آبان ماه به تالار حافظ می‌روم/ انتقال آموزه‌های پژوهشی ۱۵ ساله

حسین جمالی پژوهشگر و کارگردان تئاتر با اشاره به اجرای اثری در آبان از برپایی کارگاه‌های آموزشی که اختصاص به انتقال پژوهش‌های ۱۵ ساله گروهش روی نمایش‌های ایرانی به علاقه‌مندان دارد، خبر داد. حسین جمالی نویسنده، پژوهشگر و کارگردان تئاتر درباره فعالیت‌های اخیرش در این حوزه به سینما خراسان گفت: قصد دارم آبان ماه نمایشی […]


حسین جمالی پژوهشگر و کارگردان تئاتر با اشاره به اجرای اثری در آبان از برپایی کارگاه‌های آموزشی که اختصاص به انتقال پژوهش‌های ۱۵ ساله گروهش روی نمایش‌های ایرانی به علاقه‌مندان دارد، خبر داد.

حسین جمالی نویسنده، پژوهشگر و کارگردان تئاتر درباره فعالیت‌های اخیرش در این حوزه به سینما خراسان گفت: قصد دارم آبان ماه نمایشی را در تالار حافظ روی صحنه ببرم اما طبق تجربیات قبلی که گروه داشت و کارهای پژوهشی که روی نمایش‌های ایرانی داشتیم به این فکر کردیم که اگر گروه تازه‌ای تشکیل دهیم اتفاق خوبی رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: به این مفهوم که تجربیات ۱۵ ساله پژوهشی‌مان را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهیم و از بین آن‌ها بازیگران جدید نمایش را انتخاب کنیم. بر همین اساس فراخوانی اعلام کردیم که علاقه‌مندان در یک مجموعه کارگاه شرکت می‌کنند که در آن پژوهش‌ها و سرفصل‌هایی را که ما در نمایش‌های قبلی‌مان تجربه کردیم، به علاقه‌مندان آموزش داده می‌شود. بعد از آن افرادی که قابلیت خودشان را نشان داده‌اند برای بازی در نمایش انتخاب خواهد شد و گروه اجرایی تشکیل می‌شود.

کارگردان «چل گیس» بیان کرد: فراخوان چند بار اعلام شده و چند نفر هم برای حضور در این کارگاه‌ها ثبت نام کرده‌اند که در همین راستا نشست‌های یک روزه رایگانی را برای اطلاع رسانی درباره چگونگی فعالیت این پروژه برگزار می‌کنیم که یکی از این نشست‌ها ۲۲ خرداد برگزار شد. بازیگر نمایش‌های روایی و ایرانی باید یک سری از تکنیک‌ها را به صورت تئوری و عملی بشناسد و ما نیز روی روزآمد کردن نمایش ایرانی پژوهش و کار کرده‌ایم که در این کارگاه‌ها قرار است این تکنیک‌ها به علاقه مندان آموزش داده شود و طبق آموزه‌هایی که داده می‌شود نمایش را برای اجرا آماده می‌کنیم. از آنجا که احساس ما این بود که اطلاعات در زمینه فعالیتی که ما انجام می‌دهیم اندک است در نشستی که ۲۲ خرداد برگزار شد درباره برنامه‌ها و سرفصل‌هایی که قرار است آموزش دهیم، توضیح دادیم و درباره ۱۵ سال فعالیتمان در این زمینه صحبت کردیم و اینکه ما در این مدت به چه نتایجی دست یافتیم و قرار است چه چیزهایی را منتقل کنیم.

جمالی درباره چگونگی آموزش در این کارگاه‌ها توضیح داد: این پژوهش‌ها درباره برداشت رفتارمندی بازیگر از فرهنگ عامیانه است. در واقع ما با شناخت خودمان می‌توانیم تکنیک اجرایی خودمان را در نوع بازیگری روایی پیدا کنیم. این دوره از پنجم تیرماه در مرکز آموزش‌های هنری بنیاد رودکی آغاز خواهد شد که البته ما هنوز در حال ثبت نام و پذیرش هنرجویان هستیم. این کارگاه‌ها در ۲ ترم برپا می‌شود که ترم اول کوتاه‌تر و حدود ۲۰ جلسه است که به طور کلی آموزه‌هایی که در نظر گرفته‌ایم، منتقل خواهد شد و از بین آنها کسانی که انتخاب می‌شوند در ترم دوم حضور می‌یابند و البته دیگر بازیگران نمایش هستند.

وی در پایان درباره نمایشی که قرار است براساس این آموزه‌ها شکل بگیرد، گفت: ترجیح می‌دهم فعلاً درباره جزئیات این نمایش توضیحی ندهم اما قرار است از بین چند قصه یک اثر را انتخاب کنیم. چون اساس کار ما براساس توانمندی و مهارت‌های فردی اشخاص است حضور آدم‌ها و مهارت‌هایشان در انتخاب نمایشنامه خیلی تعیین کننده است. به عنوان نمونه اگر بازیگری داشته باشم که نوازنده یک ساز هم است، تلاش می‌کنم از مهارت او در صحنه استفاده کنم.