شرایط برگزاری متفاوت جشنواره کودک/ فیلم‌ها و داوران معرفی شدند

نشست خبری علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و دبیر سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان صبح امروز به‌صورت آنلاین برگزار شد. به گزارش سینما خراسان، نشست رسانه‌ای سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان صبح امروز سه‌شنبه ۲۲ مهرماه با حضور علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و دبیر این رویداد، برگزار شد. […]


نشست خبری علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و دبیر سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان صبح امروز به‌صورت آنلاین برگزار شد.

به گزارش سینما خراسان، نشست رسانه‌ای سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان صبح امروز سه‌شنبه ۲۲ مهرماه با حضور علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و دبیر این رویداد، برگزار شد.

این نشست به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی بدون حضور فیزیکی اصحاب رسانه و به‌صورت ارتباط برخط برگزار شد.

این دوره از جشنواره فیلم کودک قرار است به‌صورت فیزیکی و مجازی از ۲۷ مهر تا ۲ آبان برگزار شود.

در ابتدای این نشست علیرضا تابش ضمن عرض تسلیت به مناسبت فقدان استاد اکبر عالمی گفت: وی در جدال با کرونا از بین ما رفت به خانواده او و همه شاگردانش و جامعه هنری تسلیت می‌گویم. در این ایام چهره‌های ارزشمندی مانند محمدرضا شجریان، منوچهر طیاب و… را از دست داده‌ایم از همین جا با خانواده‌های آن‌ها نیز ابراز همدردی می‌کنم.

وی افزود: جشنواره کودک و نوجوان در شرایطی خاص برگزار می‌شود. امیدوارم نخستین تجربه برگزاری جشنواره آنلاین، زندگی بچه‌ها و کودکان و نوجوانان ایران را از آنچه که هست شادتر کند. صاحبان آثار داوران کودک و نوجوان، منتقدان، اهالی رسانه می‌توانند از روز شنبه در حساب کاربری خود فیلم‌ها را به صورت رایگان ببینند، ولی مشترکان این سه پلتفرم به شیوه سابق می‌توانند مراجعه کنند و فیلم‌ها را تماشا کنند.

تماشای رایگان فیلم‌های جشنواره به‌صورت مجازی

تابش ادامه داد: کودکان و نوجوانان داور جشنواره هم می‌توانند از شنبه با مراجعه به پلتفرم‌ها فیلم‌ها را به‌صورت رایگان ببینند آن‌ها بعد از تماشای فیلم می‌توانند با مراجعه به بخش داوری رای و نظر خود را ثبت کنند ما مشتاقانه در تدارک این هستیم که در ۶ روز برگزاری جشنواره با مشارکت والدین خود بتوانند در این نظرخواهی شرکت کنند.

وی ادامه داد: بخش دیگر جشنواره که به صورت آنلاین برگزار می‌شود، بخش کارگاه‌هاست که متقاضیان می‌توانند از روز شنبه بر اساس کدهای تخفیف و با مراجعه به سامانه در دو بخش ملی و بین‌المللی در این کارگاه‌ها حضور داشته باشند. بخش‌های جنبی جشنواره هم در سامانه قابل مشاهده خواهد بود. این رویدادهای جنبی شامل شب‌های اصفهان، مراسم‌های نکوداشت، افتتاحیه و اختتامیه جشنواره و نشست‌های جشنواره هر روز به صورت زنده به نمایش درمی‌آید.

دبیر جشنواره سی‌وسوم فیلم‌های کودکان و نوجوانان افزود: امسال کتابخانه جشنواره به صورت آنلاین کار خود را ادامه می‌دهد. مخاطبان این بخش می‌توانند به مراجعه به بخش کاربری خود در سامانه جشنواره از شنبه به مدت ۶ روز از این بخش استفاده کنند و ارتباط خود با پخش کنندگان آثار و فیلم‌های مورد علاقه برقرار کنند.

تابش گفت: امسال چهارمین المپیاد فیلمسازی هم به صورت مجازی و مبتنی بر پلتفرم‌ها برگزار می‌شود و بچه‌ها در طی چهار روز می‌توانند در این رویداد شرکت کنند.

