گرافیست‌های جوان فراتر از انتظار ظاهر شدند/ تجربه برگزاری آنلاین

ساعد مشکی استاد کارگاه ارتباط تصویری جشنواره تجسمی جوانان معتقد است کیفیت آثار و نگاه خالقان هنرمندان گرافیست شرکت‌کننده در جشنواره، با توجه به بازه سنی‌شان قابل تأمل است. به گزارش سینما خراسان، نشست انتخاب هنرمندان جوان شرکت‌کننده در رشته ارتباط تصویری (طراحی پوستر) برای شرکت در کارگاه‌های آنلاین بیست و هفتمین جشنواره هنرهای جوانان […]

ساعد مشکی استاد کارگاه ارتباط تصویری جشنواره تجسمی جوانان معتقد است کیفیت آثار و نگاه خالقان هنرمندان گرافیست شرکت‌کننده در جشنواره، با توجه به بازه سنی‌شان قابل تأمل است.

به گزارش سینما خراسان، نشست انتخاب هنرمندان جوان شرکت‌کننده در رشته ارتباط تصویری (طراحی پوستر) برای شرکت در کارگاه‌های آنلاین بیست و هفتمین جشنواره هنرهای جوانان روز گذشته ۱۵ شهریورماه با حضور ساعد مشکی استاد کارگاه، بیژن صیفوری و علی باقری داوران و رضوان صادق زاده دبیر جشنواره برگزار شد.

رضوان صادق‌زاده دبیر جشنواره هنرهای تجسمی جوانان در این نشست گفت: ۱۰۱ هنرمند جوان طراح گرافیک در بخش ارتباط تصویری جشنواره با ۷۰۶ اثر شرکت کرده بودند که ۱۵ نفر از این تعداد برای حضور در کارگاه‌های آنلاین جشنواره به استادی ساعد مشکی پذیرفته شدند.

ساعد مشکی هنرمند طراح گرافیک و استاد کارگاه ارتباط تصویری جشنواره تجسمی جوانان نیز بیان کرد: آثار ارسالی بالاتر از توقع ما بودند و فکر می‌کنم که در کارگاه‌ها بتوانیم به نتایج خوبی برسیم. با توجه به بازه سنی شرکت کنندگان کیفیت آثار و نگاه خالقان آن قابل تأمل بود.

وی درباره آنلاین بودن جشنواره گفت: استمرار جشنواره هنرهای تجسمی جوانان مساله مهمی است و اینکه کار مربوط به جوانان است باعث شده تا داوران و استادان خوبی در ادوار مختلف در این جشنواره حضور داشته باشند. بی تردید کیفیت کارگاه حضوری به مراتب بیشتر از کارگاه آنلاین است در کارگاه حضوری ارتباط مستقیم استاد و هنرجو می‌تواند در کیفیت کار مؤثر باشد اما با توجه به شرایط پیش آمده چاره‌ای جز برگزاری آنلاین نداریم همچنان که همه رویدادها آنلاین برگزار می‌شوند و ما هم در این دوره این کار را تجربه می‌کنیم.

علی باقری داور رشته ارتباط تصویری بیست و هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان درباره آثار ارسالی در این بخش گفت: سطح کارها بیش از انتظار من بود و خیلی خوشحالم که به عنوان داور در این جشنواره حضور دارم که جوانانی با انرژی و انگیزه در آن شرکت کرده‌اند. در کارگاه هم مطمئناً اتفاق خوبی رقم خواهد خورد و جوانان از این فرصت استفاده می‌کنند. کارهایی که هنرمندان جوان ارسال کرده بودند نشان داد که این هنرمندان موقعیت هنری و تصویری و فضای کار را خوب می‌شناسند.

وی نیز با بیان اینکه باید خودمان را با شرایط موجود و با برگزاری آنلاین جشنواره وفق دهیم، تاکید کرد: همین که در این شرایط کرونایی این جشنواره برگزار می‌شود، حرکت موفق و درستی است.

باقری بیان کرد: وقتی که من را برای این جشنواره دعوت کردند فکر می‌کردم که مثل هر جشنواره دیگری با یکسری کارهای ضعیف و خوب مواجه می‌شوم اما در جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با کارهای خوب به بالا رو به رو شدم که در مرحله‌ای انتخاب کار بهتر بسیار دشوار بود تا ۱۵ نفر را برای کارگاه‌ها انتخاب کنیم. به نظرم باید خوشحال باشیم که نیروی تازه نفس وارد بازار کار گرافیک کشور می‌شود.

بیژن صیفوری دیگر داور رشته ارتباط تصویری جشنواره هنرهای تجسمی جوانان نیز درباره آثار ارسال شده به دبیرخانه، به سینما خراسان گفت: کیفیت کارها خیلی خوب بود البته باید به این نکته هم توجه داشت که تاثیرپذیری از بعضی افراد در صحنه هنری ایران امر رایجی شده است اما با این حال کیفیت آثار بیش از حد انتظار ما بود و کمتر در رویدادهای اینچنینی با این کیفیت رو به رو می‌شویم.

صیفوری توضیح داد: تجربه چند ماهه من در برگزاری آنلاین در کارگاه‌ها و کلاس‌های دانشگاهی نشان داده که محدودیت‌هایی در برگزاری آنلاین وجود دارد اما بعد از چند ماه به امکانات و راه‌هایی رسیده‌ام که فقط در سیستم آنلاین امکان پذیر است و این تعامل در فضای مجازی به شکل خوبی اتفاق می‌افتد. به نظرم تجربه این شیوه در جشنواره هنرهای تجسمی جوانان می‌تواند فرصت مغتنمی هم برای ما و هم برای هنرمندان جوان باشد.

وی درباره برگزاری آنلاین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان بیان کرد: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان به دلیل شکل برگزاری آن برای هنرمندان جوان و استادان کارگاه و داوران جذاب است و فضای جشنواره‌ای منحصر به فردی را ایجاد می‌کند. به نظر من یکی از دلایلش سن شرکت‌کنندگان در جشنواره است که در این بازه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال انرژی و انگیزه فوق‌العاده‌ای وجود دارد و همین مساله این جشنواره را از دیگر رویدادها متمایز می‌کند.

این هنرمند طراح در پایان گفت: به خاطر مدیریت و سیاست جشنواره تجسمی جوانان، هم هنرمندان جوان و هم استادان و داوران دوست دارند در این جشنواره شرکت کنند. جشنواره هنرهای تجسمی جوانان رویدادی فرهنگی است که موفق تر از دیگر رویدادهای مشابه عمل کرده است و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.

بیست و هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ۲۳ شهریور ما آغاز به کار می‌کند و هنرمندان جوان به مدت ۴ روز در کارگاه‌های آنلاین با هنرمندان برای تولید آثار هنری کار می‌کنند.