعد از افتادن»؛ اثر درخشان جشنواره تئاتر دانشگاهی

نمایش بعد از افتادن به نویسندگی روزبه کاظمی، کارگردانی حسین ‌حسینیان و تهیه‌کنندگی نوید ‌محمدزاده از ۱۱ تا ۲۵ آبان ماه در ‌سالن ‌اصلی تالار ‌مولوی به صحنه خواهد رفت.

حسین حسینیان کارگردان این اثر درباره نمایش بعد از افتادن گفته است: ایده این اجرا را از فیلم مرداب به کارگردانی لوکرسیا مارتل کارگردان شناخته شده آرژانتینی استخراج کردم و بعد روزبه کاظمی شروع به نوشتن و پرداخت این ایده کرد.

این هنرمند ادامه داد: تلاش کردم در قالب اجرا به مخاطب نزدیک شویم و تلنگری به وی بزنیم. بدین صورت که گاهی در داخل اجرا به صورت چشمی و کلامی با مخاطب در ارتباطیم.

سپهر ‌طهرانچی، مرجان اتفاقیان، عرفان امین، احسان قره داغی، شایسته سجادی بازیگران این اثر نمایشی هستند.

در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده: خانواده‌ای در خانه تلویزیون می‌بینند. پیک وارد خانه می‌شود. با آنها تلویزیون می بیند.

دریافت تندیس بهترین کارگردانی، تندیس بهترین بازیگری زن و تندیس دوم بازیگری مرد و همچنین کاندید بهترین طراحی صحنه و بهترین طراحی موسیقی از بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی بخشی از افتخارات این اثر نمایشی است.

«روی خط زمانی غیر مستقیم»؛ روایتی عاشقانه با تمام تلخی‌هایش

نمایش روی خط زمانی غیر مستقیم به نویسندگی سجاد داغستانی و کارگردانی فرهنگ روشنی در تماشاخانه آژمان به صحنه رفته است.

این اثر با وجود داستان عاشقانه خود در زیر لایه‌های روایتش خود به یکی از مهم‌ترین موضوعات اجتماعی می‌پردازد؛ هتک حرمت و تاثیر آن بر یک رابطه عاشقانه و اختلالی که در این رابطه ایجاد می‌کند. این خلاصه‌ای است از ماجراهای نمایش روی خط زمانی غیر مستقیم که در تماشاخانه آژمان به صحنه رفته است.

متن این نمایش تلفیقی از دو نمایشنامه به قلم سجاد داغستانی است که روشنی آن را تنظیمی مجدد کرده و به نمایشنامه‌ای واحد بدل ساخته است.

روشنی درباره این اثر گفته: این نمایش را برای شرکت در جشنواره تئاتر دانشگاه تهران تولید کردیم و از آنجاکه نمایش‌مان جزو آثار تقدیر شده بود و جایزه بازیگری زن را هم دریافت کرد، این خود انگیزه‌ای شد تا آن را به صحنه ببریم.

بازیگران این نمایش مائده کریمیان و شایان فصیح‌زاده هستند.

دیوار چهارم با «گونه پرشگرهای جهشی»، «کوئین» و «صفر درجه سانتی‌گراد زیر صفر»

نمایش گونه پرشگرهای جهشی به کارگردانی الهه تنهایی بر مبنای نمایشنامه ۱۰۱ به قلم رچ اورلاف و ترجمه مسعود دلخواه و تهیه کنندگی محمدجواد سخنور از دوم آبان ماه ساعت ۱۹ در تماشاخانه دیوار چهارم به صحنه رفته است.

دراین نمایش که از مضمونی کمدی – انتقادی بهره می‌برد بازیگرانی چون امید رهبر، حامد سوری، سعید اشراقیان و محمد جواد بشارت به ایفای نقش می‌پردازند.

الهه تنهایی کارگردان نمایش گونه پرشگرهای جهشی درباره این اثر نمایشی گفته است: به دلیل تعلیق و دیالکتیکی که باعث تفکر در این نمایشنامه می‌شد، آن را انتخاب کردم چرا که درون مایه نمایشنامه با حال امروز بسیا همگون است و متن آن پرداخت مناسبی به حالت‌های مختلف جامعه و رویکرد انسانی در مقابل یکدیگر دارد.