وی ادامه داد: داوران امسال جشنواره ابراهیم فروزش، پریوش نظریه، حبیب اسماعیلی، فرهاد توحیدی، مهدی خرمیان، فریدون عموزاده خلیلی و حمیدرضا مدقق خواهند بود.

هزینه جشنواره از یک فیلم سینمایی کمتر است

تابش ادامه داد: هزینه‌های جشنواره از بودجه یک فیلم سینمایی کمتر است. پرداخت حق نمایش برای سه بار در پلتفرم‌ها به صاحبان فیلم‌ها و اعطای جوایز به برگزیدگان در این دوره رخ می‌دهد هزینه‌های این دو بخش قسمت اصلی هزینه‌های جشنواره است که به نوعی به خود تولیدکنندگان تعلق می‌گیرد. جشنواره در سامانه‌های ایرانی با مشارکت مخاطبان ایرانی و محصول ایرانی هست و عرضه می‌شود امیدواریم به توسعه بیشتر سینمای کودک و نوجوان کمک کند

تابش درباره شرایط اکران فیلم‌های کودک حاضر در جشنواره در طول سال هم اظهار کرد: سال گذشته ۹ اثر بلند سینمای کودک اکران شد همه فیلم‌های جشنواره به جز یک فیلم که استثنا بود در میان آن‌ها بودند. امسال به دلیل پاندمی کرونا راه‌های دیگری هم برای اکران پیش‌بینی شده که پلتفرم‌ها پیش‌قدم شده‌اند و امیدوارم شاهد اکران آنلاین فیلم‌های کودک باشیم.

کدام فیلم‌ها در خانه‌های فیلم اکران می‌شوند؟

دبیر این دوره از جشنواره درباره انتخاب مکانی برای نمایش فیلم‌های جشنواره در تهران و اصفهان گفت: لازم است به فیلم‌های مسابقه اشاره کنم که در «خانه جشنواره» به صورت فیزیکی و محدود اکران می‌شوند؛ «آرزوی زیبا» به کارگردانی علی قوی‌تن، «بچه گرگ‌های دره سیب» به کارگردانی فریدون نجفی، «بعد از اتفاق» به کارگردانی پوریا حیدری، «جزیره فضایی‌ها (توزنادوی دو)» به کارگردانی جواد هاشمی، «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی، «سلفی با رستم» به کارگردانی حسین قناعت، «لپتو» به کارگردانی عباس عسکری، «مسیر معکوس» به کارگردانی ابوالفضل جلیلی، «مهران» به کارگردانی رقیه توکلی، «نارگیل» به کارگردانی داوود اطیابی و «والدین امانتی» به کارگردانی حسین قناعت در این دوره در سینما فرهنگ با حضور تعدادی از عوامل و مخاطبانی که از طرف دبیر جشنواره دعوت می‌شوند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به نمایش درمی‌آیند.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی درباره ملاک و فرآیند انتخاب خانه فیلم جشنواره در تهران هم بیان کرد: ملاک انتخاب سینما فرهنگ این است که این مجموعه متعلق به ماست و می‌توانیم مدیریت و تمرکز زیادی داشته باشیم.

وی ادامه داد: رشد آثاری که به جشنواره رسیده قابل توجه بوده در تمام بخش‌ها بالای بیست درصد رشد داشته‌ایم امسال در جشنواره فیلم‌های متقاضی ۴۰۳ اثر هستند که سال گذشته ۲۷۷ اثر بود. امسال پذیرفته‌شدگان ۳۲۵ اثر بود و راه یافتگان در بخش ملی ۱۰۱ اثر است که یازده فیلم به صورت فیزیکی به نمایش درمی‌آید. در المپیاد فیلمسازی با رشد مواجه بودیم مجموع آثار در دو بخش ۸۴۲ اثر بوده است.

تابش توضیح داد: به دلیل فراگیری جشنواره و برگزاری مجازی آن، کودکان متولد ۸۴ تا ۹۴ یعنی بچه‌های بین پنج تا ۱۵ ساله می‌توانند به‌صورت رایگان ثبت‌نام کنند و در خانه به تماشای آثار بنشینند. این گروه سنی از سراسر کشور می‌توانند قضاوت و داوری خود را هم اعلام کنند.

این گزارش به‌روزرسانی می‌شود…