به گزارش سینما خراسان، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سبزوار شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: یکی از برنامه های همایش بینالمللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی، مورخ نامدار قرن پنجم هجری قمری و پدر نثر فارسی، برگزاری سه کارگاه تخصصی در حوزه تئاتر با حضور “قطب الدین صادقی” کارگردان برجسته تئاتر کشور است.
رضا شجاع مقدم افزود: این کارگاه های تخصصی به منظور بازشناخت پیوند نثر فارسی و هویت ملی با همیاری انجمن سینمای جوانان دفتر سبزوار، انجمن نمایش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه حکیم سبزواری برپا می شود.
وی تصریح کرد: در این راستا کارگاه کارکردها و توانمندی های دراماتیک و نمایشی نثر فارسی توسط قطب الدین صادقی، نمایشنامه نویس و کارگردان برجسته تئاتر و نیز کارگاه دراماتورژی (رویکردهای نوین در طراحی صحنه) و نمایشنامه خوانی برگزار می شود.
سبزوار مهیای برگزاری همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی
دبیر همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی نیز گفت: سیزدهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و بازشناخت پیوند نثر فارسی و هویت ملّی در روزهای اوّل و دوم آبان با حضور شماری از پژوهشگران کشورهای منطقه به همت دانشگاه حکیم سبزواری برگزار می شود.
مهیار علوی مقدم افزود: به صدا درآمدن “زنگ بیهقی” در مدارس سبزوار، قرائت پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سخنرانی عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از جمله برنامه های این همایش است.
وی تصریح کرد: همچنین برگزاری آیین نامه اسب چوبی، اهدای نشان عالی سربداران و خوانش شعر توسط ۲ شاعر بلندآوازه افغانستان “نجیب باور و عبدالغفور آرزو”، برخی دیگر از برنامه های این مراسم است.
علوی مقدم افزود: در این همایش دوروزه کارگاه های پژوهشی در زمینه های پیوند نثر کلاسیک فارسی و نثرهای پهلوی و اوستایی با هویت ملّی، جنبه های دراماتیک و نمایشی نثر فارسی، مطالعات حقوقی نثر فارسی، آشنایی با نسخه های خطی تاریخ بیهقی و جایگاه موزه نثر فارسی در پیوند با هویت ملی، توسط استادان بارز و برجسته برگزار می شود.
روز اوّل آبان، از سال ۱۴۰۱ به نام روز ملّی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی در تقویم ملّی کشور ثبت شده است.
ابوالفضل بیهقی، تاریخنگار قرن پنجم هجری قمری و نگارنده کتاب تاریخ بیهقی از مورخان دوره غزنوی است که سال ۳۸۵ در روستای “حارث آباد” بیهق (سبزوار کنونی) متولد شد.
وی بعد از کسب فضایل به دیوان رسایل محمودی راه یافت و در خدمت “خواجه بونصر مُشکان” به کار پرداخت و در خدمت سلاطین غزنوی به سر برد.
اثر گرانسنگ وی “تاریخ بیهقی” از سوی عمده کارشناسان، صاحبنظران و استادان ادبیات فارسی به عنوان فاخرترین نثر فارسی شناخته شده است.
Δ