موضوع نمایش در مورد بودن یا نبودن است؛ به نوعی می‌توان گفت ما شاهد تراوشات ذهن نویسنده هستیم که با خود درگیر است و همینطور افکار وی را به شکل نمایش با سه کاراکتر متفاوت می‌بینیم، رویکرد به قصه و کاراکترها با جان مایه‌ی کمدی انتقادیست.

اجرای مونودرام «کوئین» با تهیه‌کنندگی پرویز پرستویی

نمایش کوئین به کارگردانی کیارش حقگو، نویسندگی مهدی زندیه و تهیه‌کنندگی پرویز پرستویی در تماشاخانه دیوار چهارم به صحنه‌ رفته است.

در یادداشت کارگردان این اثر آمده است: همیشه بر این باور بودم که وظیفه تئاتر گفتن حقایق جامعه به ضرس قاطع با زبانی برنده است. اما مسئله اصلی ایستادگی و گفتن ماجراست. تلاش کردیم فعل ایستادن را با تمام قدرت صرف کنیم خوشحالم که در این مسیر همراهان زیادی داشتم و آرزو دارم هنر و هنرمند جایگاه شایسته خود را در جامعه حفظ کنند. کوئین تقدیم به همه نرسیدن ها…»

این نمایش تک شخصیت (مونودرام) با بازی یوسف فروتن اجرا می‌شود.

«صفر درجه سانتی‌گراد زیر صفر» مهمان دیگر دیوار چهام

نمایش صفر درجه سانتی‌گراد زیر صفر به نویسندگی و کارگردانی شادی اسدپور اجراهای خود را از ۲۶ مهر در تماشاخانه دیوار چهارم آغاز کرد. این اثر هر روز به جز شنبه‌ها ساعت ۱۷:۳۰ میزبان علاقه‌مندان به تئاتر است.

دغدغه‌ اجرای نمایش صفر درجه سانتی‌گراد زیر صفر پرداختن به رنج و تنهایی است؛ این اثر به آدم‌هایی می‌پردازد که با خودشان بیگانه هستند و این شروع اضطراب‌ها و سرگشتگی‌های بشر است.

در خلاصه داستان نمایش آمده است: همه این تلاش‌ها از درد انسان بودن است. رنجی که در فریادها و ضجه های عاجزانه مان فشرده شده‌اند. تمام قصه ما از سر دلتنگی است. دلتنگی عشق …

هلیا تصدیقی، مهشید صدری، سعید آهنگران، علی انیسی، کیوان راکی، علی محمد نیا، محمد عورکی و پرستو بازیار بازیگران گروه اول و مهسا اسدپور، احمد عزیزی، مهدی دنیوی، میثم یوسفی، امیرپوریا مسعودنیا، محمد عباسی گراوند، مهرداد جوانمردی و ماهک هادی صادق‌‎ بازیگران گروه دوم این نمایش هستند.

«دن کیشوت» بولگاکف در عمارت نوفل‌لوشاتو

نمایش دن کیشوت اثر میخاییل بولگاکف به کارگردانی جواد مولانیا در عمارت نوفل‌لوشاتو به صحنه می‌رود.

این نمایشنامه اولین بار در سال ۱۹۳۵ میلادی به چاپ رسید، این اثر که اقتباسی نمایشی از رمان دن کیشوت به قلم نویسنده شهیر اسپانیایی دن میگل د سروانتس ساودرا است، به نقد حکومت استالین می‌پردازد.

بولگاکف در شخصیت‌پردازی دن کیشوت، قهرمان اصلی نمایشنامه، برخلاف اقتباس‌های نمایشی و سینمایی دیگر که عموما شخصیتی یک‌بُعدی از این قهرمان به نمایش گذاشته‌اند و بیش‌تر بر جنبه‎ کمیک شخصیت دن کیشوت تأکید کرده‌اند، شخصیتی چند وجهی خلق می‌کند که جنبه‌های هجوآلود، کمیک و تراژیک قهرمان سروانتس را همزمان داراست و مانند رمان سروانتس در فضایی از همدردی و دلسوزی به حرکت درمی‌آید؛ پهلوانی رمانتیک که با خیال‌پردازی و اعتقاد راسخش سبب شکل‌گیری کنش‌های نمایش می‌شود.

