منیژه داوری کارگردان نمایش «بیله دیگ، بیله چغندر» درباره ویژگی های این اثر نمایشی سخن گفت و از استقبال اندک مخاطبان گلایه کرد. منیژه داوری کارگردان نمایش «بیله دیگ، بیله چغندر» که در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است درباره استقبال از این نمایش به سینما خراسان گفت: متأسفانه از میزان استقبال مخاطبان راضی نیستم. این […]
منیژه داوری کارگردان نمایش «بیله دیگ، بیله چغندر» درباره ویژگی های این اثر نمایشی سخن گفت و از استقبال اندک مخاطبان گلایه کرد.
منیژه داوری کارگردان نمایش «بیله دیگ، بیله چغندر» که در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است درباره استقبال از این نمایش به سینما خراسان گفت: متأسفانه از میزان استقبال مخاطبان راضی نیستم. این نمایش به مدت یک هفته در قالب هفته بزرگداشت تئاتر به صورت رایگان اجرا شد که در طول این مدت مورد استقبال بسیار خوبی قرار گرفت و حتی بالکن تماشاخانه هم پر از تماشاگر بود اما در حالت عادی و زمانی که قرار باشد تماشاگران بلیت خریداری کنند نمایش مخاطب ندارد چون اکثراً ترجیح میدهند نمایشِ رایگان ببینند در صورتی که قیمت بلیت این اثر نمایشی اصلاً زیاد نیست.
وی درباره ویژگیهای نمایش توضیح داد: نمایش «بیله دیگ، بیله چغندر» نوشته داوود فتحعلی بیگی است و از یکی از ضرب المثلهای آذری الهام گرفته شده است. بیله دیگ، بیله چغندر یعنی این دیگ برای این چغندر مناسب است و نمایشنامه نیز براساس همین تم به نگارش در آمده است. تلاش کردیم در این اجرا ساختار متفاوتی را نسبت به نمایشهای سنتی ایرانی تجربه کنیم.
وی ادامه داد: در این نمایش نقش یکی از ۲ سیاه نمایش را یک بازیگر زن ایفا میکند که نوعی ساختارشکنی به حساب میآید همچنین از آنجا که در نمایشنامه صحنههای تکراری زیادی وجود داشت ما برای اینکه حوصله مخاطب سر نرود این صحنههای را به صورت موازی در کنار هم قرار دادیم. از ویژگیهای دیگر اجرا این است که تیپهای مختلف نمایشنامه را که هرکدام تقلیدی از لهجههای مختلف بودند به صورت تیپهای آشنای نمایشهای سنتی ایرانی مثل سیاه و لوطی و زن پوش قرار دادیم که کار را تبدیل به اثری جذاب و مفرح کرده است.
داوری درباره داستان نمایش توضیح داد: در ین نمایش ۲ برادر دوقلو که بسیار شبیه به هم هستند و با یکدیگر رقابت زیادی دارند هر ۲ عاشق یک دختر میشوند. در این میان نوکرهای این برادرها هرکدام تلاش میکنند اربابشان را به وصال دختر برسانند اما از راه روشهای نادرست. پدر دختر که از این ماجرا مطلع میشود ۲ پیرزن رختشوی را به جای دختر خودش به عقد برادرها در میآورد و به این ترتیب ضرب المثل بیله دیگ، بیله چغندر برای آنها مصداق مییابد که برای همچنین دامادهایی همچنین عروسهایی هم لازم است.
این کارگردان در پایان یادآور شد: در این نمایش ترکیبی از نمایش سنتی و مدرن را شاهد هستیم به این ترتیب که در کنار اجرای تکنیکهای نمایش سیاه بازی و فنون نمایشهای سنتی ایرانی در طراحی لباس، تلفیق لباسهای سنتی عهد قجر و لباسهای مدرن امروزی را میبینیم. همچنین تکنیکهای نمایش سیاه بازی را به روز تر کردیم و از هنرمندان جوان در کنار هنرمندان پیشکسوتی چون امیر پارسی بهره گرفتیم.
امیرحسین انصافی، محسن قصری، امیرمحمد انصافی، کوروش رخشندهپی، الهه پورجمشید، آساره هداوند و امیر پارسی در این اثر نمایشی به ایفای نقش میپردازند. این نمایش تا ۲۷ اردیبهشت ماه ساعت ۲۰:۳۰ روی صحنه خواهد بود و پس از پایان ماه مبارک رمضان مجدداً اجرای خود را آغاز و تا آخر خرداد اجرا خواهد شد.
Δ