«پروانه الجزایری» و بازیگرانی که دچار زندگی می‌شوند

کارگردان «پروانه الجزایری» درباره ویژگی‌های این اثر نمایشی و استفاده از بازی‌های ناتورالیستی در این نمایش توضیحاتی ارائه کرد. سعید حسنلو کارگردان نمایش «پروانه الجزایری» که در تماشاخانه «هامون» روی صحنه می‌رود در این باره به سینما خراسان گفت: این اثر نمایشی از ۲۵ اردیبهشت ماه اجرای عمومی خود را در تماشاخانه باران آغاز کرده […]


کارگردان «پروانه الجزایری» درباره ویژگی‌های این اثر نمایشی و استفاده از بازی‌های ناتورالیستی در این نمایش توضیحاتی ارائه کرد.

سعید حسنلو کارگردان نمایش «پروانه الجزایری» که در تماشاخانه «هامون» روی صحنه می‌رود در این باره به سینما خراسان گفت: این اثر نمایشی از ۲۵ اردیبهشت ماه اجرای عمومی خود را در تماشاخانه باران آغاز کرده است. این نمایش پیش از این اجراهای محدودی داشته است؛ یک بار در تئاتر مستقل تهران و سال گذشته نیز در جشنواره تئاتر فجر توسط گروهی از کرمانشاه به صحنه رفته است.

وی درباره دریافت جایزه طراحی صحنه از جشنواره تئاتر فجر برای این اثر نمایشی بیان کرد: این نمایشنامه چندسال قبل نوشته و چاپ شده است و آن زمان طراحی صحنه من از این اثر در حاشیه کتاب چاپ شده بود از این رو گروهی که از کرمانشاه نمایش را به صحنه برده بودند از طراحی من در کتاب برای اجرا بهره بردند و من نیز برای این طراحی تندیس بهترین طراحی صحنه را دریافت کردم در حالی که مستقیماً و برای آن اجرا دکوری را طراحی نکرده بودم.

حسنلو یادآور شد: طراحی صحنه این نمایش با وجود سادگی در متن تنیده شده است. برای دکور این نمایش دری طراحی شده که جایگزین چندین در مختلف است و همه قواعد این چند در را که در نمایش کاربرد دارند، مورد توجه قرار داده است.

وی درباره ویژگی‌های نمایش توضیح داد: تلاش من این بوده که نمایش را وفادار به متن کارگردانی کنم. این اثر نمایشی قصه چند دوست است که به سفری می‌روند و در این سفر اتفاقاتی برایشان رخ می‌دهد و یکی از دوستانشان را از دست می‌دهند. از طرف دیگر آنها چند سال قبل در فیلمی دانشجویی بازی کرده‌اند که در آنجا این جمله «کار خوب نیست، دوباره می‌گیریم» را برای گرفتن پلان‌هایی که خراب شده به کار می‌بردند اما حالا این برایشان در زندگی واقعی هم کارکرد پیدا کرده است و با طراحی یک بازی با همین مضمون زمان را به عقب بازمی گردانند تا از بروز اتفاقی که برای دوستشان افتاده جلوگیری کنند …

این طراح صحنه و کارگردان بیان کرد: در این نمایش بیشترین تمرکز و انرژی‌مان را روی بازی‌ها گذاشته‌ایم. در واقع تئوری کارگردانی من برای این نمایش این بود که بیشترین وقت و انرژی‌ام را روی فضاسازی کار بگذارم و معتقدم فضاسازی با حضور درست بازیگران شکل می‌گیرد از همین رو در تمرین‌ها روی شکل‌گیری رابطه کاراکترها و ایجاد صمیمیت بینشان تلاش بسیاری کردیم.

حسنلو در پایان صحبت‌هایش متذکر شد: در این نمایش بیشتر به سمت ارائه بازی‌های ناتورالیستی رفتیم تا رئالیستی به همین دلیل به ارائه ارتباط‌های عریان تری گرایش داشتیم. در «پروانه الجزایری» هر شب باید دچار زندگی بودن در بازی بازیگران رخ دهد که البته کار بسیار سختی است.

«پروانه الجزایری» نوشته پیام لاریان و کارگردانی سعید حسنلو از ۲۵ اردیبهشت ماه ساعت ۲۱:۳۰ در سالن هامون (باران سابق) با مدیریت هادی حجازی فر روی صحنه می‌رود.

امیراحمد قزوینی، گلنوش قهرمانی، مهسا ایرج پور، محمد علیمحمدی، فرانک کلانتر، افشین زمانی و مجتبی پیرزاده بازیگران این اثر نمایشی هستند.