بولگاکف بعدها با رمان مرشد و مارگاریتا به شهرت جهانی دست یافت. از این نویسنده‌ روسی که در ۲۶ سالگی پزشکی را رها کرد و به نویسندگی روی آورد می‌توان به آثار دیگری چون جنگ و صلح، نفوس مرده، مولیر، پتر کبیر، روزهای واپسین و باتوم اشاره کرد.

نمایش دن کیشوت با ترجمه عارفه قیدی، بازنویسی و کارگردانی جواد مولانیا از ۱۰ آبان ماه تا اول آذرماه ساعت ۲۰ در عمارت نوفل‌لوشاتو به صحنه می‌رود.

در نمایش دن کیشوت که برای نخستین بار است در ایران به صحنه رفته، بشیر اصلانیان، امیرحسین ‌جوانی، امیرمحمد ‌رفیع‌خواه، فائقه شلالوند، کوثر صمدی، میثم ‌عبدی، مرتضی ‌علی‌دادی، عارف ‌عباسی، سجاد ‌قربانی، سپیده کاشی‌ها، زهرا ‌مرادی و رایحه وصالی به عنوان بازیگر حضور دارند.

جواد مولانیا، بازیگر، کارگردان و مجری پیش از این نمایش آمادئوس با نگاهی به زندگی ولفگانگ آمادئوس موتزارت را به صورت چهارزبانه در تالار حافظ و نمایش موزیکال هوراشیو خوانش پارودیک از هملت ویلیام شکسپیر را در عمارت نوفل لوشاتو به صحنه برده است.

«صورت زخمی» در تماشاخانه مهر

صورت زخمی عنوان نمایشی است که به نویسندگی سامان ناصری و کارگردانی پژمان کاشفی تیرماه سال جاری (۱۴۰۰) در تماشاخانه مهر حوزه هنری به صحنه رفت و به دلیل شیوع کرونا اجراهایش لغو شده بود. این نمایش بار دیگر از چهارم آبان ماه به صحنه بازگشته و تا ۲۱ آبان ‌ماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

نمایش صورت زخمی، داستان دو مرد را روایت می‌کند که سال‌هاست به خاطر یک سوءتفاهم با هم اختلاف دارند و فرزندان این دو دلداده هم شده‌اند. بزرگان محل در یک بازی ترنا این دو مرد را آشتی می‌دهند تا اینکه …

ابوالفضل حضرتی، مهدا رضایی، مهدی صادقی، محمدرضا غفاری، سوران قادری، ستایش قاسمی، پژمان کاشفی، یونس کریمی، محمدرضا لوانی، بهنام مرادی، امیر مؤذنی، داریوش هاشمی، کیوان هاشمی، ویدا یاراحمدی، کرشمه یوسفی و محسن یگانه بازیگران این اثر نمایشی هستند.

عمارت روبرو به «بررسی طول موج سکوت» می‌پردازد

نمایش بررسی طول موج سکوت به نویسندگی، بازیگری و کارگردانی نازنین صنعت کار در عمارت روبرو اجرا می‌شود.

این نمایش در سبک تئاتر مستند و به شیوه مشارکتی از یکشنبه دوم تا هجدهم آبان ساعت ۱۸ به مدت زمان ۴۰ دقیقه اجرا می‌شود.

گشوده شدن درهای پردیس تئاتر شهرازد به روی «علاقه‌مندی چنان است که…بازجویی»، «بَبو»، «خاک سفید» و «عمو قاتل»

نمایش علاقه‌مندی چنان است که بازجویی به نویسندگی و کارگردانی میلاد اردوبادی و تهیه‌کنندگی سجاد افشاریان از ششم آبان ماه به صحنه رفته است.

در خلاصه این نمایش آمده‌است: در کتاب تاریخ جنون به قلم میشل فوکو نوشته شده جنون حالتی است که در آن ارزش‌های عصری دیگر، هنری دیگر و گونه‌ای اخلاقیات به نقد کشیده می‌شود و در عین حال همه‌ی اشکال تخیل بشری در آن انعکاس می‌یابد.

