حاجی محمد ایری از خوانندگان و نوازندگان شناخته شده سازهای دوتار و سازهای بادی (قَرَنی، نی زبان دار) منطقه ترکمن مهمان «هفته فرهنگی گلستان» شد. به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای گلستان، حاجی محمد ایری از خوانندگان و نوازندگان شناخته شده سازهای دوتار و سازهای بادی(قَرَنی، نی زبان دار) منطقه ترکمن […]
حاجی محمد ایری از خوانندگان و نوازندگان شناخته شده سازهای دوتار و سازهای بادی (قَرَنی، نی زبان دار) منطقه ترکمن مهمان «هفته فرهنگی گلستان» شد.
به گزارش سینما خراسان به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای گلستان، حاجی محمد ایری از خوانندگان و نوازندگان شناخته شده سازهای دوتار و سازهای بادی(قَرَنی، نی زبان دار) منطقه ترکمن برای اجرای چند برنامه مهمان «هفته فرهنگی گلستان» شد.
حاجی محمد ایرانی از جمله هنرمندان فعال عرصه موسیقی اقوام ترکمن است که سال ۱۳۴۴ در بندر ترکمن استان گلستان متولد شده است. او بعد از فراگیری آموزه های موسیقایی منطقه خود طی سالیان مختلف در جشنواره های متعدد داخلی و خارجی نیز شرکت کرده است. ضمن اینکه نویسندگی و کارگردانی ۱۳ اثر نمایشی نظیر «خان جُنید»، «وداع کَرکَس ها»، دریافت جایزه جشنواره فجر برای سرپرستی گروه فولکلور «مُلا نَفَس»، آموزش ذکر خنجر و حرکت های موزون این مراسم آیینی قوم ترکمن از دیگر فعالیت های این هنرمند است.
محمد ایری چندی پیش جایزه جشنواره موسیقی فجر را به عنوان «احیاگر سازهای فراموش شده ترکمن همچون «زنبورک»، «نی زبان دار» یا دیللی تویدک» را به دست آورد. تو برای اجرای برنامه موسیقی به کشورهای ترکمنستان، ترکیه، قزاقستان، هندوستان، آذربایجان، سوئد و آلمان سفر داشته و در جشنواره های داخلی «ذکر زاکرین» و «جشنواره اقوام» نیز حضور یافته است.
بازی در فیلم مستند «آلماگل» به کارگردانی فرشاد فرشته حکمت ساخته ۱۳۸۳ نیز از دیگر فعالیت های هنری محمد ایری است.
وی نقش موسیقی را در زندگی مردم ترکمن پررنگ خوانده و گفته است: «ابزار موسیقی ترکمن دو تار، کمانچه، نی هفت بند، نی زبان دار و زنبورک است. و آیین کوش دپدی یا کوبیدن پا را از رقص های محلی ترکمن هاست و موسیقی دو تار در همه مراسم های آیینی و سنتی آنها نواخته می شود.
«هفته فرهنگی گلستان» با برنامه های موسیقی اقوام، نمایشگاه تجسمی، اکران فیلم، غرفه های صنایع دستی با محصولات خوراک محلی، سوغات، پوشاک و صنایع دستی و سنتی شهرهای گرگان، ترکمن، کتول در فرهنگ سرای گلستان چهارمین روز خود را طی می کند و تا ۱۰ دی از ساعت ۱۰ تا ۲۲ برای بازدید شهروندان برپاست.
Δ