سرپرست گروه موسیقی «دال» در تشریح تازهترین فعالیتهای خود خارج از این مجموعه موسیقایی، از تشکیل یک گروه ویژه هنری در راستای حمایت از بیماران روانپزشکی بهواسطه اشتغال هنری خبر داد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان، شایان شکرابی سرپرست گروه موسیقی «دال» که فعالیت اصلی و شغلی خود را در حرفه پزشکی دنبال […]
سرپرست گروه موسیقی «دال» در تشریح تازهترین فعالیتهای خود خارج از این مجموعه موسیقایی، از تشکیل یک گروه ویژه هنری در راستای حمایت از بیماران روانپزشکی بهواسطه اشتغال هنری خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سینما خراسان، شایان شکرابی سرپرست گروه موسیقی «دال» که فعالیت اصلی و شغلی خود را در حرفه پزشکی دنبال میکند، با اشاره به تاسیس گروه حمایتی «ابرک» توضیح داد: براساس آماری که به تازگی استخراج شده بیش از ۸۵ درصد بیماران روانپزشکی با معضل بیکاری دست به گریبان هستند که این مسئله سبب تشدید بیماری، ناامیدی و احساس دوری این افراد از جامعه میشود. بر همین اساس ما در راستای حمایت از بیماران روانپزشکی در حوزه اشتغال و کارآفرینی، گروه «ابرک» را تشکیل دادیم که تمرکز آن به صورت تخصصی بر مساله اشتغال بیماران روانپزشکی بر مبنای روش Individual Placement and Support است.
شکرابی افزود: در این روش با شناسایی توانایی و استعداد هر شخص به حمایت و جایگزینی افراد در جایگاه مناسب آنها پرداخته میشود.
وی ادامه داد: وظیفۀ «ابرک» حمایت از بیمارانِ هنرمند یا دارای تواناییهای خاص است که امکان بهره بردن از تواناییهای خود، در جهت اشتغال و درآمدزایی را ندارند. در فضای ارائهشده این امکان برای بیماران روانپزشکی فراهم میشود که با پرداختن به هنر و توانایی خود، به مرحلۀ کسب درآمد برسند. طبق مطالعات انجام شده، این روند، سبب بهبود کیفیت زندگی بیمار، کاهش وابستگی مالی به خانواده و افزایش عزت نفس او میشود؛ در نتیجه، تشدید بیماری به تعویق میافتد و روند «بازتوانی» و «بازگشت به جامعه» رخ میدهد به عبارتی میتوان گفت افرادی که مدتی طولانی به دلیل ابتلا به بیماریهای روانپزشکی از جامعه فاصله گرفته بودند، به مرور، از نقش بیمار خارج شده و وارد تعاملات اجتماعی تازه میشوند.
این نوازنده و آهنگساز که چندی پیش با گروه «دال» مجموعه کنسرتهایی را در تالار وحدت تهران برگزار کرده بود به موضوع آموزش و «انگ زدایی» در بیماران روانپزشکی با استفاده از هنر اشاره کرد و گفت: در این فعالیتها که عمدتاً در فضای مجازی پروژه متمرکز بوده، تلاش بر آن است که انگ اجتماعی نسبت داده شده به بیماران روانپزشکی، به عنوان یک معضل فرهنگی نشأت گرفته از عدم آگاهی جامعه، موردبررسی قرار گیرد. به هر حال قضاوتها و برچسبزنیهایی که در جامعه نسبت به بیماران و بیماریهای روانپزشکی شکل میگیرد سبب تشخیص دیر بیماری، عدم تمایل بیمار برای درمان و مصرف دارو و صبحت نکردن دربارۀ بیماریهای روانپزشکی میشود. این موارد سبب گسترش بیماریهای روانپزشکی و در نهایت، کاهش سلامت روان جامعه میشوند. بنابراین «ابرک» با اشتغالزایی، آموزش و ایجاد شرایط مواجهۀ صحیحِ جامعه با بیماران، در جهت پیشبرد اهداف خود، تلاش میکند.
شکرابی در بخش پایانی صحبتهای خود توضیح داد: در راستای اهداف ذکرشده، اولین نمایشگاه «ابرک»، با عنوان «شولان» طی روزهای ۲۳ و ۲۴ خرداد با حمایت و همکاری کارگاه هنر در تهران برگزار شد.
در این نمایشگاه، دستسازههای چوبی با الهام از طبیعت و با کارکرد نورپردازی و روشنایی به نمایش درآمدند و خوشبختانه شرایط به شکلی صورت گرفت که ما در آینده نزدیک فعالیتهای دیگری را در حوزههای مختلف هنر ادامه خواهیم داد.
Δ