مرجان خاکساری و بهراد سلاح ورزی بازیگران این نمایش هستند. اشعاری که در این اثر خوانده‌ می‌شود از شاعرانی چون مولوی، علی بهرامیان، شاملو، رضا براهنی و محمد رحمانی است.

نمایش علاقه‌مندی چنان است که بازجویی از ۶ آبان ماه الی ۶ آذر ماه ساعت ۱۸ به مدت زمان ۷۰ دقیقه در سالن صنوبر پردیس تئاتر شهرزاد اجرا می‌شود.

«ببو» و موقعیتی که اعتماد کردن، سخت‌ترین کار است

نمایش بَبو که از چهارم‌خردادماه ۱۴۰۰ با طراحی، نویسندگی و کارگردانی مهیار شیروانی در سالن گلایل پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه رفته بود، پس از یک هفته اجرا به دلیل شیوع کرونا متوقف و حال با بهبود شرایط، با دیگر از نهم آبان‌ ماه ۱۴۰۰ اجراهای خود را آغاز می کند.

در خلاصه این نمایش که ژانر کمدی دارد، این گونه آمده است: در یکی از روزهایی که خانه‌ خالی است و مادر کامبیز در خانه حضور ندارد، او همدستان کلاه‌بردارش را در حین سرقت اشیاء باستانی، در زیر زمین خانه‌شان گروگان گرفته. ناگهان مادرش به خانه باز می‌گردد و با این صحنه گروگان‌گیری روبه‌رو می‌شود. کاراکترهای داستان در موقعیتی که اعتماد کردن، سخت‌ترین کار است، باموانع شخصیتی‌شان برای مورد اعتماد قرار گرفتن مواجه می‌شوند.

بازیگران این نمایش ۸۰دقیقه‌ای پرستو الماس، نیکو پشوتن، عماد جاویدپور و مسعود رمضانی هستند.

مهیار شیروانی که در کارنامه خود، نویسندگی و کارگردانی نمایش یه هفته بعد هفته قبل و همچنین نویسندگی و کارگردانی فیلم کوتاه جنگل آسفالت را دارد، از زمستان سال ۱۳۹۸ و پیش از آغاز همه‌گیری بیماری کرونا، به همراه گروه بازیگرانش تمرینات نمایش ببو را آغاز کرده بود.

بازگشت دوباره «خاک سفید» به پردیس شهرزاد

نمایش خاک سفید نوشته محمود احدی‌نیا به کارگردانی محمدرضا هلال‌زاده و تهیه‌کنندگی حمید علما از ۱۸ مهر برای دومین بار در سالن ارکیده پردیس تئاتر شهرزاد میزبان تماشاگران است.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: خانواده مهمه، تو دنیایی که همه غریبن، خانواده خیلی مهمه…

صادق برقعی، فرید رحمتی، میلاد معیری، مهدی یگانه، تیما تقی زاده، حسین کریمی، محسن رضوی‌نیا، امیر ارسلان عابدی، سحر بهرامی، علی پویا قاسمی، المیرا صارمی و سهیل ناجی به ترتیب حضور در صحنه، بازیگران این نمایش هستند.

عمو قاتل در شهزاد

نمایش عمو قاتل کاری از گروه ‌هنری ‌تندیس به نویسندگی و کارگردانی حامد شیخی بر اساس نمایشنامه عمو قاتل و برادران نوشته شیرین نظری در پردیس تئاتر شهرازد به صحنه رفته است. در این اثر نمایشی حامد ‌شیخی، علی ‌پیله‌ور، تداعی ‌سعیدی‌فر، ساغر ‌بهنام، مجتبی ‌جعفری‌پور، علی ‌اسدیان، ملیکا ‌زاهدی، سارا ‌محبی به عنوان بازیگر حضور دارند.

در خلاصه این نمایش آمده: عمو قاتل استخدام می‌شود تا مشکل بزرگی را حل کند، غاقل از آنکه…

سیدجواد یحیوی رییس سندیکای جنایتکار «برلینگتون»

نمایش برلینگتون نوشته مهام راد به تهیه‌کنندگی بهمن عباسی‌راد با کارگردانی مسعود میرطاهری اجرای خود را در تماشاخانه ملک آغاز کرده است.

