به گزارش سینما خراسان به نقل از ایرنا، هشتمین روز از چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در حالی روز یکشنبه (۲۴ بهمن ماه) میزبان علاقهمندان و دوستداران هنر نمایش است که با ورود به دو روز پایانی این رویداد شاهد به اوج رسیدن هیجان هنرمندان آثار نمایشی برای اعلام اسامی نامزدها، در نهایت برگزاری اختتامیه و معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف هستند.
در کنار این هیجان، البته مخاطبان و دوستداران هنر نمایش که طی روزهای برگزاری جشنواره تئاتر فجر به گرمابخشی این جشن و آثار نمایشی هنرمندان آن به ویژه در بخش تئاتر خیابانی در محوطه بیرونی تئاترشهر عادت کرده بودند؛ بعد از گذشت یک سال (جشنواره سیونهم تئاتر فجر در بهمن ۱۳۹۹) بار دیگر چهره این نقطه از شهر را همسو با نامش (محوطه بیرونی مجموعه فرهنگیهنری تئاترشهر) گره خورده با فعالیتهای هنری میدیدند، با حسرت بیشتری روزهای پایانی جشنواره و همدلی با آثار نمایشی حاضر در این رخداد را به شماره مینشینند.
آنچنانکه از روز نخست جشنواره تئاتر فجر در گام چهلم (یکشنبه ۱۷ بهمن) مشخص بود با تمام تاکیدهای مسئولان مبنی بر ظرفیت ۳۰ درصدی سالنها و تماشاخانههای میزبان آثار نمایشی این دوره از رویداد تئاتر فجر، باز هم مخاطبان، هنرمندان و آثار نمایشی جشنواره را تنها نگذاشتند.
گاه حجم استقبال به ویژه میان آثار نمایش خیابانی تا حدی افزایش مییافت که هنرمندان و مسئولان را نسبت به عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی توسط مخاطبان در عین خوشحالی از این اقبال به نگرانی وامیداشت.
بخش آثار صحنهای میزبان ۹ نمایش
در هشتمین روز جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در گام چهلم، مجموعه تئاترشهر با سه نمایش از مخاطبان جشنواره چهلم میزبانی میکند.
سالن چهارسو مجموعه تئاترشهر از نمایش باباآدم به نویسندگی و کارگردانی لیلی عاج در ساعتهای ۱۸:۳۰ و ۲۱ با مدت زمان ۸۵ دقیقه میزبانی میکند.
نمایش بهشت، حکیمالله به نویسندگی خسرو امیری و کارگردانی مرجان قاسمی از ایلام با مدتزمان ۵۵ دقیقه میهمان تالار سایه مجموعه تئاتر شهر در است که در ساعتهای ۱۷ و ۱۹ به استقبال مخاطبان میرود
سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر نیز از نمایش رگال به نویسندگی مجید جوادیانزاده و کارگردانی مشترک احمد ندافی و سعید یوسفی از یزد با مدتزمان ۴۵ دقیقه در ساعتهای ۱۷:۳۰ و ۱۹:۳۰ میزبانی میکند.
تنها نمایش خارجی حاضر در هشتمین روز (یکشنبه ۲۴ بهمن) جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به اثری از کشور تاجیکستان با نام لعل بدخشان به کارگردانی امید خسرواُف بازمیگردد که با مدت زمانه ۶۰ دقیقه در ساعتهای ۱۷ و ۲۰ در تماشاخانه سنگلج به صحنه میرود.
گروه نمایش لعل بدخشان یکی از دو گروه کشور تاجیکستان است که بهعنوان میهمان ویژه چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در این رویداد حضور دارند و نمایش خود را به مخاطبان ایرانی ارائه میدهد.
سالن اصلی تالار مولوی در هشتمین روز جشنواره (یکشنبه ۲۴ بهمنماه) طی ساعتهای ۱۶ و ۱۹ از نمایش پشت دیوار قدیمی کشتارگاه به نویسندگی و کارگردانی رضا صابری از مشهد مقدس با مدت زمان ۹۰ دقیقه میزبانی میکند.
رضا صابری از هنرمندان شناختهشده و باسابقه تئاتر ایران است که همزمان با برگزاری اولین دوره جشنواره تئاتر فجر (بهمن ۱۳۶۰) با کارگردانی نمایش خانات بهعنوان جوانترین هنرمند حاضر در آن رویداد توانست جایزه اصلی جشنواره تئاتر فجر در بخش صحنهای را از آن خود کند و حال بعد از گذشت ۴۰ سال در چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بهعنوان مسنترین کارگردان میان هنرمندان حاضر در این رویداد با نمایش پشت دیوار قدیمی کشتارگاه حضور دارد.
تالار دکتر ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر در هشتمین روز جشنواره بینالمللی تئاتر فجر (۲۴ بهمن ماه) از نمایش تصویر مصور مظفری به نویسندگی اصغر گروسی و کارگردانی وحید نفر با مدتزمان ۷۵ دقیقه طی ساعتهای ۱۷ و ۱۹:۱۵ دقیقه میزبانی میکند.
