تابلوی ۲ معبر در مشهد به نام هنرمندان فقید این شهر مزین شد

تابلوی اسامی «سید محسن مصطفی‌زاده» و «شهاب ملت خواه» از هنرمندان و نویسندگان مشهد با هدف تجلیل و بزرگداشت نویسندگان فقید و به همت شهردای و شورای اسلامی این شهر که سال ۱۴۰۰ از دنیا رفتند، بر معابر محل سکونت این اساتید فرهیخته علم و ادب کشور نصب شد.

به گزارش روز پنجشنبه سینما خراسان، معبر فرعی یاس ۱۶ واقع در خیابان جانباز ۳ در منطقه ۲ شهرداری مشهد با حفظ شماره به نام استاد فقید «شهاب ملت خواه» از هنرمندان مشهدی نامگذاری شد.

شهاب ملت خواه متولد اول اردیبهشت سال ۱۳۳۱ در کوچه آب میرزا واقع در بالا خیابان (چهارراه شهدا) مشهد از چهره‌های تأثیرگذار چند زمینه هنری مانند سینما، نقاشی، ادبیات و نویسندگی در چند دهه اخیر بود.
ملت خواه بیش از یک دهه (از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۸۲) مؤسس، مدیرعامل و مدرس اولین انجمن فیلم نامه نویسان در ایران و انجمن فیلم نامه نویسان خراسان بود. همچنین فیلم‌های کوتاه و بلند «طلای پارس»، «شب حورا»، «مسیر مکرر»، «آتا»، «زیرآتش»، «دیوار» و مستندهای «صدای تیر»، «نوا» به عنوان نویسنده و کارگردان در کارنامه سینمایی او به ثبت رسیده است.
همچنین از این هنرمند فقید ۱۸ کتاب در این زمینه‌ها به یادگار مانده است. «مثنوی نامه تابران»، «جوهر آبی»، «پندارهای سپید»، «خواهر زمین»، «آنیتا و فرشته باران» «شهد و شرنگ»، «چشمه گلاب» و «پسر هاجر» و «دختر همسایه»، «دریای نو»، «سلطان اردهال»، «نور و نمایش»، «فریاد خون حبیب»، «پروانه‌ها و عروج حکیم توس» از جمله کتاب‌های اوست. نویسندگی بیش از ۲۵۰ نمایشنامه رادیویی برای استان و تولید ۲۰ نمایش تئاتر و بیش از ۵۰۰ اثر نقاشی در سبک‌های مختلف از دیگر یادگارهای هنر به جامانده از آثار استاد ملت خواه است.
او در ۱۱ تیرماه سال ۱۴۰۰ پس از چند روز بستری بودن در بیمارستان قائم مشهد به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در سن ۶۹ سالگی درگذشت و در قطعه هنرمندان بهشت رضا (ع) به خاک سپرده شد.

همچنین معبر فرعی شهید باقری ۱۸ واقع در شهرک ابوذر منطقه سیدی در منطقه ۷ شهرداری مشهد با حفظ شماره به نام «سید محسن مصطفی زاده» نویسنده، هنرمند، معلم، شاعر، عارف و پژوهشگر فقید مشهدی نامگذاری شد. مصطفی‌زاده حدود نیم قرن در شهرک ابوذر مشهد سکونت داشت.

سیدمحسن مصطفی‌زاده معلم، شاعر، عارف، نویسنده، فیلسوف، پژوهشگر، منتقد، نمایشنامه‌نویس و هنرمند پیشکسوت خراسان و کشور متولد پنجم مهرماه ۱۳۳۵ در مشهد بود و وی یکی از مهمترین منتقدان عرصه تئاتر کشور به حساب می‌آمد که نگارش صدها مقاله و تصحیح بیش از ۵۰ مجلس تعزیه را نیز در کارنامه هنری خود داشت و برخی او را نفر اول تعزیه کشور می‌دانند.

کتاب‌های «الفبای حسن»، «حدیث ولایت مالک»، «آیینه حق نما»، «منتخب مناقب امیرالمومنین در شعر فارسی»، «یاعلی»، «سیری در ۱۲۱ حدیث نبوی (ص) با مطلع یا علی (ع)»، «یک یا علی دیگر»، «لبیک یا علی» و نمایشنامه‌های «محاکات» و «ابدال» و مجموعه اشعار وی ازجمله‎ آثاری است که تاکنون از وی به چاپ رسیده است.

سیدمحسن مصطفی‌زاده پس از سال‌ها پژوهش و نویسندگی ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ به صورت ناگهانی دچار عارضه قلبی شد و پس از انتقال به بیمارستان قائم (ع) مشهد جان به جان‌آفرین تسلیم کرد. پیکر وی دو روز بعد یعنی در ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۰ در میان بهت و اندوه خانواده، شاگردان، دوستداران و هنرمندان کشور در حرم مطهر رضوی تشییع و در جوار مزار میرزا جوادآقای تهرانی در بهشت رضا (ع) به خاک سپرده شد.