سیدجواد یحیوی، مسعود میرطاهری، مانیا بنی‌هاشمی، مهام راد، اعظم عیوضی، مهناز خوشخو، امید دربان و پرهام صداقت در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند.

در خلاصه داستان این نمایش آمده‌است: داستان یک سندیکای جنایتکار ایرلندی در نیویورک و در دهه‌ هفتاد میلادی را روایت می‌کند که پس از به قتل رسیدن یکی از اعضای رده بالای آن، سایر افراد به دستور رییس شروع به جست‌وجو برای یافتن قاتل و پول‌های به سرقت رفته‌ رییس می‌کنند. این تعقیب و گریز نهایتا به شهری مرزی به نام برلینگتن کشیده می‌شود که محل زندگی یکی از افراد با تجربه‌ رییس به نام ری اوکانر است که در یک بعد از ظهر سرد زمستانی، طوفانی از حوادث انتظارش را می‌کشند و…

نمایش برلینگتون از ۱۳ آبان تا ۱۰ آذر ساعت ۱۸ در تماشاخانه ملک واقع در خیابان شریعتی، خیابان ملک، نبش خیابان وزوایی به صحنه می‌رود.

«نان» و ۳۰ بازیگر نان‌خور

همچنین نمایش نان نیز جدیدترین اثر مهدی کوشکی است که پس از ٧ ماه تمرین از ۱۳ آبان ماه در تماشاخانه ملک هرشب ساعت ٢٠ به صحنه خواهد رفت.

کوشکی که اغلب تا پیش از اجرای آثار نمایشی خود کمتر اطلاعی از داستان و بازیگران اثر نمایشی‌اش ارائه می‌دهد درباه نمایش نان، تنها به گفتن این مساله اشاره کرده است که ۳۰ بازیگر نان‌خور گروه بازیگران این اثر نمایشی را که با مشارکت تماشاخانه ملک به عنوان مجری طرح تهیه شده است به صحنه خواهند برد.

جان پسر ۱۹ ساله در دستان «دوازده انسان خشمگین»

نمایش دوازده انسان خشمگین به نویسندگی و کارگردانی امیرعلی ‌ابراهیمی با اقتباسی از اقتباسی از فیلمنامهِ دوازده مرد خشمگین نوشته رجینالد رز از ۳ تا ۲۱ آبان (به جز شنبه و یکشنبه‌) ساعت ۱۹ در تماشاخانه ‌شانو به صحنه می‌رود.

گروه بازیگران این نمایش را محمد صدیق، امیرعلی ‌ابراهیمی، هانیه ‌بهاری، خاطره امینی، علی تیمورفامیان اصل، نرگس صراف، محمد (کوروش) علیزاده، ادیب احمدی، علی محمدنژاد، مهرزاد شربت‌خواری، ریحانه گودینی و شبنم احدی تشکیل می‌دهند.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: پسری ۱۹ ساله محکوم به قتل پدر خود است؛ شهادت‌های محکمی مثل دیده شدن او هنگام وقوع قتل، دیده شدن وی هنگام فرار از محل وقوع قتل، خریده شدنِ چاقوی پروانه‌ایِ بسیار خاص توسط پسر و اثباتِ وقوع قتل با همین چاقو وجود دارد. ۱۲ مرد و زن اعضای هیات منصفه این پرونده هستند، در شروع جلسه نهایی ۱۱ نفر مطمئن و قاطع رای به گناهکار می‌دهند اما مرد شماره هشت رای به بی گناه بودن پسر می‌دهد.

«آنامورفیک» داستانی آشنا و غریب از هملت

تالار حافظ از ۱۴ آبان ماه تا دوم آذر ماه هر روز به جز شنبه‌ها ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه از نمایش آنامورفیک به طراحی و کارگردانی عارف شریفی میزبانی می‌کند.

مجید رمضان نسب، سینا ‌علیپور، لاوین ‌خادم ‌گیلانی، امیر کرمانی بازیگران این اثر نمایشی هستند.

عارف شریفی دانش آموخته کارگردانی نمایش از دانشگاه هنر تهران است. او پیشتر نمایش این خانه من است را به صحنه برده بود و حال با نمایش آنامورفیک به عمارت نوفل لوشاتو آمده است. از ویژگی اجراهای این کارگردان، تجربی بودن و خلاقیتی است که در آثارش به کار می‌گیرد؛ خلاقیتی که این بار با مضمونی متفاوت و مهم به صحنه آمده است.