همچنین نمایش بک تو بلک به نویسندگی و کارگردانی سجاد افشاریان از تهران با مدتزمان ۷۰ دقیقه طی ساعتهای ۱۸ و ۲۰:۳۰ در تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه میرود.
همزمان با روز یکشنبه (۲۴ بهمن ماه) مصادف با برگزاری هشتمین روز چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، تالار حافظ در ساعتهای ۱۶ و ۱۹ از نمایش آنتیگونه، آخرین سامورایی به نویسندگی و کارگردانی امین رضاییاردانی از مشهد با مدتزمان ۷۵ دقیقه میزبانی میکند.
برج آزادی نیز که در جشنواره چهلم تئاتر فجر به عنوان یکی از سالنهای میزبان این رویداد حضور دارد در تمام روزهای جشنواره از ساعت ۱۸ میزبان نمایش یک ماه، هزار آسمان به نویسندگی و کارگردانی حمید ابراهیمی با مدت زمان ۸۰ دقیقه خواهد بود.
این نمایش درباره یکی از شهدای مدافع حرم است که توسط نامهای عاشقانه محل شهادتش را با زبان ستارهها برای همسرش بازگو میکند و همسرش که ستارهشناس است متوجه زبان اشاره در نامه شده، در این میان پدرش که مردی ست متنفذ و قدرتمند، او را با مشکلاتی مواجه میکند.
استقبال هفت تئاتر خیابانی از مخاطبان
در بخش تئاتر خیابانی چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نیز که آثار این بخش بنا به اعلام ستاد اجرایی در محوطه مجموعه تئاترشهر و محوطه خانه هنرمندان ایران به صحنه میروند؛ در هشتمین روز جشنواره چهلم (یکشنبه ۲۴ بهمن ماه) هفت نمایش به استقبال مخاطبان میروند.
در محوطه مجوعه تئاترشهر از ساعت ۱۱ نمایش رودهدرازیهای یک مرده بیصاحاب به نویسندگی و کارگردانی هادی کیانی از اصفهان، ساعت ۱۱:۳۰ نمایش آشوبگران به نویسندگی و کارگردانی سعید بادینی از زاهدان، ساعت ۱۶ نمایش کله دم سبز شمرونی به نویسندگی و کارگردانی مارال ایزدبخش از بوشهر، ساعت ۱۶:۳۰ نمایش قصه کفشها به نویسندگی حسامالدین ایرانمنش و کارگردانی روحالله اریس از کرمان، ساعت ۱۷ تکرار نمایش آشوبگران به نویسندگی و کارگردانی سعید بادینی از زاهدان و ساعت ۱۸:۱۵ نمایش چهارشنبه خاتون به نویسندگی نگار نادری و کارگردانی آرزو علیپور از لاهیجان اجرا میشوند.
همچنین محوطه خانه هنرمندان در هشتمین روز از اجراهای چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در بخش نمایشهای خیابانی در ساعتهای ۱۶ و ۱۶:۳۰ به ترتیب از دو نمایش بی سر و زمین به نویسندگی و کارگردانی بهناز زحمتکش از یزد و نمایش خان طلا به نویسندگی پرویز جلیلنژاد و کارگردانی سورنا ایرانی و رضا وفانیا میزبانی خواد کرد.
اجرای سه نمایش تجربهگرا در بخش دیگرگونههای اجرایی
در بخش دیگرگونههای اجرایی چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر؛ در هشتمین روز این رویداد سه نمایش به استقبال مخاطبان میروند.
نمایش هفتاد و شش دو صفر به نویسندگی و کارگردانی بهمن عباسپور از تهران ساعت ۱۷ در لابی ورودی خانه هنرمندان ایران به مدت ۱۸۰ دقیقه اجرا خواهد شد.
نمایش هفت تا نهونیم به کارگردانی مریم خلیلی از تهران ساعت ۱۸ از مبدا میدان راه آهن، ابتدای خیابان مختاری به مدت ۷۰ دقیقه اجرا خواهد داشت.
نمایش خود به نویسندگی و کارگردانی حسین قاسمیهنر از تهران، از ساعت ۱۵ تا ۲۰ به مدت ۳۰ دقیقه هر روز ۱۰ اجرا در پلاتو تمرین شماره ۲ تئاترشهر خواهد داشت.
چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه برای نخستین بار در طول حیاتش افتتاحیه خود را روز ۱۵ بهمن ماه در یزد پشت سر گذاشت.
جشنواره چهلم با میزبانی از ۱۰۹ گروه نمایشی از سراسر کشور و هفت کشور مهمان (تاجیکستان به عنوان مهمان ویژه جشنواره) تا ۲۶ بهمن ماه در ۱۰ بخش (۶ بخش اجرایی و چهار بخش نمایشگاهی و اسنادی) برگزار خواهد شد.
نهال
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