شریفی درباه انتخاب نام این اثر و ارتباطش با مضمون نمایش گفته است: واریخت‌سازی یا آنامورفوسیس، به معنی خلق تصاویر یا آثار هنری است که تنها از یک زاویه خاص به شکل اصلی و معقول دیده می‌شوند و در زوایای دیگر به صورت اشکال درهم و برهم و بی‌معنا به نظر می‌آیند. از هنر آنامورفیک بیشتر در نقاشی و هنرهای تجمسی استفاده می‌شود و اثر را از تنها یک زاویه می‌توان به شکل واقعی‌اش دید. در معنی نیز این نام حکایت از واقعیتی ثانویه دارد که جایگزین واقعیت اصلی می‌شود و آن را در بر می‌گیرد. این نام بسیار با مضمون نمایش «آنامورفیک» ارتباط داشته و به این دلیل برای این نمایش انتخاب شد.

نمایش آنامورفیک از نظر اقتباس کُنش داستانی ارتباطی با هملت اثر ویلیام شکسپیر دارد اما خوانش شریفی از آن داستان آشنا در این نمایش تجربی بسیاری از پیش‌داوری‌های مخاطب آشنا به هملت را به هم می‌ریزد.

سفر چخوف به ایران برای پیدا کردن گم‌شده‌اش در «مرغ دریایی دایی وانیا»

تماشاخانه ‌سنگلج بعد از پایان اجرای شب طولانی یلدا از ۱۳ آبان ماه تا ۱۰ آذر ماه، هر شب به جز شنبه‌ها ساعت ۱۸ میزبان نمایش مرغ دریایی دایی وانیا به نویسندگی آرمان طیران و کارگردانی حسین ‌حیدری‌پور خواهد بود.

در این اثر نمایشی هنرمندانی چون حسین محمدی، مهدی ‌علی‌نژاد، حامد ‌شیخی، محمدشایان طهماسب پور، حسین کرمی، رضا حسین زاده، رضا ‌طالبی ‌زاده، سرور ابراهیمی، مهشید گودرزی، زهرا فدوی، بهاره جهانبانی، نازیلا ‌عظیمی به عنوان بازیگر حضور دارند.

در خلاصه این اثر نمایش آمده است: مرغ دریایی چخوف به ایران آمده است؛ این نویسنده بزرگ برای پیدا کردن مرغ دریایی خود قصد آمدن به ایران را دارد ولی…

حیدری‌پور درباره روند شکل‌گیری اثر گفته است: موضوع نمایش اجتماعی و مضمون آن نگاهی به وقایع آمیخته به تخیل در دوران قاجار است. شاید بتوان اذعان داشت دلیل انتخاب این اثر برای اجرا در شرایط فعلی و اجتماع امروزی، تم کمدی آن است که می‌تواند لحظات فرح‌بخشی را برای بیننده به وجود بیاورد تا برای ساعتی هم که شده آن‌ها را از دغدغه‌ها و مسائل حزن‌انگیزشان دور کند.

«آرزوهای موش کور»؛ هدیه تئاتری کانون پرورش فکری به کودکان

نمایش آرزوهای موش کور به نویسندگی سعید ابک و کارگردانی وحید نفر از ۱۶ مهر در سالن بوستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرای خود را با یک‌سوم ظرفیت سالن آغاز کرده است.

این نمایش سال گذشته با آغاز شیوع بیماری کرونا از اجرا باز ماند و تعطیلی‌های پی‌درپی سالن‌های نمایش مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون، مانع از روند اجرای معمول این نمایش شد.

آرزوهای یک موش کور ویژه‌ گروه سنی خردسال بالای پنج سال و کودکان و درباره‌ موش کور کوچکی است که تصمیم می‌گیرد از خانه‌اش در زیر زمین بیرون آمده تا در پی آرزویش که دیدن خورشید است برود. او در مسیر خود با حیوانات جنگل روبرو شده و ماجراهای شگفت انگیزی برای موش کور اتفاق می‌افتد.

این نمایش از ساعت ۱۷:۳۰ با تخفیف ویژه در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به صحنه می‌رود.

«خاطرات خانه ای که..» روایتی متفاوت از مقاوت در تماشاخانه سرو

نمایش خاطرات خانه ای که … به نویسندگی کامران شهلایی و کارگردانی امین اشرفی از ساعت ۱۹ در تماشاخانه سرو اجرا می‌شود. سیروس سپهری، مهری آل آقا، بنیامین صیادی نیا، سحر باقرآبادی و حمیدرضا مرادی بازیگران نمایش هستند. نمایش خاطرات خانه ای که … به همت گروه تئاتر قاب سپید خیال پیش از این در جشنواره تئاتر مقاومت به صحنه رفته بود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: سال ۱۳۶۵ خانواده‌ای کرمانشاهی، مشغول زندگی روزمره خود هستند که ناگهان اصابت بمبی، ۴ نفر از خانواده ۵ نفرشان را به کام مرگ فرومی برد. اما اکنون خیال آنها هرکدام دوست ندارد آن نفر پنجم باشد.

افتتاح تماشاخانه خاتون با مونودرام‌های زنانه

تماشاخانه خاتون در آغاز فعالیت خود و به عنوان افتتاح این مجموعه نمایشی و هنری از ۱۹ مهر پذیرای نمایش مونودرام‌های زنانه نوشته مهشید حسینیان و طراحی و کارگردانی ایلار نوشهری بود.

معصومه میراشه، ندا ‌قاسمی، دلارام ‌اسدی، آیلار ‌نوشهری، ستاره موسوی، آتنا ‌دولت ‌آبادی و رویا ‌جزینی در این اثر ایفای نقش دارند.

نمایش مونودرام‌های زنانه تا ۱۹ آبان هر شب ساعت ۱۹ به صحنه می‌رود. مونودرام‌های زنانه دارای مضمونی اجتماعی و با محوریت زنان و دارای هفت شخصیت است.

بازیگران به ترتیب ورود به صحنه: معصومه میراشه، ندا قاسمی، دلارام اسدی، آیلار نوشهری، ستاره موسوی، آتنا دولت آبادی و رویا جزینی.

خیابان انقلاب، خیابان نجات الهی(ویلا)، کوچه مراغه، پلاک دو، آدرس تماشاخانه خاتون است.

«یوکایدی در جستجوی گنج» با محوریت تئاتر تعلیمی، تربیتی و مشارکتی

آزمایشگاه تماشاگران تئاتر نارنجی در ادامه فعالیت‌‎های خود در راستای تئاتر پداگوژیک (تئاتر تعلیمی، تربیتی و مشارکتی) خارج از فضای سالن اجرا، دومین تجربه اجرایی گروه تولید نمایش خود با عنوان یوکایدی در جستجوی گنج به نویسندگی و کارگردانی سجاد آقابابائی را در فرهنگسرای نیاوران به صورت محیطی و به شکل سیار در محوطه باز مجموعه هنری نیاوران برای گروه سنی کودک اجرا می‎‌کند.

در این نمایش که از ۱۰ مهر ماه تا ۳۰ آبان ماه هر روز به جز شنبه‌ها از ساعت ۱۷ اجرا می‌شود کودکان با اجرا همراه می‌‎شوند و مخاطب در طول مسیر سیار نمایش با بازی‎‌های مختلف دنبال گنج پنهان می‎‌گردد.

در این نمایش در راستای کشف و پرورش استعداد کودکان و نوجوانان علاقه‎ مند به حوزه نمایش از گروه سنی ۳تا ۱۵ سال در کنار بازیگران بزرگسال گروه به ایفای نقش می‌پردازند.

بنا بر اعلام گروه نمایشی یوکایدی در جستجوی گنج، آزاده شهریاری‌فر مشاور اجرایی و طراحی بازی‎‌های مشارکتی نمایش را بر عهده دارد و مخاطبان را با زندگی در شرایط سخت، احترام و محافظت از محیط زیست، اتحاد و انجام کار گروهی به صورت عملی آشنا می‎‌کند.

علاقه مندان برای دیدن اجرای یوکایدی در جستجوی گنج می‎‌توانند با رعایت دستورالعمل های بهداشتی روزهای یکشنبه تا جمعه از ساعت ۱۷ به فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.

نهال